Vakantie blog van mama Janneke

Voordat we kinderen hadden maakte ik me nooit zo druk over op vakantie gaan. Hup koffer inpakken en gaan! Maar nu met 2 kinderen is dat ineens een heel ander verhaal. Laat ik ons eerst even voorstellen. Ik ben Janneke en getrouwd met Stijn, samen hebben we twee kinderen Lex (2) en Isa (5mnd) en een hond Belle (10). We reizen graag, hebben al veel mooie reizen gemaakt maar willen nog veel meer van de wereld zien met ons gezin. 

 

 

We vinden het erg leuk om roadtrips te maken en afgelopen juni hebben we dit voor het eerst gedaan met onze twee kinderen. We hebben een mooie roadtrip gemaakt door Zwitserland, Slovenië, Bosnië-Herzegovina en Kroatië.  Maar jeetje wat moet je veel nemen voor 2 kinderen! Alleen al met een kinderwagen, buggy, kinderstoel, campingbedje, babynestje, zwemspullen, speelgoed en cadeautjes voor onderweg was de auto al aardig gevuld. En daar kwam dan nog kleding, luiers en een tas vol eten bij! Gelukkig paste het allemaal in de auto dus…ready to go! 

Waar we vroeger de avond van te voren bekeken waar we de volgende dag naar toe zouden rijden, lag de route nu vast. Nog voordat Isa werd geboren hadden we alle accommodaties al geboekt. Het waren leuke appartementjes, soms op het platteland tussen de koeien in Zwitserland en soms in een stad zoals in Mostar. Deze afwisseling was leuk, de heerlijke rust van het platteland waar Lex zich prima kon vermaken tussen de koeien en tractoren en aan de andere kant het levendige van een stad waar we even zonder auto op pad konden. 

 

Hoe zagen onze dagen eruit?

Op reisdagen vertrokken we vaak al heel vroeg in de ochtend en ontbeten we in de auto. De kids waren dan nog lekker slaperig en konden we even flink wat kilometers maken. Hierdoor waren we vaak al begin van de middag op onze nieuwe bestemming. Lex en Isa konden dan even slapen zodat we eind van de middag nog wat leuks konden gaan doen. Lekker naar een parkje of speeltuintje in de buurt of een fijn restaurantje opzoeken om een hapje te gaan eten. 

Op dagen dat we niet hoefde te reizen waren we toch vaak al vroeg op pad (uitslapen, wat is dat??). Rond lunchtijd waren we dan weer terug zodat Lex zijn middagdutje kon doen. We hebben mooie steden bezocht zoals Bern, Thun en Mostar. En wanneer je kinderen hebt kom je er ineens achter hoeveel speeltuintjes er wel niet zijn in grote steden! Super fijn! Ook kom je erachter dat sommige steden minder handig zijn met kinderwagens. Dit hebben we ervaren in Mostar, Bosnië. Het prachtige oude centrum was namelijk onbegaanbaar voor kinderwagens door de kleine, gladde kinderkopjes. 

Naast mooie steden, hebben we ook veel prachtige natuur gezien zoals de Plitvice watervallen in Kroatië en de prachtige meren in Slovenië, o.a. in Bled.  

Na een aantal actieve dagen was het tijd om uit te rusten! Met de boot gingen we naar het eilandje Hvar, net voor de Kroatische kust.  Hier hadden we een appartementje voor een weekje geboekt. Bij het appartement zat een ruime tuin waar we een zwembadje hadden opgezet. Lex en Isa konden zich hier prima in vermaken. Af en toe gingen we naar zee of liepen we het dorpje in om een lekker ijsje te eten. Ik was blij dat we even niet in de auto hoefde maar Lex dacht daar heel anders over. Regelmatig stond er een beteuterde peuter naar de auto te wijzen in de hoop dat we gingen rijden!

 

 

 

Trots

Uiteindelijk hebben we 4500 km afgelegd met de auto en dat ging super goed! Onze peuter vindt het heerlijk om in de auto te zitten. Onze indeling was als volgt. Stijn achter het stuur, Isa in de Maxicosi op de bijrijders stoel, Lex en ik achterin met een grote tas speelgoed én eten tussen ons in . Op deze manier kon ik tijdens de rit  iedereen voorzien van koffie, water en broodjes. Ook kon ik Lex bezig houden wanneer dat nodig was. Maar gelukkig kon hij zich prima zelf vermaken met naar buiten kijken, liedjes zingen of spelen met zijn auto’s. Geen enkele keer heeft hij gemopperd of gezeurd dus dat was fantastisch en had ik de cadeautjes helemaal niet nodig onderweg. Hij kreeg ze natuurlijk wel zodra we bij ons huisje aankwamen. Baby Isa was al net zo makkelijk, ze was pas 3,5 maand toen we op vakantie gingen en sliep nog veel. Zodra de motor startte had Isa d’r oogjes alweer gesloten, wanneer ze honger had liet ze dat goed merken en stopten we zo snel mogelijk (dat schattige babyhuiltje klinkt in een auto toch ineens een stuk minder schattig).

Helaas vlogen de drie weken voorbij maar wat heb ik genoten van deze vakantie. We hebben prachtige plekjes bezocht en genoten van het mooie weer maar waar ik het meest van heb genoten is het samen zijn met 2 fantastische kids en geweldige man! 

 

Liefs Janneke

 

P.S. Wil je meer weten? Kijk dan even op mijn website www.trendybabys.nl of volg mij op Instagram!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0