Mama Ilona

Wie ben ik?

Mijn naam is Ilona van Roon en ik ben 20 jaar oud.

Ik woon nog thuis bij mijn moeder/stiefvader en zus samen met mijn zoontje.

Wij wonen in Puttershoek dat is een klein plaatsje tussen Rotterdam en Dordrecht.

Ik volg een opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 en daar ben ik nu bezig met de laatste maanden tot mijn diploma.

Ik ben 13-07-2016 moeder geworden van mijn allerliefste zoontje Milano.

De zwangerschap was onverwachts maar o zo welkom!

Ik had een vaste relatie met de vader van mijn zoontje maar deze is door omstandigheden beëindigd en sindsdien ben ik een hardwerkende, studerende alleenstaande mama.

 

Van wie ben ik de mama?

Ik ben de moeder van Milano Rylan die inmiddels 1 jaar oud is. Hij is lief en heel schattig maar tegelijkertijd ook heel ondeugend. Hij ontdekt heel graag alles , hij loopt nu een paar weekjes en dat is zo leuk om te zien.


Ik voed dus mijn zoontje ‘alleen’ op en daarom vind ik het leuk om mijn kant van het alleenstaande moederschap te vertellen en te delen met jullie. Dit ga ik doen met leuke korte blogjes over allerlei onderwerpen en leuke thema’s.  

 

Wat vind ik van de term ‘Alleenstaande mama’?

De benaming alleenstaande mama klinkt bij mij altijd heel zwaar in mijn oren omdat ik het ergens toch wel zielig vind klinken, maar dit is het totaal niet.

Ik zie het zelf maar als een hele grote vrijheid op het gebied van opvoeding van je eigen kindje. In mijn situatie is de vader helemaal niet in beeld maar ik begrijp zeker dat als de vader nog wel in beeld is je natuurlijk dingen overlegt en samen bepaald.

De vrijheid om mijn zoontje op mijn eigen manier op te voeden is perfect, ik heb een super band met mijn zoontje en ik kan alles gelukkig goed combineren met het moederschap. Ik vind het heerlijk om na mijn school/stage thuis te komen en mij volledig te kunnen richten op mijn zoontje.

 

De voordelen van het alleenstaand moederschap in mijn ogen
De voordelen van het ‘alleen’ opvoeden zijn in mijn ogen heel erg veel voordelen, je kan zelf bepalen wat voor normen/waarden je je kindje aan wilt leren. Je hebt alle tijd samen met je kindje en je hoeft hem geen dagen/weekenden te missen in mijn situatie. Ik vind het heerlijk om hem niet te moeten delen, tuurlijk zijn er ook momenten dat je het liefst een ‘perfect’ gezinnetje wilt hebben maar dan vergelijk ik de situatie op dat moment met hoe het bij mij is en dan voelt het weer heel erg compleet omdat ik op dit moment heel gelukkig ben met mijn zoontje en alles wat we samen kunnen doen. Ik had het zwaarder verwacht als dat het uiteindelijk is. Mijn zoontje is inmiddels 1 en ik vind het geweldig om hem zo te zien groeien. Ik geniet van het feit dat ik niks van hem hoef te missen en dat we samen kunnen opgroeien, omdat ik zelf ook nog maar 20 jaar ben vind ik dit altijd een leuke opmerking. We gaan samen als een heel sterk team de wereld in. Je krijgt natuurlijk altijd wel van personen scheve gezichten of opmerkingen naar je toe gegooid maar dat zie ik altijd meer dat ze op dat moment hun eigen frustratie uiten als dat het persoonlijk naar mij gericht is. Voor alle ‘alleenstaande’ vaders en moeders heb ik zoveel respect omdat je een bepaalde functie toch voor 2 mensen tegelijk moet spelen. Ik zelf vind het geweldig en ik ben heel trots op mijn zoontje en hoe ik dit allemaal doe.

