Vakantie blog van mama Naomi

Allereerst, wie zijn wij? Ik ben Naomi (24) en inmiddels bijna 9,5 jaar samen met Maickel (ook 24). Iets meer dan 8 maanden geleden werden wij papa en mama van onze dochter Liv. Naast het mama zijn ben ik werkzaam als juridisch adviseur bij een rechtsbijstandverzekeraar. Maickel werkt als operationeel manager bij een logistiek bedrijf.

 

“Zouden jullie het leuk vinden om…?”

Tijdens mijn zwangerschap stelde mijn moeder de vraag of we het leuk zouden vinden om met hen en mijn 2 zusjes 14 dagen mee te gaan naar Portugal. Vrienden van mijn ouders hebben daar een huis dat ze verhuren als ze er niet zelf verblijven. Mijn moeder wilde daar graag eens met z’n allen heen. We hebben er niet lang over na moeten denken. Dit leek ons hartstikke gezellig en ook ideaal voor de eerste vakantie met onze kleine meid. Dit zou betekenen dat we naast het genieten met z’n allen en met zijn drietjes ook de mogelijkheid zouden hebben om eens met zijn tweetjes op pad te gaan. Quality time dus! 

 

Voorpret

En dan komt de vakantie ineens in zicht. Ik had het er druk mee. Bij mij mag er eigenlijk altijd al niks ontbreken als ik op vakantie ga en voor de vakantie met mijn kleine meid voelde ik dit nog sterker. Ik was dan ook al ruim van tevoren bezig met de voorbereidingen. Maickel denkt wat dat betreft altijd dat alles wat we vergeten daar ook wel te koop zal zijn haha! Maar voor mij betekenen de voorbereidingen ook echt voorpret. Ik vond het alleen al helemaal leuk om zomeroutfits voor Liv te scoren. Daarnaast zag ik regelmatig het een en ander op instagram voorbij komen waarvan ik dacht dat is leuk/handig om mee te nemen! Zo heb ik op een gegeven moment een draagzak besteld. Dit leek me alleen al ideaal voor op het vliegveld. En ik kon het ook niet laten om een opblaasbare flamingo te bestellen voor Liv voor in het zwembad haha. Als ik nu achteraf zelf iets zou aanraden, zou ik zeggen neem XL hydrofiele doeken mee! Super fijn om je kleine na het zwemmen mee in te pakken en af te drogen, ze zijn erg snel weer droog én ze zijn handig om te gebruiken als luchtig dekentje.

 

VAKANTIE!

Eind juli was het dan zo ver. Maickel, mijn vader en mijn 2 zusjes vertrokken op vrijdag al op tijd met de auto richting Portugal. Zo hadden we in Portugal ten minste ook een fijne auto. Het was een behoorlijk stuk rijden en de heren zijn beiden gewend om veel in de auto te zitten. Met de kleine zagen we het niet zitten om zo’n eind te rijden. Om die reden gingen mijn moeder, Liv en ik met het vliegtuig. Mijn moeder, Liv en ik vertrokken zaterdag vroeg in de ochtend. We vlogen vanaf Eindhoven naar Lissabon. De heenreis ging echt super. Liv deed het zo goed! Het was een kleine 3 uur vliegen. Een groot deel van de reis heeft ze lekker bij me liggen slapen en verder was ze naar iedereen om zich heen aan het lachen. Bij aankomst in Lissabon werden we opgepikt door een kennis van de eigenaars van het huis in Portugal die dagelijks transfers verzorgt. Zij heeft ons naar het huis gebracht. Dit was nog ongeveer 1,5 uur rijden van Lissabon. We zaten nog geen uur in de auto en we werden al gebeld door de heren en mijn zusjes. Ze waren er al! De autoreis was erg voorspoedig gegaan.

 

360° Portugal

En toen kwamen ook mijn moeder, Liv en ik op plaats van bestemming aan (360° Portugal). WAUW! Wat een prachtig huis. Daarnaast ligt het in een fijne, rustige en groene omgeving én het was van alle gemakken voorzien. Het huis heeft 4 slaapkamers, 3 badkamers, een uitgebreide keuken, fijne terrassen, een goede barbecue én privézwembad. De komende 14 dagen zouden we wel doorkomen ;) En dat was ook zo. Liv deed het erg goed. Je ‘hoorde’ haar eigenlijk alleen als ze honger had of als ze moe was. Verder was ze vrolijk en gezellig. Het was ook zó ideaal dat Liv gewoon steeds op onze slaapkamer haar dutjes kon doen en wij dan bij het zwembad konden vertoeven met babyfoon in de buurt. Ik ben er echt van overtuigd dat Liv het onder andere zo goed gedaan heeft, omdat zij in haar eigen ritme kon blijven en op een vaste plek in een fijn bedje haar dutjes kon doen. Daarbij kwam ze uiteraard geen aandacht te kort met haar papa en mama, opa en oma en tantes om haar heen. Ook het weer was heerlijk al begrepen we dat het minder was dan normaal voor daar. Wij vonden het niet erg. Het zonnetje scheen goed en het was tenminste ook goed uit te houden in de zon.

 

Lekker niks

De meeste dagen hebben we lekker lui doorgebracht aan het zwembad. Zowel Maickel als ik waren echt even toe aan niks. Dat is ook goed gelukt. Liv vond het grote zwembad in eerste instantie wat te spannend en te koud. Het is wel een verwarmd zwembad, maar ten opzichte van de temperatuur in de zon was het water wel een stuk frisser. Je moest dus wel even ‘door’ en dan was het heerlijk. Na een paar keer proberen verspreid over een paar dagen kwam Liv daar ook achter en vond ze het helemaal leuk. We hebben uiteraard wel een paar uitstapjes gemaakt. We zijn met z’n allen, met z’n drietjes en met z’n tweeën op pad geweest. Zo zijn we met z’n drietjes naar een mooie Buddha tuin geweest. Daar hebben we heerlijk rondgewandeld en rondgekeken. Voor ons dagje quality time kozen we ervoor om een dagje naar Sintra te gaan. Toen we bij het gemeentehuis waren voor onze legitimatiebewijzen gaf de mevrouw die ons hielp toevallig de tip haha. Zelf hadden we er nog nooit van gehoord. Wij vinden het ook echt een aanrader. Wat een gaaf plaatsje zeg! Wel is het onwijs toeristisch.

 

En toen waren de 14 dagen weer om…

Helaas. Want wat was het genieten! De terugvlucht was helaas even stoeien met m’n kleine meid. Ze was kei moe, maar kon haar draai niet vinden om in slaap te vallen. Maar goed ze heeft het zó goed gedaan de hele vakantie. Ik kijk dan ook terug met een grote glimlach!

 

Nagenieten

Mijn grootste tip voor alle mama’s en papa’s: maak lekker veel foto’s en filmpjes! Ik vind het echt genieten om ze terug te kijken. Een van mijn favorieten is een filmpje van Liv in het zwembad waarbij we ook haar getrappel onder water hebben gefilmd. Zó leuk om te zien (er staat ook een stukje van op mijn instagram mocht je nieuwsgierig zijn: @liefdewerdleven). Daarbij is het toch een unieke vakantie de eerste keer als papa en mama met je kleine.

 

Ik kan in ieder geval niet wachten op de volgende…

 

Liefs Naomi

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0