Mama Daniëlle

Hallo lieve mama´s en IG lezers. Wat leuk dat jullie mee lezen.

Nikkie was op zoek naar mommy bloggers, eventjes twijfelde ik of dat wel iets voor mij is.. maar waarom ook niet, hoe leuk is het om zoveel moois en ook minder mooie dingen met elkaar te kunnen delen.

Ik zal me eerst even een rondje voorstellen, ik ben Danielle, 25 jaar en kom uit Utrecht.

Ben inmiddels 6 jaar samen met Nick, en zijn sinds mei de ouders van James.

Ik neem je mee in een stukje van mijn leven en mijn ervaringen met James.

Mijn zwangerschap.

Wij wilden heel graag een eerste kindje, maar gingen er vanuit dat het wel een tijdje zou duren voor en of het uberhaupt zou lukken. Vorig jaar zomer, ik dacht toch echt dat ik zwanger was. helaas bleken alle testen negatief, maar mijn gevoel zei iets anders. Ik ging naar de HA waarom ik me dan niet zo lekker bleef voelen en zo ontzettend moe was, de HA verzekerde me dat het echt niet kon, het zouden wel m´n darmen zijn waar ik last van had... Jammer, dan maar extra genieten op vakantie die een week daarop volgde. Terug gekomen van vakantie toch nog maar is een test gedaan, en YEEEESSSS binnen een paar seconden 2 dikke vette strepen zichtbaar. Zie je!!! Had m'n gevoel toch gelijk. Ik was inmiddels al 8 weken zwanger.

 

De eerste 16 weken verliepen prima, weinig last.. behalve moe, maar die neem je al snel voor lief als je weet dat er zo´n mini wondertje in jou buik mag groeien. Met 16 weken hadden wij een pretecho voor het geslacht. Mijn gevoel was sterk dat het een jongetje was, maar hee het ergste wat de echoscopiste kon vertellen was dat mijn gevoel niet klopte. Helaas keerde alles op dat moment en bleek er iets niet goed. De echoscopiste riep ernstig geschrokken "ooooh jongens dit is niet goed, dit is echt niet goed" wij schrokken ons rot en dachten gelijk dat het goed mis was. Z'n voetje bleek schuin te staan, genaamd een klompvoet. In m'n hoofd begonnen al allerlei vragen rond te spoken. Hoe kan dat? wat is dat een klompvoet? Kan die wel normaal lopen of leven? zoals je wilt dat ieder kindje gewoon kan. Ze stelde ons gelukkig al snel gerust, het is behandelbaar en zal na geboorte direct behandeld worden. Zodat het een gewone functionele voet is, oke.. we waren al iets meer gerust. Maar zij kon ons op dat moment niet bevestigen of er meer mis was, een klompvoet kan in verbintenis staan met een hoop nare dingen zoals geen niertjes en dus sterven in de buik of tijdens geboorte en nog veel meer dingen die je niet wilt weten met al die hormonen in je lijf, haha.

 

2 lange slopende weken braken aan, met een hele hoop vragen. Waarom? hoe kan dit? je bent nog zo jong,  doet alles volgens `het` boekje, geen gekke dingen in de families etc.. maar toch is er iets mis.. die wolk die normaal zo lekker roze of blauw is, was bij mij pik zwart.. ik was al afscheid aan het nemen van m'n kindje, want voor m'n gevoel was er zoveel meer mis. Je gevoel schiet op dat moment alle kanten op.. en zeker met al die lekkere hormonen erbij haha. helaas ga je samen ook de minder leuke dingen besproken want geen idee wat ons te wachten stond. bij 18 weken kan je terecht voor een speciale 20 weken echo, de GUO. Daar konden ze ons eindelijk meer vertellen. Gelukkig!!!! De echoscopiste begon met kijken en er zat genoeg vruchtwater, genoeg vruchtwater betekend dat de niertjes werken toch? dacht ik dan bij mezelf. Alles zit er op en er aan bevestigde ze, inclusief kromme voet!

 

Maar hee, dit kleine wondertje mocht gelukkig nog een lange tijd in mijn buik blijven wonen! pfffieuw. Wij konden weer gaan genieten, en los met alle leuke dingen kopen voor onze kleine man! De rest van de zwangerschap verliep redelijk gewoon, we moesten wel op extra controle komen, de 30  weken echo was weer uitgebreid.. maar alles wat er op en aan zat kon er niet meer af dacht ik, dus geen zorgen! Toch bleef mijn gevoel ergens zeggen dat er iets niet klopte, was die voet toch niet gewoon recht, normaal? Misschien was dat wel meer hopen op iets wat eigenlijk niet kon, want die apparatuur van tegenwoordig...

Bij 30 weken hadden we een mooi 4D beeld van z´n voetje, zo krom als een hoepeltje! De kromme noemde de familie em, gaf niks je was met kromme voet net zo bijzonder als zonder kromme hoor! We probeerden het maar zo luchtig mogelijk te benaderen, hij weet er later niets meer van, wij vinden het moeilijker dan hij...

Bij 41 weken besloot JAMES om de wereld te komen bewonderen, meer dan trots!

Helaas bleek er toen toch van alles mis.. ben je nieuwsgierig naar m´n volgende blog?

 

Houd dan mijn Instagram of  LifeByNikkie in de gaten voor een tweede blog!

 

Veel liefs,

Daan
Reactie schrijven

Commentaren: 0