Mommy Pauliene's Love Story

Nikki vroeg mij te schrijven over mijn trouwdag, voorbereiding en aanzoek, hartstikke leuk! Inmiddels is dit bijna 5 jaar geleden, dus ik moest wel even denken hoe dit ging, zeker na twee zwangerschappen, haha!

Even kort over mezelf: ik ben Pauliene, getrouwd met Brian in 2012 en moeder van 2 jongens. Willem, van april 2015 en Matthijs, van januari 2017. 2 dagen per week werk ik als doktersassistente in een huisartsenpraktijk.

 

Het aanzoek

Brian en ik kregen verkering op 16-4-2010. Toen we 1,5 jaar verkering hadden besloten we dit te vieren met een etentje. Van te voren gingen we een rondje lopen bij de Zevenhuizerplas. Brian zou me ophalen, alleen kwam ie veel later dan die zei, kan gebeuren dacht ik. We reden naar de plassen, parkeerde en gingen een rondje lopen. Al kletsend liepen we een rondje. Ineens zag ik een punt wat ik herkende, de dag ervoor was ik namelijk ‘verdwaald’ voor mn werk (ik moest een visite doen voor mijn werk en met een navigatie verdwaal ik nog😅). Vol enthousiasme vertelde ik over het gebeuren en draaide me om, en jawel hoor, daar zat Brian op 1 knie met een ring!! Verbaasd keek ik hem aan toen hij me ten huwelijk vroeg waarop mijn antwoord natuurlijk JA! was. Na een dikke knuffel en kusjes liepen we ons rondje af en genoten van een heerlijk etentje! Achteraf gezien heb je pas door waarom je geen arm om hem heen mocht slaan, want de ring zat aan die kant in zijn zak, haha.

 

Voorbereidingen

De dag na onze verloving hadden we al een datum geprikt, dit zou 6-9-12, niet een datum waar iets speciaals gebeurde maar we vonden het een leuke datum en qua weer is het dan ook vaak lekker.

Zodoende gingen we beetje bij beetje restaurantjes af, trouwlocatie en natuurlijk een trouwjurk! En oja.. Een huis kopen en verbouwen moest ook nog gebeuren voor de datum! Al met al een drukke periode.

De jurk heb ik samen met mijn moeder gevonden en gekocht bij Taft En Tule in Schoonhoven. Ik wist aardig wat ik wilde, geen tierelantijnen en poespasjes. Tijdens mijn eerste trouwjurk afspraak met moeders had ik bedacht eerst even te gaan ‘kijken’ en erna met schoonmoeders erbij een jurk te kopen. Maar nu gebeurde het zo, dat de eerste jurk die ik aanhad, mijn trouwjurk al was! Precies wat ik wilde, strapless en een kanten jasje tot aan de ellebogen!

De jurk werd besteld en op maat gemaakt én vervolg afspraken werden gemaakt. Weer iets om van de lijst af te strepen!

Ondertussen bezochten we diverse locaties voor het feest, maar wat een verschil met de ruimtes, eten en kosten! Na een aantal locaties hadden we er toch 1 gevonden, hoera! Leuk budget, lekker eten en het werd nog zelfs opgeknapt! En ook leuk, Brian zijn ouders hebben daar ook hun huwelijksfeest daar gevierd.

Over de auto waren we het heel snel eens, een moderne auto. Als snel kwamen we uit bij een Audi met een open dak. De trouwkaarten hebben we makkelijk via internet gekocht!

De trouwringen hebben we zelf ontworpen bij een goudsmid bij ons om de hoek.

En natuurlijk kunnen we een fotograaf niet vergeten! Dit hebben we laten doen door een kennis (én in verdere zin, familie) van Brian. Ze fotografeert Brian’s familie vaker (zelfs nu nog), wat hartstikke leuk is! We vonden het leuk om de foto's te maken bij de plek van het aanzoek, aan de Zevenhuizerplas. Echter hadden we geen binnenlocatie voor foto's, dus op het laatste moment hebben we continue gekeken hoe de weersverwachtingen liepen, haha.

 

De trouwdag

Ochtend;

Eindelijk is het zover, het is 6 september! De trouwdag! Vijf uur uit bed want de kapster zou er vroeg zijn, haren in de krul én wachten tot mijn haar droog is. Ondertussen probeerde ik een boterham weg te krijgen, echt ver kwam ik hier niet mee door al die zenuwen. Na het wachten was het zover om mijn haar ik model te brengen en de make-up. Mijn make-up heb ik zelf gedaan, mascara, licht poedertje en klaar. Normaal draag ik alleen mascara en hier voel ik me goed bij. Ik heb wel proef make-up gehad maar het voelde niet lekker dus ik koos voor aardig naturel, gewoon lekker nuchter. Nadat dit klaar was, de jurk aan en wachten op Brian!!

