Mama Kaylie

OMG, daar gaan we! Nooit gedacht dat dit iets voor mij was, bloggen. Werk gerelateerd heb ik altijd al veel moeten schrijven, van verzoekschriften tot rapportages tot zorgplannen etc. Ik vind dit, in tegenstelling tot veel van mijn collega’s, nooit vervelend. Sterker nog ik vind het juist wel fijn. Ik kan zo namelijk alles wat in mijn hoofd zit opschrijven waardoor ik een bepaalde rust krijg en de gebeurtenissen op mijn toch wel heftige job een plekje kan geven. Toen ik net moeder werd (januari ’17) kreeg ik ineens heel sterk de behoefte om te gaan schrijven. De eerste weken na de geboorte van onze dochter hield ik zelfs voor de eerste keer in mijn leven een dagboek bij. Toen ik tegelijkertijd merkte hoe leuk het instagram wereldje is met al die lieve mama’s en hun kindjes, wilde ik dit eens gaan proberen. Toen is pinkmoon, mijn site, ontstaan. Via datzelfde instagram wereldje ben ik ook in contact gekomen met Nikki en ik voel mij dan ook onwijs vereerd om samen te gaan werken en dat jullie vanaf nu ook mijn blogs kunnen gaan lezen.

 

Ik zal beginnen om mij en ons gezin aan jullie voor te stellen, mocht je na afloop nog nieuwsgierig zijn en mij willen bestoken met vragen: be my guest en check mijn instagram of stuur me een berichtje!

 

Ik ben Kaylie Konings, 26 jaar (in september 27, help!) en ben madly in love met Jeremy, mijn high school crush. Sinds Januari zijn wij ouders van onze dochter Joïs Jolie. Wij zeggen in het dagelijks leven gewoon Joïs, maar haar tweede naam is wel heel belangrijk voor ons, omdat zij vernoemd is naar Jer z’n moeder die helaas niet meer bij ons is. Zij is in februari 2016 overleden aan de gevolgen van eierstokkanker. Een afschuwelijke ziekte natuurlijk, maar zij is tot het laatste moment (en ook daarna) een inspiratie geweest voor ons en voor onze omgeving. Vanaf het eerste moment dat ik Jer leerde kennen heb ik een speciale band met haar gehad en zelfs in de jaren dat Jer en ik geen relatie met elkaar hadden is zij heel bijzonder voor mij gebleven. Toen ik Jer dan ook jaren later weer terug in mijn leven kreeg, nadat wij elkaar toevallig tegenkwamen op een reünie, was de band met zijn moeder nog als vanouds. Persoonlijk geloof ik niet in toeval, dus ik ben er ook vast van overtuigd dat het geen toeval was dat de uitgerekende datum van de geboorte van onze dochter, dezelfde dag was dat we een jaar eerder afscheid namen van mijn schoonmoeder.

Ik geloof dat dingen in het leven altijd gebeuren met een reden, zo ook de mensen die op je pad komen, de leuke en minder leuke momenten die je meemaakt, maar ook de dingen die je leest. Het feit dat ik mag schrijven over mijn leven en er mensen zijn die dit daadwerkelijk lezen en er misschien wel een stukje herkenning, tips of steun uit kunnen halen, vind ik een onwijs tof idee.

Ik vind het tegelijk ook wel spannend. In mijn jeugd heb ik nooit graag in de spotlight willen staan, sterker nog er is een periode geweest dat ik hoopte dat niemand wist wie ik was, zodat ik lekker onzichtbaar door mijn schooltijd heen kon fietsen. Het idee dat ik nu inkijk geef in mijn leven, de mooie en de minder mooie momenten, maakt mij ook kwetsbaar. Hoe leuk en gezellig ik het instagram wereldje ook vind, er blijft ook een wereld bestaan waarin moeders elkaar veroordelen, waar er strijd is om wie de beste moeder is en welk kind het leukst is. Die laatste wereld is er een die ik persoonlijk graag zou willen veranderen. “Een betere wereld begint bij jezelf”, dus ik ga in elk geval de eerlijke en oprechte kant van het leven als mama belichten vanuit mijn dagelijkse ervaringen.

 

Wat je verder nog over mij moet weten:

Wij wonen in Zuid-Limburg, in Landgraaf om precies te zijn. Dus Ja, mijn G is zachter dan een babyhuidje en Nee, het leven in Limburg is niet anders dan in de rest van Nederland. Behalve dan dat wij elke dag Vlaai eten. (Grapje natuurlijk, maar wel lekker).

Ik ben een enorme Bourgondiër en het wegkrijgen van de zwangerschapskilo’s is dan ook echt een hel voor mij.

Sinds kort doe ik aan kickboksen, je snapt hem al, in verband met die verdomde kilo’s en extra vetjes. Negen maanden op, negen maanden af, over twee maanden heb ik geen excuus meer. Iets met een stok achter de deur.

Ik ben enorm geboeid door het heelal; de sterren, de maan, de sterrentekens en hun betekenis en uitwerking op ons mensen.

Sinds 2012 weet ik dat ik de ziekte van Crohn heb, maar gelukkig heb ik hier sinds de zwangerschap van Joïs weinig last meer van en ben ik verlost van de medicatie.

Ik ben dol op series bingewatchen, op dit moment kijk ik naar Suits (lees: Harvey Specter).

Ik vind het afschuwelijk als ik een serie bingewatch en ik bij dat punt aan kom dat de laatste aflevering is afgelopen, want hoe moet ik nu in hemelsnaam verder met m’n leven? (Thanks god heb ik nog een heel seizoen Harvey, uuhm Suits).

Ik houd van de geur van fris gemaaid gras in de zomer.

 

Oh en last but not least, als ik er de tijd voor krijg vind ik het leuk om in onze moestuin bezig te zijn. Vandaag heb ik nog cherrytomaatjes geplukt, heerlijk dat je zoiets kunt laten groeien in je eigen tuin. 

 

Nou, er is nog heel veel meer waar ik van houd en ook waar ik absoluut niet van houd, maar daar komen jullie in mijn volgende blogs wel achter. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mee te lezen! Reacties of vragen zijn altijd welkom!

 

XOXO

 

P.S. Grote Gossip Girl fan hier!! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0