Mama Axelle

Eerste vakantie met mijn gezin

 

Wat gaat de tijd toch snel, zo’n cliché zin om als ouder te zeggen maar het is echt waar. Wat gaat het ook belachelijk snel.

Vakantie is over, moeders en vaders terug aan het werk maar stiekem toch achter de rug van hun baas aan het scrollen door de honderden vakantiefoto’s … of in mijn geval klik ik te vaak heen en weer van mijn vak economie naar mijn screensaver van mijn 2 liefdes in het zwembad van Spanje.

 

Ik reis al zolang in mij herinner, veel valt er niet te herinneren want zo oud ben ik namelijk niet maar goed. Ik heb overal gezeten en bezocht maar naar een All-in resort was ik nooit echt meer geweest sinds ik 5 jaar oud was. Mijn vriend daarin tegen is de ALL-IN KING ! Die vervelende man die om 7 uur s’ochtends zijn handdoek legt aan het zwembad? Dat is hij!! De dansjes en de liedjes van de minidisco hebben voor hem geen geheimen meer en 3 x per dag aanschuiven aan het buffet dat je bijna zou denken dat het een Rus is? Jup manlief again. Voor ik problemen met Russen krijg, jullie zijn echt schatten hoor.

 

Mademoiselle Axelle over here heeft meer ervaring met city trips of uitgaansvakanties waarbij ik geen besef had of het nu dag of nacht was. Ja die tijden zijn nu over want met dochter Nahla besef ik heel goed dat het om 7 uur in s’ochtends tijd is voor een nieuwe dag.

Omdat het onze eerste vakantie zou zijn kozen we een All-in in Marbella voor 1 week om te zien of dat wel te doen was, straks kan ze niet goed tegen de zon en dan zit je daar 2 weken.

 

 

Vroeger had ik altijd een bloedhekel aan mensen die hun babies mee op het vliegtuig namen en nu waren we zelf die mensen. Eenmaal aan onze gate zie ik de oogjes al rollen van menig tiener en volwassene toen we aan kwamen paraderen met onze buggy.

Maar oohnee mijn kind ging een voorbeeldkind zijn…. WRONG vanaf het opstijgen tot het landen had mijn kleine drama queen er geen zin in en hoewel je zelf weet dat het heel normaal is frustreert het je toch een beetje.

 

Eerlijk ? Onze eerste dag was echt niet leuk, Nahla moest erg wennen aan de warmte en stiekem kreeg ik een beetje schuldgevoel dat we toch midden in de zomer een vakantie hadden geboekt met deze hitte. Na al het gejank, gezeur en gebler en zowat 20 mental breakdowns verder. Was onze meid helemaal aangepast en konden wij ook genieten van onze vakantie en wat hebben we genoten ! Omdat we maar een weekje weg waren hebben we maar 1 tripje gemaakt naar Puorto Banus en voor de rest in het hotel gebleven bij het  zwembad én volgepropt met eten(je gaat all-in of je gaat het niet hé) ! Vanaf de eerste dag trad Nahla al in de voetsporen van haar disco vader met alle grappige filmpjes nadien.

 

Met een bang hartje stapten we na een week weer het vliegtuig op naar huis en wonder boven wonder sliep Nahla de hele vlucht naar huis … Moe maar voldaan … het had zo moeten zijn !  

 

Ik kijk alweer uit naar onze volgende vakantie , maar nu weer aan het werk.

 

Xx Axelle

Reactie schrijven

Commentaren: 0