Mama Talitha

Hi, leuk dat je mee komt lezen over mijn vakantie blog!

Wij hebben een enorm heerlijke vakantie gehad op de Canarische Eilanden ,

ik ga je er wat leuks over vertellen.

Maar laten we beginnen met het begin, ik ben een enorme controlfreak!!! Dus dan heb je misschien al een  idee hoe onze reis begon..

 

2 dagen voor vertrek ben ik begonnen met de koffers in te pakken, wat een gedoe.

Ik ben altijd al iemand geweest die veel te veel meeneemt , herkenbaar?

Nu moest ik dus voor 3 personen in 2 koffers proppen, ik kan je vertellen ik vond dat een hele opgave, want ik moest natuurlijk alles meenemen. Deze keer niet voor mijn man en mijn zelf, ik had zowaar voor mezelf alleen ook echt dat mee wat mee moest.

 

Dus geen 5 paar schoenen voor 8 dagen, nee 1 paar sneaker , 1 paar slippers. Maar voor Lilly wou deze controlfreak alles van thuis meenemen, ik hoor je denken maar je kan daar toch alles kopen? Yes, dat kan maar dat geld niet voor mij (vreselijk he). Ik wou op vakantie niet moeten denken, we moeten nog dit halen of dat halen, een winkel zoeken. Lekker alles van thuis mee, en alles wat we ook gewend zijn. Een hele opgave om binnen de kilo’s  te blijven maar hey, het is gelukt!

 

Wij hadden een handbagage koffertje, helemaal volgestopt met potjes fruit en groente voor de vakantie voor Lilly. Mocht je dit zelf ooit willen meenemen, dit mag dus gewoon door de Douane mee in je handbagage, zolang er maar een baby aanwezig is. Ook alle poedermelk en andere babyvoeding mag mee in de handbagage! Wij zaten in een 4* resort all inclusief, dus vandaar dat wij voor Lilly alles zelf hebben meegenomen, als je een appartement of huisje huurt op vakantie, is het natuurlijk makkelijker om dingen daar te kopen en boodschapjes te doen. Dit hoefde wij dus niet op vakantie.

 

En daar gingen we dan, deze stresskip had niveau 10 bereikt.. Ik ben altijd al zenuwachtig voor het vliegen. We vliegen overal naar toe maar opstijgen vind ik zo’n drama.

Nu moest ik natuurlijk rustig blijven voor Lilly, en was ik zenuwachtig voor haar hoe zei het zelf ging doen. Wauw, wauw, wauw, wat ging de heen en de terug reis fantastisch!!!! Deze mama is zo onwijs trots! Ze heeft de heen weg, alleen maar lief rondgekeken, gespeeld wat gegeten en zelfs een slaapje gedaan. Terugreis hetzelfde, ze viel al in slaap voor dat we gingen opstijgen.

De rest van de vlucht heel lief geweest, en voordat we gingen landen viel ze weer in slaap. Nu moet ik wel vertellen dat Lilly een knuffelkont is en graag bij je zit, en dit was natuurlijk geen ramp tijdens de vlucht. Ook is Lilly heel relax en heel nieuwschierig dus kijkt heel graag om haar heen. Wij hadden 30minuten voor het opstijgen en voor het landen haar neusspray gegeven. Deze tip krijgen wij van een andere instamama die op de kno afdeling werkt, heeft bij ons in ieder geval geholpen!

Op de heenweg hebben we tijdens het opstijgen en landen ook wat te drinken gegeven, terug sliep ze beide keren.

 

De vakantie zelf was fantastisch, we hebben zo genoten! Wij zijn met een stel goede vrienden van ons naar de Canarische eilanden geweest, in Gran Canaria, het Tabaiba princess resort. Lilly vond het fantastisch en die dobberde het liefst de hele dag in haar flamingo in het zwembad. We waren bang dat haar ritme op vakantie heel anders zou zijn, of door de war. Maar het is eigenlijk zo onwijs goed gegaan. Ze werd rond 07:30 wakker voor haar flesje, en soms sliepen we door en soms bleven we wakker. Zelf gingen we meestal rond 08:30 ontbijten, lekker vroeg om van de hele dag te kunnen genieten.

 

Lilly kreeg rond 10:00 haar fruithapje lekker bij het zwembad, daarna gingen we heerlijk zwemmen met haar en sliep ze zeker een uur in de buggy! De buggy was trouwens ook nieuw voor haar, dit ging onwijs goed, thuis gebruiken we gewoon weer onze Bugaboo wagen.

 

Bij het zwembad kreeg zei s ’middags ook haar broodje, omdat wij zelf vaak later gingen lunchen.

