Mama Priscilla

Zwangerschapsmasker

Wie kent het niet? Het zwangerschapsmasker is een pigmentstoornis waardoor donkerbruine vlekken op de huid ontstaan. Het wordt veroorzaakt door de hormonen oestrogeen en progesteron, die de cellen in het gezicht aansporen om meer pigment aan te maken. De donkerbruine vlekken komen vooral voor op het voorhoofd, de wangen, rondom de ogen en lippen.

 

 

“Dat had ik dus, een bruine snor en bruine wallen onder mijn ogen”

 

Ik vond het vreselijk. Ik was al niet helemaal in me hum door alles wat er aan de hand was in mijn zwangerschap (lees vorige blog) en dan ook dit nog eens.

 

“Mijn gezicht zag eruit alsof ik iemand was van the walking dead”

 

Ik ging informatie opdoen en zag dat het na de zwangerschap binnen 3 maanden weg kon trekken. Ook moest je uitkijken met zon. Laat het net een super mooie voorzomer zijn. Dus ik kocht het product van Inna zonnebrandcrème tegen zwangerschapsmasker en striae. Ik vond het product ideaal! Ik gebruikte het elke dag voor mijn gezicht. Je hebt namelijk een speciale tube voor gezicht. Ook had ik een fles voor me lichaam stel ik wou lekker in het zonnetje liggen. Het werd niet meer erger. Of het door het product komt weet ik niet, maar ik vond van wel!

 

Na de zwangerschap duurde ging het masker niet weg. Wat moest ik nou doen, hoe kom ik er vanaf. Dan ga je Google nou ik kan je een ding zeggen dat kan je soms beter niet doen. Ze hebben het over weg laten lasers of bleekcrème.

Ik dacht serieus moeten toch ook eerst mildere oplossingen zijn? Vast wel dus kwam ik uit bij dag/nacht crème speciaal ontwikkeld voor het verminderen van pigment vlekken. Je hebt ze van verschillende merken. Ik zet ze even op een rijtje voor je:

 

- Biodermal pigment crème spf 15

- Yves-rocher

- Vichy

- Medik8

- Eucerin

 

 

Zelf zat ik te twijfelen tussen Eucerin en Biodermal. Ik koos voor Biodermal, omdat ik dit in de zwangerschap ook gebruikte tegen droge plekken in mijn gezicht die ik de eerste 4 maanden erg had. Het was een vertrouwd merk voor mij geworden.

 

Goedkoop is het niet dat geef ik toe, maar bij kruitvat heb je vaak aanbiedingen 2 voor de prijs van 1 dus dan is het leuk!

Dus daar ging ik met goede moet ‘s morgens en ‘s avonds insmeren. Ik heb het geduld van 0,00 en het kan dan niet snel genoeg gaan voor mij, maar dat viel teven. Je moet echt geduld hebben. Heel langzaam ga je verschil merken. Ik gebruik het nu 10 weken en het is nu bijna weg.

 

Ik ben er zo blij mee! 

Wel gebruik ik ook nog steeds het product van Inna voor in de zon!

 

Priscilla

Reactie schrijven

Commentaren: 0