Mama Callista

Een van mijn slechte eigenschappen is dat ik geen geduld heb en wachten tot vriendlief thuis was om een zwangerschapstest te doen. Dat duurde mij echt te lang. Ik had maar één wens en dat was moeder worden, dat deze wens zo snel vervult zou worden had ik nooit verwacht.

 

Zwanger en nu? Ik raakte volledig in paniek en wist niet wat ik moest doen. Tot overmaat van ramp ging de wasmachine stuk en liep al het water er uit.  

 

Huilend stond ik bij mijn buurvrouw binnen (om een wasmachine really?).  Gelukkig wist ze mij te kalmeren en gerust te stellen dat de wereld heus niet verging van een beetje water en dat hij wellicht nog wel gemaakt kon worden. Daar maakte ik mij stiekem helemaal niet druk om: Alleen wel om hoe ik het vriendlief ging vertellen dat het geen kater was, maar een zwangerschap! Na wat gespeur op Pinterest  vulde ik een emmer met katten grind en stak daar alle zwangerschapstesten in (Ik deed er namelijk gelijk 6, voor het geval het niet klopte). Ik knoopte aan een kattenbak schepje een blauw en roze lint en ging zitten wachten tot hij thuis kwam.

 

Hij was blij en niet alleen met het heugelijke feit dat hij de komende maanden de kattenbak mocht verschonen, maar ook met de zwangerschap. Gelukkig! Wij krijgen een BABY!  

 

Toen wij dit met onze naasten gingen delen waren de reacties wisselend. Een overenthousiaste vriendin die begon te huilen en gillen vs. je schoonzus die reageert alsof je verteld dat je cavia dood is en ook nog vraagt of het een geplande zwangerschap was. Serieus?

 

Ondanks vreemde reacties, vragen en opmerkingen die de gehele zwangerschap doorgingen heb ik wel echt intens genoten van deze bijzondere tijd.  Vooral van het ongegeneerd eten; zakken tomatensoep, FEBO krokketjes, liters melk en rennies. Het heerlijke gevoel in mijn buik dat je straks na de zwangerschap alleen nog zou voelen bij heftige diarree.

 

Mijn dikke buik (toen nog met baby er in) hebben wij laten fotograferen tijdens een fotoshoot voor mijn verjaardag bij Tess Evenboer. Dit jaar gaan wij opnieuw op de foto met (nog steeds een dikke buik) ons pareltje Josefien.

 

De volgende keer: Stoned vs Marathon.

 

Liefs,

 

Callisz

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0