Mama Rony

Zwangerschap & Carrière

 

Hoe je het doet zodra je mammie bent, zie je dan wel weer en met een redelijk "soort van" schema komt dat vast en zeker helemaal goed toch all y'all queens? Maar hoe doe je het in die volvretende, hormonale 9 maanden?

Ik ben freelance professioneel danseres, dans docent en lid van een girlband genaamd GRLBND (bekend van het SBS6 programma The Next Boy/Girl Band). Oftewel; onzekere toekomst, lichaam is mijn instrument en mijn dollar bill, kei en kei hard werken en onregelmatige werktijden.

 

Sinds ik ben afgestudeerd aan Dansacademie Lucia Marthas in 2012 ben ik fulltime altijd in de weer geweest in de entertain wereld, echt de leukste baan e-ver. Ik heb 100 miljoen videoclips, gogo dans boekingen, commercials, dans opdrachten voor BN'ers en fotoshoots gedaan met o.a Gio, F1rstman, Afrojack, Gordon & Gerard Joling, Ronnie Flex, Keizer etc en in shows gedanst als; The Voice Of Holland, Dinnershows en nog veel meer. Echt absurt leuk en zoveel toffe herinneringen. Maar daarintegen, geen werk is no doekoe (geld). So you gotta hustle hard. En als je zwanger bent is geld toch wel erg handig.

Ik ben rond mijn 4e maand (toen je het pas écht een mini beetje begon te zien) gestopt met uitvoerend te dansen. Ik voelde me niet meer super flashy sexy in strakke pakjes en mijn mama voice bleef door mijn hoofd spoken met "nope, GUUUUUURL done for now". Ik ben wel nog steeds lekker aan het lesgeven (zo'n 10 uur in de week), doe soms gewoon wat minder energiek mee dan de andere keer, het is maar net hoe ik ben opgestaan die ochtend. Maar aangezien ik onder andere dancehall dans les geef, wil en moet ik gewoon altijd lekker mee doen, die muziek vraagt om full on energy!!!!! De verloskundige gaf ook aan, dat omdat ik natuurlijk al zo intensief dans sinds ik jong ben, het niet erg is om nog steeds door te blijven gaan. De grens voel je zelf het beste zei ze. Zodra het niet meer lekker voelt om te doen, moet je er gewoon mee kappen. Tot die tijd lekker blijven bewegen en twerkings met mijn leerlingen. Fit zijn heeft ook z'n voordelen tijdens de bevalling! Huppa, uitpoepen die handel. 

Daarnaast bij de GRLBND kan ik gelukkig alles nog lekker mee doen. Vond het wel heel spannend om aan al onze fans en management bekend te maken dat ik in verwachting ben. Onze fans zijn voornamelijk tussen de 10-18 .. vrij jong dus. En je hebt als girlband toch een voorbeeld functie voor die jonge meiden. Maaaaaar ze reageerde (en nog steeds) er echt GEWELDIG lief op. Krijg dagelijks super duper veel reacties en dm's met hoe een goede mama ik word, hoe benieuwd ze zijn naar onze dochter haar naam en dat ze zsm met me op de foto willen bij het eerst volgende optreden! Alle optredens kan ik natuurlijk gewoon nog steeds meedoen, zingen kan je altijd! Hoe een dikke trien ik ook ben lol (make-up en styling doen wonderen guys). De baby is zelfs in mijn buik al meegeweest naar een optreden laatst van ons in Indonesië! Daar mochten we optreden bij de Nickelodeon Kids Choice Awards, op live televisie!!!! En wat betreft de meiden met wie ik in de girlband zit (Denise, Som en Romy), die vinden het helemaal geweldig om suiker tantes te worden! Dikke pret! 

 

Als freelancer is de ZEZ-uitkering wel echt een uitkomst hoor héy .. mogen we toch weer blij zijn dat we in Nederland wonen. Want dit kikker landje zorgt uitermate goed voor je, vind ik. Het is echt een uitvinding voor ze ZZP'ers onder ons toch mensjes? Het is al bloed zweet en tranen werk om opdrachten binnen te halen, is het wel zo fijn dat wanneer we ons voortplanten we alsnog centjes binnen krijgen. Dus vergeet die aub niet aan te vragen! Hoor ook vaak van vriendinnetjes dat, dat ze tegen houd om aan kids te beginnen. Heel veel mensen weten helemaal niet van die uitwerking waar we als ZZP'ers recht op hebben af! 

 

Op dit moment geniet ik echt nog enorm van alle energie die ik heb en benut het to the fullest. Merk ook dat mijn mini meisje in mijn buik de muziek en mijn zang heerlijk vind. Maaaaaaar heb wel afgesproken minimaal 6 weken voor mijn due date te nokken en lekker op mijn luie zwangere gat te gaan zitten. Dus dat is in November .. 

Maar nogmaals tot die tijd heeerluk aan de slag en wiebelen met die heupkes.

Oh btw! Check mijn nieuwe clip met GRLBND - Get Over It op Youtube! Binnenkort te downloaden via Spotify en iTunes! 

Finale The Next Boy/Girl Band SBS6 

 

Mijn hoofdrol in een Andrélon commercial

Neem ook gerust een kijkje in my life via mijn Instagram: @ronylouanne

Reactie schrijven

Commentaren: 0