Ze vond het heerlijk om in haar buggy te zitten en rond te kijken om zich heen. Maar we zaten vooral veel met haar lekker in het water, ze genoot hier zo van! En door het zwemmen werd ze zo moe, dat ze daarna eigenlijk lekker ging slapen, en wij zelf heerlijk konden zonnen, boekje lezen etc.

 

Rond 16:00 gingen wij vaak lekker naar onze kamer terug, zodat we lekker rustig konden douchen, Lilly lekker kon badderen, spelen, nog een slaapje kon doen voor de avond.

 

Wij gaven Lilly op de kamer rond 18:00 haar groente potje, en zelf gingen wij rond 18:30 dineren, in het restaurant stonden danoontjes, en deze kreeg Lilly als wij zelf aan het eten waren.

 

Het was tenslotte ook vakantie voor haar, dus ook zei mocht verwend worden! Ze deed het immers zo onwijs goed!! Na het eten, gingen wij heerlijk naar de boulevard, wandelen, winkelen, cocktails drinken. Ook dit vond zei allemaal prima, heerlijk rond kijken , slapen in de buggy. S’avonds was de temperatuur heerlijk, rond de 23 graden met een briesje, wij hadden XXL hydrofiele doeken mee, die gebruikte we als dekentje in de buggy! Super handig.

 

Rond 22:00 werd Lilly meestal wakker voor haar laatste flesvoeding, thuis krijgt ze deze altijd rond 19:30, dus dit deed ze zo onwijs goed op vakantie!! We zorgde altijd dat we samen of 1 van ons rond dat tijdstip terug op de kamer was, Lilly de fles kon geven en zei direct lekker haar bedje in kon gaan. De nachten gingen redelijk, thuis slaapt ze eigelijk het klokje rond, hier was ze veel onrustig. Natuurlijk een ander bedje, ze kreeg haar 2 boven tandjes op vakantie. Maar voor de rest hebben wij haar niet gehoord, ze heeft zo kei hard genoten, en wij daardoor ook zo erg!

 

Het avondritme hebben wij op vakantie dus even losgelaten, en overdag het ritme zo goed als proberen aan te houden.

Hierdoor hebben wij iedere avond ook heerlijk kunnen genieten van de mooie boulevard , lekkere drankjes kunnen doen samen met onze vrienden.

Lilly heeft onwijs genoten van onze lieve vrienden.

Het is toch altijd anders als er een stel een kindje heeft en de ander niet, maar dit is zo goed gegaan.

 

En dan breekt de dag aan dat je weer naar huis gaat, ik vond dit onwijs fijn.

Ondanks we een super vakantie hebben gehad, is het toch elke dag weer een hele opgave met een kleintje, om alles mee te nemen naar het water/strand. Alle luiers, voedingen, speeltjes etc.. Thuis heb je alles bij de hand, hoef je je nergens druk om te maken.

De flessen die je gewoon onder de kraan kan schoonmaken, daar kun je natuurlijk niet uit de kraan drinken, dus wij hadden een waterkoker mee, en flessen water gekocht voor de voedingen en om de flessen te kunnen schoonmaken.

De terugreis ging net zo goed als heen, we vlogen s’avonds terug en kwamen s ‘nachts thuis om 02:15 we hebben Lilly op bed gelegd en heeft geslapen tot 10:00. We zijn die dag meteen weer met ons “thuis” ritme begonnen, en dat ging weer super.

Door haar doorkomende tandjes, kwam ze savonds wat moeilijk in slaap, maar dat was alles.

We zitten weer heerlijk in ons normale ritme, en ze vind het zelf ook weer heerlijk om thuis te zijn.

 

Lekker weer al haar speeltjes, haar eigen bedje, zo fijn!!

 

Ik ben blij geweest dat ik alles zelf van thuis had meegenomen, alles waar Lilly ook aan gewend is zelfs haar eigen hoeslaken!

Sommige zullen me voor gek verklaren, maar ik vond het ideaal!

Of Lilly het daardoor zo goed heeft gedaan op vakantie? Geen idee, misschien wel of misschien niet.

Ze is een onwijs relax en lief kindje die altijd vrolijk is en weinig tot niet huilt!

Ook op vakantie heeft bijna geen traan gelaten, wij gaan dus zeker weer op vlieg vakantie met haar!

 

Mijn gouden tips?

Lekker doen en meenemen waar jij je goed bij voelt!

In mijn geval was ik dus de pakezel, maar daar heb ik me goed bij gevoeld en voor mij heeft het gewerkt!

 

Hierbij nog wat leuke vakantie kiekjes, thanks voor het lezen, en tot snel weer ;)!

 

Onze heerlijke vakantie fotoalbum!


Reactie schrijven

Commentaren: 0