Mama Andrea

De meeste kennen mij als Andrea, maar er is een klein meisje die mij mama noemt; haar naam is Lexi. 

Op 28 oktober 2016 heeft zij mijn wereld verrijkt, nadat ik haar 42 weken onder mijn hart heb mogen dragen. 

Ik had nooit gedacht dat ik onverwacht zwanger zou raken, en al helemaal niet terwijl ik net weer in een relatie was gestapt. Mijn eerste liefde Tim heb ik leren kennen op de middelbare school, waar we een aantal maanden een relatie hadden. "Verkering", zo heette dat toen nog. Ik was tot over mijn oren verliefd, en andersom hetzelfde. Toch gingen we na een tijdje uit elkaar, en besloten we onze eigen weg te gaan. 

Jaren later, nadat we beide andere relaties hadden gehad en een eigen leven hadden opgebouwd, sprong de vonk toch weer over. 

Hoewel ik altijd heb gezegd dat ik jong moeder wilde worden, was het in mijn ideaalbeeld wel de bedoeling dat ik in een lange vaste relatie zat en al zeker samen zou wonen als ik zwanger zou raken. Ik kan je vertellen dat mijn situatie toch even anders is gelopen dan dat ideaalbeeld. Twee maanden nadat Tim en ik weer een stelletje werden, kwamen we erachter dat ik zwanger was. We waren totaal niet voorbereid op de komst van een kindje, laat staan onze families. Ik was op dat moment 23 jaar oud en Tim 24. Beide woonde we nog bij onze ouders, Tim volgde nog een opleiding en ik had mijn kappersdiploma op zak maar werkte parttime in een horlogezaak.

De maanden die volgde waren chaotisch, stressvol, emotioneel maar ook absoluut bijzonder. Tijdens mijn zwangerschap zijn we op zoek gegaan naar een geschikte woning, een nieuwe weekendbaan voor Tim en moesten we onszelf voorbereiden op het ouderschap. 

Ondertussen kreeg ik complicaties tijdens de zwangerschap, wat natuurlijk nog meer stress gaf. 


But we made it, en op het moment dat Lexi geboren werd was ineens zoveel vergeten. In mijn zwangerschapsverlof had ik vaak het idee dat ik mijn verhaal en ervaringen kwijt wilde, en aangezien ik een passie heb voor schrijven begon ik mijn eigen blog (www.mamavanlexi.com). Hier heb ik tot op heden geschreven over Lexi's ontwikkelingen, persoonlijke weetjes, tips and tricks en mijn ervaringen als jonge moeder. Toen ik werd gevraagd om te bloggen voor www.lifebynikkie.nl kon ik dan ook niet anders dan deze kans grijpen. Ik vind het heerlijk om mijn verhaal te delen, om andere mama's en mama's-to-be mee te nemen in mijn wereld. Tijdens mijn zwangerschap en erna vond ik het zelf ook prettig om andermans verhalen te lezen, vooral omdat sommige situaties zo herkenbaar waren maar ook om te leren van andere mama's. 

Voortaan deel ik dus ook hier mijn ervaringen, de up- and downside van het moederschap. Ik hoop jullie samen met mijn kleine meisje te kunnen inspireren, en mee te nemen in ons leventje. 

Naast de lappen tekst die ik schrijf heb ik ook een enorme liefde voor foto's maken, deze vind je op mijn instagramaccount "andreastals". 


Will I see you back next time? 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0