Mama Julie

 

22 februari 2017 

Vandaag vieren we jouw 'halve' verjaardag. Ongelofelijk, dat je al 6 maanden bij ons bent. Een bijzondere mijlpaal die enorm snel bereikt is!

Ook al mis ik mijn 'kleine baby', het is geweldig om te zien hoe ver je al staat, wat je allemaal al kan. Je wordt al een echt mensje, met een eigen wil maar een zeer goed humeur (meestal). Mijn hart smelt als je daar weer bent met die big smile op jouw gezicht, mijn hart breekt als je weent. Al van 's ochtends ben je goed gezind, waardoor een eventueel ochtendhumeur meteen verdwijnt. Een mooier begin van de dag kan ik mijzelf niet voorstellen. Ook al onderbreek je soms mijn slaap 's nachts, voor jou doe ik het met alle plezier. Dat lieve snoetje van je, doet me die 'mindere' momenten meteen vergeten. 

Ik ben voor de eerste keer mama, & had geen idee wat me te wachten stond. 

Maar wat ben ik fier dat ik jouw mama mag zijn. 
Je bent steeds vrolijk & iedereen is zo dol op jou. Je bent heel flink & op de crèche stoefen ze over jou wat een brave baby jij wel niet bent. Ook eet je al sinds je geboorte zeer goed.  Groenten- & fruitpapjes gingen al vrij snel vlot naar binnen. Honger is dan ook een van de redenen waarvoor je jouw keel eens luid open zet. Dat je zo flinkt eet zorgt er ook voor dat je nu al een stevige kerel bent. Sinds vorige maand kan je rollen (van rug naar buik, terug gaat nog niet zo vlot). Je drukt je ook vaak af, dus ben er van overtuigd dat 1 van de volgende mijlpalen het kruipen wel zal zijn. Het is zo mooi om te zien hoe jij alles ontdekt. Ook jouw voeten zijn een grote ontdekkingstocht. Je zou ze zo wel willen opeten, als je kon. 

Tandjes zijn nog niet in zicht, hoewel je alles - maar echt alles - in je mond stopt. Kwijlen doe je ook non-stop, dus ik denk niet dat je nog lang gespaard zal blijven. Nog zoveel mijlpalen die moeten komen, zoveel om nog naar uit te kijken. 

Vandaag gingen we ook naar kind & gezin, voor je check-up van 6 maanden. Je bent nu al 68 cm lang en weegt bijna 8 kilo. Weer volledig goedgekeurd dus. 

Wat is het mooi om terug te blikken. 

Terug te blikken naar mijn zwangerschap, waar ik gelukkig grotendeels gespaard bleef van kwaaltjes. 

Hoe ik uitkeek naar de echo's, de ontmoetingen met jou (op scherm dan wel te verstaan). Om je hartje te horen kloppen, om te horen dat alles zeer goed met je gaat.. Iedere keer dat wij een glimp van jou mochten ontvangen tijdens deze controles, werd je steeds meer óns kindje. 

Terugblikken naar februari. De dag dat jij mijn leven veranderde. De dag dat ik mama werd. De dag dat ik jou voor het eerst mocht ontmoeten, & de oneindige liefde die ik toen al kon voelen. Hoe kon ik nog meer van je houden? & Ja dat kan, elke dag zelfs een beetje meer.

 

 

Ondertussen ben ik een half jaar jouw mama. 

Niet altijd doe ik het juiste, niet altijd doe ik het goed. 

Want soms weet ik gewoon niet hoe het juist moet. 

Maar altijd doe ik mijn best, veel meer dan je denkt.

Ik doe alles voor een lach die je mij dan schenkt. 

Ik doe alles voor een lach die je me dan schenkt. 

Want ik zie je zo graag gelukkig, zonder verdriet of pijn. 

Dus weet mijn lieve schat, ik zal er altijd voor je zijn.

Want ik ben jouw mama, & dat is voor altijd. 

Mijn liefde, lieve schat, raak je nooit kwijt. 

 

Lieve kleine man, er bestaan geen woorden om te omschrijven wat wij voor jou voelen.

Voor ons ben je perfect. Je bent een teken van liefde. 

Ik kijk er naar uit wat moois ons nog te wachten staat. 

 

Dikke kus, 

je mama! x

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0