Alleen.. Hij kwam niet op de afgesproken tijd, Oeps! Ineens belde hij.. of de fotograaf ook nog zijn kant op kwam? Blijkbaar was er een miscommunicatie over de planning. De fotograaf bleef hier en Brian kwam snel mijn kant op, pfieuw!

En ja hoor, ding dong, daar was hij. Helemaal blij deed ik de deur open, en daar stond ie, zenuwachtig, maar strak in het pak! We gaven elkaar een dikke kus én knuffel en hij kwam binnen in huis, even elkaar bekijken zonder dat heel de buurt mee keek, haha!

Als snel vertrokken we voor de foto's. Toen we bijna op locatie waren bleek dat de weg dicht ging, een uur voordat we pas klaar waren. Lichte paniek dus! Maar gelukkig mochten we terug over het fietspad.

De fotoshoot ging ontspannen en was gezellig.

Na ongeveer 1,5 uur foto's maken vertrokken we naar het ouderlijk huis van Brian. Hier stonden alle daggasten, ongeveer 35 man, te wachten op ons en konden we een broodje eten. Inmiddels was het echt super lekker weer, zeg maar gerust heet in een trouwjurk! We genoten van het momentje met de daggasten en maakten ons weer klaar voor het volgende deel, de huwelijksvoltrekking! De daggasten kregen allemaal een strik van tule aan de spiegel van de auto en we reden achter elkaar aan. Voor de huwelijksvoltrekking hebben we gekozen voor een oud remonstrants kerkje aan het water, klein, maar mooi! We liepen heel erg op schema dus we moesten nog even wachten voordat we konden beginnen. Dit was nou niet bepaald leuk, hoe langer we moeten wachten, hoe meer zenuwachtiger ik werd, wat ook wel wat te zien was aan de foto's later!

Maar, eindelijk was het tijd en het kon beginnen. De huwelijks ambtenaar vertelde zijn verhaal, en geloof me, hij vertelde ook een verhaal! Maar hij vertelde het verder leuk, ondanks dat er af en toe andere zinnen in zijn verhaal dan we vertelden;).

Na het verhaal was daar het moment voor het ja-woord, eerlijk gezegd ben ik dat stuk alweer kwijt, haha. Maar goed, we hebben ja gezegd, handtekeningen gezet én de ring aangeschoven. Toen dit deel erop zat liepen we naar buiten door een bellenblaas regen, die in je gezicht en mond komen, dus dat zorgde voor charmante foto's.

We liepen mooi op schema en hadden dus genoeg tijd voor foto's met de daggasten in diverse opstellingen. Na dit deel reden we door naar de kerk. Omdat wij christelijk zijn, wilden we Gods zegen over ons huwelijk. We vertrokken met de auto richting de kerk, ondertussen hebben we zelfs nog even gewacht zodat iedereen de tijd had om er te komen en wij als laatste aan kwamen. De kerkdienst was een fijne en ontspannen dienst en er waren best nog wel wat mensen gekomen vanuit de kerk.

Na de kerkdienst gingen we door naar de feestlocatie. Omdat het nog zulk lekker weer was konden we buiten genieten van een kopje koffie en natuurlijk de bruidstaart! En nee, we hebben geen taart in elkaars gezicht geduwd!;) Na het aansnijden lekker even de tijd om even met de daggasten te kletsen en nog wat leuke foto's maken. Het grootste deel van de dag zat er alweer op dus de zenuwen waren weg. Rond een uurtje of 18.00 begonnen we aan het buffet. We komen voor een 3-gangen lopend buffet. Voor ieder wat wils. Ondanks dat ik niet veel trek had hebben we genoten van het heerlijke eten (én gelukkig zonder te knoeien).

 

Avond;

Het was zo ver, het soort van laatste deel, de receptie. We hielden dit ongeveer 1,5 uur, wat lang genoeg was, al die tijd op hakken staan en handjes schudden én kusjes geven is best vermoeiend. Iedereen kwam allemaal vrij zo tijd dus we hadden ook nog even de mogelijkheid om tussendoor even tussen de gasten te lopen en even de benen te strekken. Na de receptie stond de tafel vol kado's, dus we hadden de dag erna wat leuks te doen!;)

Na de receptie begon de feestavond, met ongeveer 65 man. Er werden wat quizjes gedaan en verder een ontspannen avondje waar we goed werden verzorgd met hapjes,drankjes én nog een ‘midnight-snack’. We hadden afgesproken dat we 00.00 wilden vertrekken. Een kort dankwoord, kado's in de auto, gasten uitzwaaien en hop naar huis! En jawel, hier droeg Brian met netjes de drempel over!😄

 

Al met al een hele lange, leuke, mooie, gezellige dag om niet te vergeten!!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0