Blogposts mommy Lore

Sinds Luke is geboren leef ik mijn leven online en dit begon eigenlijk al tijdens mijn zwangerschap. Omdat ik een relatief jonge mama ben heb ik niet veel vriendinnen van mijn leeftijd die kindjes hebben en daardoor heb ik de indruk dat mijn offlineleven vrij beperkt is. Ik heb de vrijheid niet meer om zomaar weg te gaan wanneer ik wil. Zeker omdat ik er momenteel alleen voor sta. Read more...


Ondanks dat Luke maar anderhalve long heeft, is hij eigenlijk nooit ziek. Buiten zijn zware longontsteking toen hij 4 maanden oud was en een beetje koortsontwikkeling na een vaccinatie lijkt hij aan de buitenkant kerngezond. Sinds Luke’s longoperatie gaat hij meerdere keren per week naar de kinesist voor respiratoire revalidatie. Als hij dit niet doet gaat het al snel bergafwaarts. Read more...


Als je mijn vorige blogposts hebt gelezen, weet je dat mijn vriend in Australië woont terwijl ik in België woon samen met ons zoontje Luke. Ik heb nog maar net geaccepteerd dat dit mij een alleenstaande moeder maakt. Als je aan alleenstaande ouders denkt, denk je waarschijnlijk dat de relatie tussen de ouders voorbij is of er door omstandigheden geen andere ouder is. Read more...


Al van tijdens mijn zwangerschap ben ik verliefd op de producten van Naïf care. De uitstraling van de producten en de lekkere geuren doen mijn hartje sneller slaan. Niet alleen dat maar ook de visie achter Naïf care spreekt me enorm aan. Alleen gemaakt van natuurlijke ingrediënten en geen troep, kortom “Less is more” zoals ze op hun website verkondigen. Read more...

Afgelopen zaterdag werd Luke 1 jaar! Al maandenlang was ik me aan het voorbereiden op zijn eerste verjaardag. Een eerste verjaardag vind ik persoonlijk de allerbelangrijkste verjaardag die er is. In het eerste jaar worden er zoveel mijlpalen bereikt en dat moet dan ook extra gevierd worden, vind ik.

Read more...


Uit de Tommee Tippee-flesjes dronk hij veel moeizamer en de Twistshake flesjes had hij in no time uitgedronken. De flesvoeding die wij gebruiken is die van HiPP. We hebben ook wel eens andere merken geprobeerd. Ook hebben zelfs een tijdje flesvoeding gegeven op basis van rijst omdat ik dacht dat hij misschien een melkallergie had.

Read more...


Mijn zoontje heet ‘Luke’. We gingen voor een Engelse naam omdat we oorspronkelijk in Australië zouden gaan wonen. In 2016 was Luke de vijfde baby geboren in Vlaanderen met deze naam. Ondanks dat Luke een vrij populaire naam is in Engelse landen is het niet echt populair hier in België, wat ik wel leuk vind. Ik hou wel van unieke namen! Read more...


Luke wordt wakker. Alsof hij het al aanvoelde dat ik mijn wekker om 5:30 had gezet. Vandaag moet Luke naar het ziekenhuis voor een bronchoscopie. Één van de voorwaarden is dat hij 6 uur nuchter moet zijn. 6 uur lang geen eten of drinken. Bijzonder moeilijk want als het aan Luke lag zou hij heel de dag dooreten. Read more...

We beginnen de dag met een bezoekje aan de kinesist. Luke gaat hier momenteel 2 keer per week naartoe voor respiratoire revalidatie. Ze starten altijd eerst met een

CPAP - apparaat. Dit apparaat blaast continu lucht in de luchtwegen om ze open te houden door middel van positieve druk.

 Read more...


Ik herinner me nog dat ik bijna niet kon praten van verdriet. Het idee dat Luke zijn papa niet zou leren kennen en andersom hoe moeilijk het voor mijn vriend moest zijn om Luke de eerste maanden van zijn leven niet te kunnen zien opgroeien brak mij echt vanbinnen. De eerste dagen waren moeilijk maar na een tijdje werd het gewoon.

Read more...


Ik heb mijn vriend (Maruly) leren kennen toen ik op reis was in Australië. Ik had een Working Holiday Visum en werkte samen met hem als receptionist in een resort. Al heel vroeg in onze relatie bleek ik zwanger te zijn van ons zoontje, Luke. We besloten, ondanks onze prille relatie, er volledig voor te gaan. Read more...Reactie schrijven

Commentaren: 0