Vakantie blog van mama Nesserine

Eerste vakantie met baby:

Sinds mijn zwangerschap stond het al vast. Deze zomer zouden wij met de baby naar Tunesië gaan! Noé was 4,5 maand oud toen wij naar Tunesië vlogen waar wij familie en een huis hebben. 

 

Voorbereiding vakantie: 

Ongeveer 2 weken voor de vakantie begon ik met het maken van een lijstje. Wat moet ik allemaal voor Noé meenemen en wat moet er nog gekocht worden? 

Als mij iets ter binnen schoot schreef ik het op en als het gekocht was streepte ik het door. 

Ik kan je vertellen met een baby op vakantie komt er heel wat bij kijken en je bent al veel geld kwijt voordat je überhaupt op vakantie bent 

Maar alles voor de kleine meid en een leuke vakantie als gezin!

 

Twee dagen voordat wij zouden vliegen had ik alle drie onze koffers al open liggen (voor Noé een roze koffer aangeschaft haha).

 

Ik had de spullen van Noé in alle drie de koffers en in de handbagage verdeeld. Want ja het zal je maar gebeuren dat haar koffer zoek raakt.. We vlogen niet alleen met zijn drieën maar ook ons hondje Liv, mijn moeder en mijn ouders hun hondje Bella gingen mee. (Ja onze honden gaan altijd mee op vakantie, als handbagage!) Mijn vader zat al in Tunesië om voor ons het één en ander voor te bereiden. Zo had hij een baby bedje gekocht, een klamboe voor boven Noé haar bedje en een badje. 

De laatste week van onze vakantie kwamen mijn broertje en zijn vriendin ook nog gezellig langs! Een gezellig drukke boel dus. 

 

De ochtend voordat wij naar Schiphol gingen checkte mijn man en ik nog de laatste dingen. Ja alles is mee! Dus op naar het vliegveld. Noé hadden we in de maxi cosi mee, haar wagen zat  namelijk al in een speciale reistas die wij daarvoor gekocht hadden aangezien wij bang waren dat deze anders zou gaan beschadigen. 

Ook de draagdoek hadden we in onze handbagage zitten voor het geval zij de maxi cosi zat was. 

Eenmaal op Schiphol stond er een mega rij voor de incheck bali. Aangezien wij het niet zagen zitten om zo lang te wachten ben ik maar zo brutaal geweest om aan één van de werknemers achter de bali te vragen of wij voor mochten. Gelukkig was die mevrouw zo vriendelijk en werden wij meteen geholpen. Dat was fijn! Want van te voren had ik helemaal geen vakantie stress maar toen ik die rij zag kneep ik hem toch wel een beetje.. Wat nou als Noé ineens kei hard zou gaan huilen? 

 

Eenmaal ingecheckt was het een stuk relaxter. We konden al door de douane heen en Noé kon daar rustig haar voeding krijgen en verschoond worden. Bij de gate mochten wij als eerste het vliegtuig in, ook dat was fijn. Toen wij ons plekje hadden in het vliegtuig viel Noé al in slaap voordat we de lucht in waren. Zij heeft de gehele vlucht van 2,5 uur geslapen! 

 

De vakantie: 

Noé weet wat uitslapen is want elke dag heeft zij heerlijk geslapen tot een uurtje of 8 a 9 s'ochtends. Na een lekker ontbijt gingen we naar het strand wat gelukkig maar 5 minuten van ons huis is.

Paar keer per dag hebben wij gezwommen in de zee of zwembad en daarna viel zij heerlijk in haar wagen onder de parasol in slaap. 

Zo kwamen wij de vakantie wel goed door! 

Bij thuis komst kreeg zij alle aandacht van de familie die haar voor het eerst gezien hadden en er werd zelfs als verrassing een babyfeest voor haar geregeld. Wat werd zij toch weer verwend met mooie cadeaus. 

Verder zijn wij s' avonds meerdere keren uit eten geweest, aten wij s' middags bij leuke strandtentjes en gingen wij varen. Varen met een bootje die mijn vader gekocht heeft en vernoemt heeft naar Noé, hoe leuk! We hebben zelfs een keer tijdens het varen dolfijnen gespot. Toen kon de vakantie helemaal niet meer stuk. 

Helaas zijn de twee weken voorbij gevlogen en hebben wij als gezin heerlijk genoten van onze vakantie! 

 

Liefs Nesserine (Mama van Noé) 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0