Mama Ilona

Nog 1 keer terug in de tijd in het kort…

 

De spannende eerste weken thuis met Milano..

 

Yes we mogen naar huis!!

Op zaterdag 16 Juli 2016 toen Milano dus 3 dagen oud was, mocht ik het ziekenhuis verlaten. Gelukkig samen met Milano.

Met het we gaan samen de wereld in gevoel.. geweldig voelt dat en is ook bijna niet met woorden te beschrijven. Omdat wij een klein weekje in het ziekenhuis moesten verblijven hadden we wel wat super lieve cadeautjes verzameld van familie en vrienden die natuurlijk ook mee naar huis moesten. Dit was het allereerste moment dat ik dacht hoe ga ik dit allemaal nou eens doen’ We werden opgehaald door mijn moeder omdat ik zelf nog geen rijbewijs heb en dus ook geen auto. Uiteindelijk heb ik mijzelf in een soort kikkerhouding naast Milano in de Maxi cosi kunnen planten en de grote helium ballon die ik had gekregen voor mijn neus gepland het wat was benauwd .. maar mijn kleine prins lag lekker te slapen naast mij in de maxi Cosi. Als nieuwe moeder gaan er op dat moment honderden vragen door je hoofd ‘ zit hij wel goed vast? ‘ heeft hij het niet te warm/koud? ‘ heeft hij geen dorst/honger? ‘ Heb ik alles wel in huis wat nodig is? ‘ Is de kraamzorg wel goed geregeld?’ deze welbekende vragen had ik op de terugweg terwijl ik natuurlijk wist dat het allemaal goed zat. Toen we thuis waren heel voorzichtig de auto uitgestapt omdat ik nog steeds wonden had van mijn bevalling.. Op naar het volgende spannende avontuur….

De kraamzorg en de kraamverzorgster(s)

In het ziekenhuis was mij verteld dat ik na mijn medische week in het ziekenhuis toch nog recht had op een paar dagen kraamzorg , dit was fijn maar tegelijkertijd ook heel spannend. In de loop van mijn zwangerschap had ik wat horror verhalen gehoord over kraamverzorgsters en dus had ik hoe fout dan ook een bepaald beeld in mijn hoofd zitten over kraamverzorgsters. Ik vond het spannend toen dan ook de deurbel ging en dat kon niet anders als dat het mijn kraamverzorgster op dat moment was.. ze was een paar uur te laat dus gelukkig kon ik mijzelf thuis nog wat opfrissen voordat ze aankwam. Door mijn kraamtranen en hele nieuwe gevoelens was dit superspannend natuurlijk omdat er opeens iemand anders ook voor je kleine gaat zorgen een paar dagen. Ik was zelf thuis nog herstellende van mijn bevalling en ik had nog medicijnen vanwege de vergiftiging natuurlijk. Ondertussen waren mijn oma / tante en moeder bezig met de boel aan het versieren .. (Ik ben een beetje over de top met versieren en dus heb ik alles al voor mijn bevalling gelabeld en gesorteerd in zakjes waar alles moet komen hangen) klinkt heel erg misschien maar ik hou niet van dingen zomaar uit handen geven. Ik lag samen met Milano natuurlijk in bed en ik hoorde de voetstappen van ‘de heks’ in mijn hoofd en toen ging de deur open en het beeld wat ik had over een kraamverzorgster was totaal verkeerd.. ze hielp met van alles en liet mij zoveel mogelijk zelf doen vanuit mijn bed. Ze kwam een paar uurtjes en heeft wat dingen verteld .. toen was het al avond en ik ging mijn eerste nacht in zonder een zuster en kraamverzorgster. Super spannend natuurlijk.. Milano kwam om 23.00 nog drinken en ik ben toen al snel gaan slapen, na een uur of 3 kwam hij weer om te drinken even wennen om in de nacht echt zelf eruit te gaan.. in het ziekenhuis lag ik aan het infuus en kon ik dus nog helemaal niks zelf. Gelukkig had ik redelijk door hoe ik Milano aan mijn borst moest leggen en hij dronk heel goed. 3 dagen is de kraamverzorgster bij mij en Milano geweest en daarna kwam er een andere kraamverzorgster, de ervaring met de eerste kraamverzorgster was goed alleen na 1,5 dag bleek al snel dat haar mobiele telefoon met privé gesprekken belangrijker was als de zorg voor mij en Milano. Hierover een klacht ingediend en toen kreeg ik een andere kraamverzorgster die echt een schat van een vrouw was.. zoveel van haar geleerd en elke dag met haar was een feestje. Ik heb met haar gelachen en ze zorgde zo goed voor Milano. Ik heb nog steeds na een jaar contact met haar.

Borst/flesvoeding.

In de eerste paar weken heb ik borstvoeding gegeven en dit liep fantastisch.

Uiteindelijk ben ik overgegaan op flesvoeding omdat ik bang was voor koemelkallergie bij Milano omdat ik het zelf ook heb. Milano kreeg dan natuurlijk via mij toch stoffen van melkproducten binnen en hier had hij echt last van. Daarna zijn we begonnen met Hypoallergene voeding en dit dronk Milano heel goed. Mijn wens was natuurlijk om echt borstvoeding te gaan geven en deze wens is voor mij voldoende vervuld omdat ik het toch een periode heb kunnen geven. Toen Milano 1.5 maand oud was ben ik helemaal overgegaan naar Hypo allergene flesvoeding. Nu een jaar later drinkt Milano nog steeds deze voeding omdat hij het gewoon nog lekker vind , hij drinkt nog de ochtendfles/avondfles.

Hoe heb ik de eerste spannende weken/maanden ervaren?

De eerste weken met je kleintje zijn spannend, nieuw en je weet niet wat je moet verwachten.. dit gevoel had ik zeker! Als ik er nu op terug kijk waren de weken pittig en zwaar maar zo de moeite waard. De weken tijdens mijn zwangerschapsverlof vlogen om en ik genoot van elke dag. Ik had nog steeds last van de gevolgen na de vergiftiging maar ik genoot van elke minuut. Ik had veel hulp van mijn moeder/familie en dit heeft mij echt veel positieve energie gegeven. De nachtvoedingen gingen perfect en Milano sliep redelijk door en het ging makkelijker naarmate de maanden verstreken. Ik heb ontzettend veel foto’s en filmpjes van de eerste weken/maanden gemaakt en hier ben ik zo blij mee! Ik heb dan ook een harde schijf aangeschaft en van de eerste periode ongeveer 5 fotoboeken gemaakt. Ik ben gek op herinneringen maken en doe dit dan ook zo veel mogelijk. Het klinkt waarschijnlijk al bekend… maar ja het gaat zo super snel! Ik kan me nog herinneren hoe klein Milano was en als ik dan kijk hoe Milano nu is… de tijd vliegt maar het is geweldig!

 

Er komt heeel snel weer een leuke update!

 

Veel Liefs,

Ilona & Milano

 

Mijn trots Milano


Reactie schrijven

Commentaren: 0