Het verhaal van mama Rony

"Hoe doe ik dit, zus en zo" ?!

 

Hooray, ik ben zwanger!!!!! Dat is natuurlijk het eerste wat in je op komt zodra je de positieve test en het beseffen van het idee "you're going to be a mommy" hebt verwerkt. Althans, zo ging het bij mij. Ik zat letterlijk 5 hele minuten met mijn vriend op de bank, recht tegenover elkaar, mond wijd open, toen de test twee streepjes weer gaf...

 

Maar nu ben ik 22 weken verder en zijn we uiteraard hoger dan in de wolken met ons hoofd en kunnen we NIET wachten tot ze er is. Want jaaaaaaa, wij krijgen een klein prinsesje! 

Tegelijkertijd gaan er zo enorm veel dingen door mijn (en ik weet zeker ook door die van mijn vriend) heen. 

ALLES is nieuw voor me, echt alles, ik bedoel het is ons eerste kindje.

 


 

Heb dan wel vroeger en nu soms kindjes om me heen, luiers verschoond, ff tutten en spelen maar that's it eigelijk. Zo dadelijk is het gewoon fulltime en forever mama!

Geweldig! Maar dingen als, hoelaat moeten ze slapen, euh slapen ze überhaupt wel? 

Hoeveel water en melk moet er in een flesje, oh en wat voor flesje is het beste? Is dit dekentje te warm voor als ze geboren is, welke maten kleding moeten we allemaal in slaan en wat voor matras zal ze fijn vinden om op te slapen.

 

 

Zullen teveel dingetjes ophangen in haar kamer te druk zijn, welk merk luiers zal ik inslaan? HELP, SOS, ERROR, PANIEK! Echt bedenk het zo gek niet en ik heb er over na gedacht.

 

Plus het lijkt alsof al mijn vriendinnen, moeders, nichten met kids etc het allemaal al zo goed weten/wisten en de informatie die ze moesten weten soort van naturel in ze op kwam. Ik vertrouw er sowieso op dat je moeder gevoelens, intuïtie enzo vanzelf komen maar toch, je wilt het allerbeste voor je kind. Wellicht ben ik gewoon een beetje panisch en moet ik alles lekker op me af laten komen. Maar ja hè, alle bijna mommy's; we weten dat we dat niet zo makkelijk kunnen. En dan heb je ook nog eens die fantastische zwangerschaps hormonen giiiieeeeeren door ons vocht vasthoudende lichaampjes. 

Anyways, ik heb besloten niet alle boeken, folders, magazine's in te slaan m.b.t. zwangerschap en mama zijn want je word er echt mee dood gegooid. En uiteindelijk heb je dan zoveel informatie opgezogen dat je er alsnog niet wijzer van word. 

 

Maar het lekker over me heen te laten komen (oké er zullen vast nog 1,2,3 of 4 paniekerige momentjes voorkomen in deze weken haha), te wachten op de kraam hulp tegen die tijd en adviezen aannemen van mijn mama en familie. Cause momma knows best right? 

 

Who run the world? Wij kunnen dit girls!!!

 

 

X

-XOXO-

Rony Louanne

Reactie schrijven

Commentaren: 0