Mama Lore 2

Afscheid nemen van papa

 

Hier staan we dan opnieuw. Op de luchthaven. Want papa vertrekt. Tien maanden geleden stonden we net zo. Luke was 10 dagen oud. Ik was net bevallen, voor de eerste keer mama geworden en mijn vriend moest alweer terug naar Australië. Ik had toen nog geen idee wat me te wachten stond. Op 4 maanden lag Luke met een zware longontsteking in het ziekenhuis en 2 maanden daarna had hij een operatie waarbij ze zijn bovenste linker longkwab verwijderde.

 

Ik herinner me nog dat ik bijna niet kon praten van verdriet. Het idee dat Luke zijn papa niet zou leren kennen en andersom hoe moeilijk het voor mijn vriend moest zijn om Luke de eerste maanden van zijn leven niet te kunnen zien opgroeien brak mij echt vanbinnen. De eerste dagen waren moeilijk maar na een tijdje werd ik het gewoon. Je leert je kindje beter kennen en wordt op elkaar afgestemd. Ik vond het op 1 of andere manier wel leuk dat ik de vrijheid had om alles te beslissen. Wat hij aandeed, wat hij at, wat we gingen doen. Ondertussen skypeten mijn vriend en ik elke week en maakten we plannen voor zijn volgende komst. Hij zou samen met mijn familie een weekje naar Italië gaan en daarna zou hij 3 weken bij ons in België verblijven.

 

Uiteraard was ik blij dat Luke eindelijk zijn papa zou leren kennen maar ergens zag ik er toch tegenop. Het was zo gewoon om alles alleen te doen en ik had het gevoel dat ik hem niet nodig had. Daarom had ik het ook bijzonder moeilijk toen hij hier was. Ik moest me echt aanpassen. Een beetje loslaten, de aandacht verdelen. Maar ik zag hoe de band tussen hem en Luke aan het groeien was en hoeveel plezier ze hadden. Dat het toch wel aangenaam is dat ik niet elke keer moet opstaan voor een flesje of om Luke te verschonen. Dat ik kan gaan werken zonder schuldgevoelens want Luke is bij zijn papa. 

 

En hier staan we dan. Luke is bijna 11 maanden oud. Net wanneer ik eraan begon te wennen, vertrekt mijn vriend terug naar Australië. Wederom ben ik verdrietig omdat Luke zijn papa moet missen maar ik weet nu dat ik sterk genoeg ben om dit op te vangen. Ik kan dit alleen. De volgende stap is dat ik een plekje vind om te wonen zodat mijn vriend naar België kan verhuizen. Weer een enorme aanpassing maar dit heeft me doen inzien dat alles tijd nodig heeft en alles uiteindelijk wel goed komt. Het heeft me ook meer dan ooit doen inzien hoe snel de tijd gaat en hoe belangrijk het is om alle momenten te koesteren. 

 

Mocht je vragen hebben mag je me steeds contacteren via mijn Instagram-account @LoreSmellenbergh

 

Heel veel liefs,

Lore

Reactie schrijven

Commentaren: 0