Mama Lore

21 augustus 2017

 

8:00

We beginnen de dag met een bezoekje aan de kinesist. Luke gaat hier momenteel 2 keer per week naartoe voor respiratoire revalidatie. Ze starten altijd eerst met een CPAP - apparaat. Dit apparaat blaast continu lucht in de luchtwegen om ze open te houden door middel van positieve druk. Dit doen ze omdat ze zagen dat Luke’s overgebleven stukje long na de operatie niet volledig wou ontplooien en om verdere ingrepen te voorkomen proberen ze dit via kinesitherapie op te lossen. Daarna begint de kinesitherapeut aan verschillende thoraxaandrukkingen om eventuele slijmen los te krijgen. Ik vind het allemaal best knap om te zien! Daarna breng ik Luke naar het kinderdagverblijf en omdat ik vandaag met hem naar het ziekenhuis moet hoef ik vandaag niet te gaan werken. Even tijd voor mezelf!

 

15:00

Ik besluit Luke al te gaan halen. Zijn afspraak is om 16:30 maar er moet eerst een scan van zijn longen worden gemaakt dus gaan we een uurtje vroeger.

 

15:30

Ik ben al zoveel keer in dit ziekenhuis geweest. Eerst voor alle zwangerschapscontroles, daarna de bevalling, controles voor Luke, opname in het ziekenhuis, longoperatie, meer controles... Ik voel me er bijna thuis. Terwijl we aan het wachten zijn bedenk ik me dat Luke al een aardige collectie CT-scans heeft. En deze zal niet de laatste zijn.

 

 

16:00

Omdat we vroeger dan verwacht klaar zijn mag Luke al een halfuurtje vroeger op controle. Het is al weer een hele tijd geleden dat we haar hebben gezien. Hiervoor hadden we een paar controles bij een arts-assistent. Ze vraagt de gebruikelijke dingen. Hoe het met hem gaat, of hij veel hoest, piept,... enzovoort. Ik vertel haar dat ik heb gemerkt dat de sessies bij de kinesist echt wel nodig zijn omdat hij toen we een weekje op vakantie waren toch weer veel begon te hoesten. Ik kleed hem uit zodat ze naar zijn longen kunnen luisteren. Ze wegen en meten hem. Hij weegt ondertussen 9,6 kg en is 76 cm groot. We bekijken samen de scan die ze bij radiologie hebben gemaakt. Ze plaatst de scan van 3 maanden terug ernaast zodat ik goed het verschil zou kunnen zien. Helaas is er niet zo’n goed nieuws. Er blijkt zo goed als geen verbetering te zijn. Er zijn hier en daar wat slijmpjes te zien maar daar maakt ze zich minder zorgen over. Het feit dat er na zo’n intensieve sessies kinesitherapie geen verbetering is baart haar zorgen. Er zit niets anders op. Volgende week moet hij terugkomen voor een bronchoscopie onder narcose. Hopelijk kunnen ze op die manier zijn klein stukje long ‘openen’. Gek genoeg had ik al een slecht voorgevoel. Ondanks dat hij het supergoed doet en nooit ziek is wist mijn onderbewustzijn wel beter. Gelukkig is deze ingreep niet zo groot als zijn

longoperatie. Het is geen opname met overnachting maar een gewone dagopname. De ingreep duurt misschien hooguit een kwartiertje. Maar toch, onder narcose gaan is altijd een risico. Gelukkig zal hij zich hier later nooit iets van herinneren.

 

Wordt vervolgd...

 

Mocht je vragen hebben mag je me steeds contacteren via mijn Instagram-account @LoreSmellenbergh.

 

Heel veel liefs,

Lore

Reactie schrijven

Commentaren: 0