Hometour van Brigitte!

 

Toen mijn vriend en ik onze zoektocht naar een koopwoning begonnen, hadden we een redelijk beeld van wat we wilden. Een karakteristieke woning uit de jaren ’30. Maar na een lange zoektocht en een aantal teleurstellingen verder, hebben we ons wensenlijstje moeten aanpassen. We kwamen terecht in een minder oud en karakteristieke woning, maar ook een heel prettig huis. Het is niet groot en de wens voor een oud huis is er nog steeds, maar voor nu wonen we hier helemaal prima!

 

Ons eerste koophuis betrokken wij bijna 5 jaar geleden en sindsdien ben ik me heel bewust geworden van het inrichten van een plek.

In ons huurappartement was ik ook altijd wel bezig en deed ik dingen vaak net even anders dan de standaard, maar echt gevoel had ik er toen nog niet voor als ik nu terugkijk ;)!

Dat heeft zich dus in de afgelopen jaren steeds sterker ontwikkeld. Mede door Pinterest en Instagram, mooie woonbladen en de woonprogramma’s.

Ik vind het heel fijn om thuis te zijn en deze plek moet dan ook goed voelen. Dat zit hem niet zozeer in perfect gestylde hoekjes met dure items, maar des te meer in sfeer, mooie materialen, kleuren en spullen met een verhaal.
Dat wil niet zeggen dat ik niet van stylen houd en alles maar op z’n beloop laat. Ik vind het een heerlijke bezigheid om te ‘pielen’ in huis en word ook echt heel blij als het naar mijn zin is. Als ik merk dat een plek in huis niet ‘in balans’ is, voel ik de onrust en moet en zal ik uiteindelijk wat veranderen.

Sinds ik meer met interieur en interieurstyling bezig ben, zie ik overal om me heen inspiratie. Woonideeën doe ik op als ik als ik bijvoorbeeld in een restaurant zit. Ik geniet dan niet alleen van mijn thee met een lekker taartje, maar speur ik de omgeving af om alles tot in detail te bekijken. Behalve dan als ik in een bruine kroeg zit, haha. Maar ook als ik bijvoorbeeld een rondje door de wijk loop of bij mensen op visite ben. Op Funda koekeloeren kan ook heel inspirerend werken! 

 

Nu ik hoogzwanger ben kan ik veel minder in huis veranderen en dat merk ik wel. Ik word daar een beetje onrustig van! Alles blijft langer op dezelfde manier staan en eigenlijk vind ik dat maar saai! Daarom heb ik voor mijn 30e verjaardag afgelopen juli een kleine make-over als verjaardagscadeau gevraagd en zijn er op die manier toch weer een aantal dingen veranderd!

Zo is de tussendeur van de gang naar de woonkamer zwart geverfd. Ik vond deze deur echt heel lelijk en oubollig, maar het alternatief, een stalen deur, ligt helaas boven het budget. Dit is een mooie tussenoplossing!

Ook is het muurtje naast deze deur betegeld. Dat idee heb ik opgedaan bij Susan Gansekoele van @sus_styling. Wij wonen dus niet in een huis met spannende hoekjes of bijzondere elementen, dus moeten we deze zelf creëren.

Als laatste is de muur in de roze kleur piment geverfd en hoewel ik de kleur heel mooi vind, weet ik niet of deze blijvend is. Het is toch niet helemaal de sfeer die ik beneden zoek. Nu zijn we niet van die snelle klussers die zoiets ‘even’ overschilderen, maar ik heb het vermoeden dat dit binnen niet al te lange tijd toch gaat gebeuren!

 

De fijnste plek in huis vind ik toch wel de woonkamer. Er ligt sinds een jaar een underlayment vloer en daar ben ik zó blij mee! Het geeft karakter aan de kamer en past helemaal bij ons! Samen met de grote, groene bank en het nieuw betegelde muurtje is het de eyecatcher van het huis! 

Al is de babykamer ook wel favoriet! Elke avond voordat wij zelf gaan slapen, nemen we eerst even een kijkje in het lieve kamertje!

Het was eerst onze logeerkamer en stond vaak vol met rommel. Omdat het een totaal nieuwe invulling moest krijgen en ik dus eigenlijk met een leeg canvas begon, heb ik eerst een moodboard gemaakt. De dag voor de geslachtsbepalende echo begon ik met het maken van een meisjes en een jongenscollage. Maar ik bleef meer knippen en plakken voor het meisje dan voor de jongen. Blijkbaar had ik een voorgevoel, want het bleek inderdaad een meisje! Zonder dat ik me krampachtig aan het moodboard wilde vasthouden, komt het sfeertje toch aardig overeen.

We hebben alles bij elkaar gesprokkeld, niets is in een bepaald thema of allemaal van 1 en dezelfde winkel. Zo heb ik zelf nog in het wiegje gelegen, komt de kast bij mijn schoonouders vandaan en is de commode via marktplaats gekocht. Door kleurgebruik is het geen ratjetoe geworden en past het allemaal goed bij elkaar. We kunnen niet wachten tot we het kamertje ook daadwerkelijk gaan gebruiken!

Eén bepaalde stijl heb ik niet, ik kies wat ik mooi vind en zoek naar een bepaalde sfeer. Dat vind ik belangrijker dan een label te plakken op het interieur.
Ik hou heel erg van planten, maar ik heb ze te weinig aandacht kunnen geven de afgelopen maanden, dus die verzameling is een beetje gekrompen!
De kleur groen komt op meerdere manieren terug en is al jaren een vaste kleur in huis. Samen met natuurlijke materialen, stoere items en een rustige basis voel ik me hier echt thuis!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0