Hometour van Marlous!

 

Naam: Marlous Steevens-de Vries

Leeftijd: 29

Woonplaats of provincie: Rossum (gld)

Studie of werk: officemanager en interieurontwerper

Woont samen met: man (Ferry 32) dochter (Ava 3) en zoon (Faas 0)

Huisdieren: geen

 

Link naar mijn blog/website: www.bohjerte.com, blogt voor Showhome.nl

Instagram: @bohjerte en @bohjertekids

 

Nikki vroeg me na de Roomtour van Faas zijn (baby)kamertje of ik ook een binnenkijker wilde maken van de rest van ons huis. Wat een eer en eigenlijk ook grappig, want na de verbouwingen van studio en kinderkamers vinden we de rest van ons huis wat ouderwets (niet zo strak en fris als we nu zouden willen). Voor komend jaar staan er dus nog heel wat veranderplannen en metamorfoses van ons huis op de planning!

 

Inmiddels wonen we al ruim 8 jaar in dit huis, ons eerste koophuis! Het is een vrijstaand huisje uit 1910, dat het een oud huis is zie je nog goed terug aan de opkamer en het stalraampje bijvoorbeeld. Wat we zo fijn vinden aan dit huis is de praktische ruimte die erin schuil gaat, we kunnen veel kasten kwijt en hebben een grote kelder onder de opkamer. De woonkamer is niet heel groot maar voelt wel ruim door het (3m) hoge plafond. Vanuit de ruime hal kun je ook naar de studio die grenst aan onze binnentuin. De lichte studio is ideaal voor mijn bedrijf en voor alle verdere creativiteit van het gezin. De mega kastenwand heb ik maar even niet gefotografeerd want daar moeten nog deuren voor komen haha.

 

Of we veel hebben gedaan in huis:

Toen we er kwamen wonen was het helaas nog niet zo licht en praktisch. De studio was bijvoorbeeld een inpandige schuur, deze hebben we flink verbouwd met een nieuwe betonvloer, gestucte en geïsoleerde wanden en een nieuw plafond met spots. Ook hebben we boven een flinke verbouwing gedaan om een meer logische indeling te maken met walk in closet en 2 kinderkamers. Eerlijk gezegd kun je beter vragen wat hebben we niet aangepakt, de woonkamer had op alle muren rode steen strips, de keuken was geel met blauw, de badkamer was oud, slaapkamers waren rood met groen... en hadden daarbij blauwe vloerbedekking. Maar gelukkig konden we overall goed doorheen kijken, want we zijn hier nog steeds heel gelukkig.

 

Wat willen we nog aanpakken:

De laatste projecten waren de studio en hal, de binnentuin en de kinderkamers met extra kledingkamer. We zien hierdoor dat onze stijl wel echt veranderd is in 8 jaar. Er zijn dus nog genoeg plannen om de rest ook weer opnieuw aan te pakken! Zo is een grote wens een wand vullende gestucte vakkenkast (het ontwerp heb ik al gemaakt) de kast loopt dan door in een bureautje voor de kids en een lange bank aan de eettafel. Ook zouden we een licht houten vloer willen in de woonkamer met hele brede planken en de VTwonen vloer uit de hal willen doorleggen in de keuken, die we dan ook weer nieuwe strakke frontjes willen geven en de muren willen stucen…ga zo maar door haha. Maar het is natuurlijk ook mijn passie als interieurontwerper. Ik vind het echt leuk om zelf meubels te ontwerpen, waardoor ruimtes praktischer worden en een eenheid ontstaat . Dat is ook wel een beetje de kracht in mijn interieurplannen.

 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Voor kleuren, materialen en styling kom ik overal wel inspiratie tegen; op internet, Instagram, Pinterest maar ook uit boeken en bladen, of wanneer ik in de stad of natuur loop. Voor indelingen krijg ik de beste inspiratie wanneer ik gewoon in die ruimte ben, dat gaat op gevoel.

 

Bovenaan mijn woon-wishlist staat nu:

De zwarte Done by Deer schommel, die wil ik voor de ‘nog te bouwen wandkast’ hangen aan onze balken, ik zie de jongste er al in schommelen!

 

De stijl in ons huis omschrijf ik als:

Licht, een beetje industrieel, beachy, Scandinavisch, simplistisch en vintage of sleets. Of ons huis echt binnen 1 stijl past denk ik niet, het interieur verandert met de jaren mee, het is niet allemaal in 1 keer bij elkaar gekocht. Wel houd ik me aan mijn eigen interieurplan voor de grotere projecten waar we dan naartoe werken. We kiezen items en meubels die we praktisch en mooi vinden en houden van neutrale kleuren. Licht is mijn lievelingskleur.

 

Wat mijn favoriete plek in huis:

Mag ik zeggen de tuin.. oké de woonkamer vind ik heel fijn om te relaxen, maar de studio met aangrenzend onze binnentuin, daar ben ik zo blij mee, deze hebben we pas 2 jaar. We noemen het de binnentuin, omdat het afgesloten is door een schuurtje en schuttingen en eigenlijk maar smal is, maar we kunnen er alles wat we willen. Eerst zaten we altijd samen op het grote dakterras dat aan onze slaapkamer grenst, maar met kindjes is dat wel wat heet in de zomer.. nu we beneden de binnentuin hebben ben ik zelf ook veel meer buiten te vinden, heerlijk!

 

Ons droomhuis zou zijn:

Heb je even.. Ik vind ons huis heel erg fijn, dus voor een volgend huis is de wensenlijst echt wel groot. Dan zou ik naast wat we nu allemaal al hebben (studio, dakterras, kelder, karakteristieke elementen..) meer tuin willen en een grotere open woonruimte, waar een grotere eettafel in past en iets meer keuken. Of we dan liever nieuwbouw willen (zelf bouwen) of een renovatieproject weet ik nog niet. De bloesemstreek waar wij wonen is erg mooi, maar we houden ook erg van het strand dus wellicht verhuizen we ooit meer naar het strand, of juist naar de Veluwe, ook zo mooi....  Ik denk dus dat we hier nog maar even blijven wonen!

 

Wil je meer zien van dit huis, gezin en komende projecten? Volg Marlous dan op Instagram @bohjerte!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0