 

De balans tussen stage/ school en het moederschap

Mijn week is altijd volgepland maar ik ben wel zo dat ik alles van tevoren goed inplan. Ik loop op maandag, dinsdag en woensdag stage op een Buitenschoolse opvang dit moet voor mijn opleiding en ik vind het tegelijk erg leuk.

Ik zit op donderdag en vrijdag op school en in het weekend doe ik meestal mijn huiswerk/opdrachten maken. Ik combineer het heel goed met mijn moederschap omdat ik meestal aan schoolopdrachten werk als mijn zoontje slaapt. Op de momenten dat ik ’s avonds thuis kom richt ik mij volledig op mijn zoontje en kunnen we lekker even wat tijd samen hebben. In het weekend probeer ik altijd wel een leuk uitje te gaan doen of even lekker een stukje te gaan wandelen. Tuurlijk heb ik een schuldgevoel naar mijn zoontje toe als ik heel de week druk bezig ben maar hij is 3 dagen in de week bij mijn vaste gastouder, 1 dag bij mijn moeder en 1 dag bij mijn tante en ik weet dat hij het daar naar zijn zin heeft en dat maakt het voor mij dan iets makkelijker om weg te gaan. Ik moet nog maar een aantal maanden en ik doe het voor een goede toekomst voor mijzelf maar natuurlijk automatisch ook voor mijn zoontje. In de vakantie heb ik alle tijd voor mijn zoontje en kunnen we lekker een week/weken samen zijn. Het is druk en soms zwaar maar het is echt goed te doen.

 

De hechte groep tijdens en na mijn zwangerschap

Toen ik zwanger werd heb ik mij aangesloten bij een heel leuk forum op wij.nl.

Hierin vertelde iedereen zijn of haar verhalen en ervaringen tijdens de zwangerschap en hierin voelde ik mij heel fijn en we deelde ook op deze manier alles wat er gebeurde met alle kleintjes in onze toen nog zwangere buik. Inmiddels zijn we natuurlijk allemaal bevallen en we hebben een facebook groep gemaakt met daarin bijna alle mama’s van dat forum en dat is erg leuk omdat ik zo alles met hun ook kan delen. Ik heb hier veel steun aan gehad en dit was ook zeker erg leuk tijdens mijn zwangerschap. Natuurlijk heb ik ook een hele fijne lieve familie en ze helpen mij en mijn zoontje waar dit natuurlijk kan , ik heb hulp genoeg uit mijn trouwe omgeving en ze zijn bereidt mij altijd te helpen als ik dat nodig heb. Ik heb hier heel veel begrip voor en dit is ook heel fijn om een hele goede band te hebben met je familie. Ik merk wel zelf dat als je zwanger bent je meer contacten krijgt en na je bevalling eigenlijk maar een klein groepje overhoudt.. dit laat meteen zien wie er echt contact met je wilt en wie er gewoon maar nieuwsgierig is. Ik heb een heftige bevalling gehad en daarbij was de steun van mijn moeder erg fijn.

Ik ben met 37 weken opgenomen in het ziekenhuis met een hele zware zwangerschapsvergiftiging die wel zo ver was dat als ik nog langer gewoon had blijven lopen ik eigenlijk niet over de gevolgen wil nadenken. Ik had een hele hoge bloeddruk die er voor gezorgd heeft dat mijn lichaam heel hard moest werken. Uiteindelijk is er dan ook Pre-Eclampsie bij mij vastgesteld en ik moest per direct bevallen. Dit was eigenlijk wel een shock omdat ik dit toen nog niet verwacht had. Gelukkig is mijn zoontje gezond geboren en heeft hij gelukkig niet veel van de vergiftiging meegekregen. Nu een jaar later ben ik nog aan het tobben met mijn bloeddruk en is mijn gezondheid nog steeds niet waar hij zijn moet. Gelukkig groeit mijn zoontje heel goed en heeft hij een super jaar achter de rug.

 

Tot snel weer…..

 

Veel Liefs Ilona.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0