Mama Julie

WIE BEN IK?

 

Ik ben Julie, 26 jaar, 10 jaar samen met Frederic en sinds 6 maanden de trotse mama van Seth.

 

Al 6 maanden. De tijd gaat veel te snel. Een cliché, maar het is zo waar.. Ik wist dat het snel ging gaan, maar zo snel? En zo kwam al snel het besef: ik wil al deze mooie momenten herinneren. En omdat je niet alles tot in de kleinste details kan onthouden, begon ik dus wat te schrijven. Geen blog, maar een maandoverzicht. Elke maand blikte ik terug: wat was er gebeurd, wat kon Seth deze maand & welke mijlpalen waren er? Ik deel deze maandoverzichten op instagram, maar zijn voornamelijk bedoeld voor mezelf én later voor Seth.

 

Ik ben dus eigenlijk geen schrijver of blogger, maar lees ze wel heel graag. Je haalt hier enorm veel tips uit, voornamelijk omdat bloggers eerlijk zijn & de waarheid niet verbloemen. Én.. er zijn zo veel dingen herkenbaar. Vooral op instagram begon ik zo heel wat accounts te volgen, & raakte zo vaak aan de babbel met wat mama's. Wat leuk om elkaar wat tips te geven, maar vooral soms ook wat moed. Wetende dag je niet alleen bent als je eens een mindere dag hebt. En dat is precies waarom ik deze kans met beide handen aannam!

 

ZWANGER

 

 

Fré en ik zijn samen sinds oktober 2006. Juist ja, we waren echt nog kinderen, tieners. Wie had gedacht dat we hier - bijna 11 jaar later - zouden staan, maar kijk eens aan. Nadat we beiden afstudeerden, aan het werk gingen en een huis kochten, was het tijd voor een volgende stap. De baby. Het ging best wel snel en begin juli ontdekte ik dat ik zwanger was, zo'n 5 weken. We waren zo gelukkig, maar ook onzeker, nog zo pril. Half augustus, ik was ongeveer 12 weken zwanger, hielden we onze housewarming. De ideale moment om het nieuws aan te kondigen. Gelukkig had ik best een makkelijke zwangerschap en kon ik het hiervoor nog makkelijk verbergen. Enkel 's ochtends wat misselijk, maar verder viel het heel goed mee.

 

 Vanaf week 20 werd het ineens heel echt: ik zit al in de helft! Toen begon al het voorbereidende werk: een naam, geboortekaartje, suikerbonen, kamer, geboortelijst leggen, enz. Een hele boterham, waardoor we ineens heel snel het nieuwe jaar in gingen. We wisten dat het toen niet lang meer zou duren.

 

Ik was uitgerekend voor begin maart. Gezien mijn goede zwangerschap zou ik werken tot de week voordien. Zo zou ik nadien langer thuis zijn met de baby. Maar het werd toch zwaarder, en door de winter werd ik ziek: een zware keelontsteking. Uitzieken, zei de dokter.. zonder medicijnen. Echt afzien was dat. Want ik voelde me zo slecht, maar door die dikke buik kon ik ook slecht slapen. De baby zat ook tegen mijn maag waardoor ik vaak misselijk was.. Ja, die laatste weken was ik het echt beu. Ook heeft België een leuke wetgeving dat de ziektedagen die vallen binnen de 6 weken voor de bevalling ook van je bevallingsrust afgenomen worden.. Ja, daar ging mijn plan. (En ik ben een echte plannenmadam.. of ik was dit toch zeker voor de bevalling)!

 

DAAR IS IE DAN

 

Bevallingsrust.

Ik had besloten om toch nog wat extra verlof te nemen op het werk en zo kon ik nog de laatste dingen in orde brengen. Verder sprak ik nog wat af met vriendinnen. De laatste week zou ik nog wat rust nemen. Maandag nog afgesproken met een vriendin, nog naar de kinderplaneet geweest om nog wat dingen toe te voegen aan mijn geboortelijst (als je thuis bent, kan je maar beter shoppen).

 

Heel moe 's avonds, dus op tijd in bed. Weer misselijk, erger dan anders. Braken.. buikpijn.. pijnlijke steken.. Zou het begonnen zijn? Fré moest gaan werken en wou hem niet wakker maken, maar hij werd wakker van mijn gewoel en vaak opstaan. 'Is het zo ver?' vroeg hij. Geen idee, is dit het? Timen, in bad, maar besloten toch om te vertrekken. De weeën waren nog niet lang genoeg. Even over huis, maar was al snel terug in het ziekenhuis. Daar werd mijn water gebroken. 18 uur later werd ik opeens mama. Ik was zo overdonderd van jouw komst. Om 21u32 was je daar opeens, 50 cm en 3,305 kg perfectie! De cliché klopt: je vergeet de pijn. Na 40u wakker te zijn en zware arbeid, koos ik er voor om de ganse nacht naar je te kijken ipv te slapen. Jij was het allemaal waard.

 


 

ME & MY BABY

 

En hier zijn we nu, 6 maanden en al heel wat mooie en minder mooie momenten later. Maar de mooie wegen toch het hardste door. Als het hier eens crisis is, en nadien lacht hij of ligt hij lief bij me te slapen, ben ik dat 'mindere' moment weer vergeten.

 

Ik mag zeker niet klagen. In het algemeen is Seth een makkelijke baby. Al vanaf dag 1 eet hij super goed. Slapen is altijd wel wat moeilijker met een baby denk ik. Achteraf gezien viel het allemaal nog mee, maar het waren best vermoeiende maanden in het begin. Slapen deed hij alleen op de arm, wanneer je hem wou weg leggen werd hij meteen wakker. 's Nachts ging dit gelukkig wel. In het begin sliep hij bij ons op de kamer. Na 1 maand verhuisde Seth naar zijn eigen kamertje. Het was vaak best vermoeiend, want overdag sliep ik nooit mee met hem. Huishouden, mezelf douchen of eten, en als dat voorbij was, was Seth meestal weer wakker. Gelukkig sliep Seth door van 23u/23u30 tot 5u30/6u van zodra ik ging werken. Zo had ik toch enkele uren onderbroken slaap. Dus al bij al mag ik zeker niet klagen.

 

Verder is Seth een zeer vrolijke baby die vaak lacht. Enkel 's avonds, het lastige uurtje zoals ze dat noemen, is hij soms ontroostbaar. Zo zielig is dat. Maar ik mag me een gelukkige mama prijzen, met zo'n lieve, vrolijke en flinke zoon. Én vooral: een gezonde man. Laat ons hopen dat dit zo blijft.

 

Zo, dit is wie wij zijn. Hopelijk tot de volgende post! Ik kijk er alvast naar uit!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0