Mama Callista

Tijdens de gehele zwangerschap zijn er van die mensen die het lef hebben om aan je buik te zitten  en persoonlijke vragen te stellen. Hier kon ik slecht mee omgaan en waar de één zegt stel je niet zo aan, voelde ik mij echt ongemakkelijk en vies als er weer iemand mijn buik ongevraagd ging betasten.  De vraag hoe veel ben je aangekomen leek ook de normaalste zaak van de wereld nou hierbij het antwoord.

 

Ik had alles uitgedacht: Thuis bevallen zonder pijnstilling en de sushi bestelling al klaar voor verzending. Helaas gooide mijn gewicht hier roet in het eten. Ik was bijna 100 kg en dan mag je niet meer boven bevallen i.v.m. de arbo van het ambulance personeel. Helaas kwam dit bericht voor mij te laat.

 

Tijdens de laatste controle tikte ik de 102 kg aan en waren de opties heel simpel: onze boxspring naar beneden halen, op onze eettafel bevallen of gewoon in het ziekenhuis. Wij hebben gekozen voor het ziekenhuis en dat was maar goed ook.

 

Het was begonnen..  We belde de VK en die kon er met 50 minuten zijn. Ik werd gek! 50 minuten ben je niet wijs? Manlief liep maar te ijsberen en zich drukte maken om de afvalzak die nog weg moest. Ik heb hem vriendelijk gevraagd de buurvrouw te halen voor afleiding. Helaas kwam die met de opbeurende tekst: haha dit is pas het begin binnen.   Toen de VK kwam had ik 3 cm, we mochten naar het ziekenhuis.

 

Wij kwamen aan in het ziekenhuis om 2115 uur en kreeg een kamer aangeboden met een Henny Huisman wc! Dit moet ik even uitleggen: je staat op punt van bevallen en dan ga je rare dingen doen. Eerder die week had ik de aflevering gezien van Chantal blijft slapen en daar vertelde Henny Huisman over zijn wc met spoel en föhn functie. Die had ik dus ook op mijn kamer!

 

Mijn vliezen waren gebroken en ik trok het niet meer, ik was zo moe dat ik graag pijnstilling wilde. Van een eerdere operatie wiste we dat ik erg wappie zou zijn, maar zo  wappie als ik nu was? Het zuurstof kwam er zelfs aan te pas.  Uiteraard nog even een selfie naar de buurvrouw (Ik ben niet goed haha). Manlief heeft een uurlang naast mij op  een krukje gezeten en mij er constant op attent gemaakt dat ik wel moest blijven ademen. Om 23 uur snauwde ik dat hij NU op die alarm bel moest drukken. Nou mevrouw u heeft 10 cm we gaan beginnen en voor ik het wist zetten ze de pijnstilling uit en gingen we van start. Dit was echt heel heftig omdat ik van uit die duffe toestand een marathon moest gaan rennen. Dit was niet tof!  Mijn benen vast houden voelde al als een hele opgaven. Manlief kwam even boven mij hangen en sprak mij streng toe: LUISTEREN EN DOEN WAT ZE ZEGGEN! Hij was als de dood dat ik mijn eigenwijze modus zou aanzetten. 2 keer persen en 12 minuten later was onze Josefien Sofie geboren. Echt onbeschrijfelijk is dat gevoel, even samen knuffelen en vol adrenaline naar haar kijken. Helaas was alles heel druk en hectisch en hebben wij (bijna) geen foto's.

 

Alleen dan moet je moederkoekie er nog uit, weeën opwekkers niks hielp. De paniek sloeg echt toe toen de gynaecoloog  ook niks meer kon doen e besloten werd dat ik naar de OK moest.  

 

Op dit moment is het totaal langs mij heengegaan hoe mijn moederkoekie verwijderd zou worden en dat  is maar goed ook. Ik denk dat de Gyn zich namelijk ook even vee arts heeft gevoeld. Manlief bleef achter en kleden onze Josefien helemaal alleen aan en ik was al lang blij dat ze ook onder narcose gingen hechten.

 

Een paar uur later toen Nederland ontwaakte hebben wij een aantal mensen gebeld en mochten wij gelukkig na de middag naar huis.

 

Alleen toen kwam juffrouw Bulstronk en werd alles git zwart.

 

Liefs,

Callista

 

Next: Juffrouw Bulstronk

Reactie schrijven

Commentaren: 0