Mama Rianne

 

H O M E T O U R

Grappig dat Nikkie vroeg om een stukje te schrijven over ons huis, precies op het moment dat we er drie jaar wonen. Drie jaar al, bizar hoe snel dit is omgevlogen.  Inmiddels zelfs nog een dochtertje rijker.  En wat wonen we hier graag! Ik was al jaren verliefd op het huis. Het ligt recht tegenover de school van Lisa, onze oudste dochter. Ik fietste er tig keren langs per dag, altijd een beetje zwijmelend… Zelf woonden we in een nieuwbouwhuis. Erg mooi hoor, maar ik miste altijd een beetje warmte en sfeer in de wijk en in het huis. We dachten al langer aan verhuizen maar het was niet de goede tijd om je huis te verkopen. Uiteindelijk hebben we toch de stap gewaagd en het huis in de verkoop gegooid. Het was binnen een week verkocht, wel met verlies hoor, maar daar hadden we al op gerekend. En wat was nu het mooie? Mijn droomhuis, dat sprookjeshuis tegenover school, bleek te koop te staan.

Bij de eerste bezichtiging waren we al helemaal verkocht. Zoveel sfeer, zo’n mooie afwerking, een grote tuin, een prachtige zolder. Ons hart was AAN.  Spannende tijden wel hoor. Bieden, onderhandelen. Iedereen die een huis heeft gekocht kan dat wel beamen denk ik. Ik was zwanger van ons tweede kindje, ik denk dat hij gehoorbeschadiging heeft opgelopen van mijn gil toen de koop rond was.

 

We hoefden niet veel aan het huis te doen, alles was goed bijgehouden en netjes afgewerkt. De tuin was een ander verhaal. De vorige eigenaren hadden het helemaal dicht laten groeien, heel veel bomen en struiken, mos en weinig loopruimte. Ik moet zeggen, dat had ook wel wat, het leek alsof je een privé bos had. Maar wij hebben het drastisch aangepakt, bomen gekapt, gesnoeid, grond omgeploegd, gras gelegd, een paadje van waaltjes rondom het hele huis, wat een werk! Nu hebben we er veel plezier van. Het is een functionele tuin maar heeft toch nog mooie bomen en struiken die voor sfeer en schaduw zorgen. Ook wilden we de keuken en de badkamer verbouwen. De keuken is inmiddels klaar, de badkamer staat bovenaan de tot do lijst.

 

Veel mensen in de buurt noemen ons huis “het Pipi Langkoushuis”.  Het ligt een beetje verscholen tussen de bomen, het heeft iets sprookjesachtigs. Mooie details aan de gevel, een balkon, heel veel houtwerk, gezellige erkertjes. Ik hou enorm van wit en natuurlijke materialen. Lekker stoer, niet te veel frutsels maar ook niet alles steriel en strak. Het is hier dan ook een combinatie van oud en modern. De keuken is bijvoorbeeld super wit en strak maar dan wel aangekleed met oude broodplanken. We hebben een betonlook vloer die super goed combineert met een robuuste stoere boomstamtafel. De kinderkamers hebben ook allemaal als basis wit,  maar toch alle drie hun eigen stijltje.

 

Mijn favoriete plekje in het huis is toch wel de kamer met de grote erker. Daar staat geen tv, alleen een bank, een stoel en een zachte mat. Overdag veel lichtinval en in de avond lekker veel kaarsen aan. Je kunt daar heerlijk de tuin in kijken, vaak zie je de eekhoorntjes rennen. De keuken is ook een favoriete plek van ons en dan vooral aan de grote eettafel. De kinderen zitten er vaak te kleuren, te knutselen en te knoeien. Het is sowieso heel fijn dat de kids hier zoveel ruimte hebben. Ze hebben een kelder waar speelgoed in kan staan, ze hebben een aparte speelkamer en dan ook nog allemaal hun eigen slaapkamer. Ik hoef dus niet de hele dag tussen het speelgoed/rommel te zitten. Heel fijn voor een opruimfreak als ik. Onze oudste dochter heeft een slaapkamer op zolder. Zo sfeervol met die oude balken. Stiekem zou ik daar ook wel de slaapkamer willen hebben maar met die twee kleintjes vind ik het toch fijn om met hun op dezelfde verdieping te slapen.

Nu zijn we bezig met een plan voor de badkamer. De huidige badkamer is erg klein. Douchen moeten we in bad en er staat een wc op. Geen ramp natuurlijk maar na drie jaar vonden we het goed geweest en gaan we het aanpakken. Ik zie wel een beetje op tegen de verbouwing hoor. Al die rotzooi, dat gedoe, vreemde mensen in je huis. Maar het wordt wel heel gaaf. We willen een stoere ruwe look van beton, gecombineerd met hout en lichte kleuren omdat het anders te kil is denk ik. Er komt een losstaand bad, een aparte douche, een groooote wastafel, wel nodig met vijf man in huis... Ik zal een blogje schrijven als we middenin de verbouwing zitten. Lijkt me heel prettig met drie kinderen haha. Gelukkig hebben we nog een douche op de begane grond. Dat scheelt wel een hoop gedoe natuurlijk.

Ik hoop dat we hier nog heel lang zullen wonen. Het is zo fijn dat de basisschool aan de overkant is. Mijn dochter kan zelf naar school lopen en wanneer de kleintjes ook naar school moeten, hoef ik alleen maar over te steken. Ook hebben we de winkels op loopafstand. Kortom, wij zitten hier voorlopig helemaal goed.

 

Liefs Rianne  

 

Go follow @rianneschreurs

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0