Mama Sabrina

Babyproof op autovakantie

 

Hee hallo daar, leuk dat je weer mee leest ! 

Ik heb net de laatste tassen uitgepakt van onze vakantie, nu even zenn met de iPad opschoot om jullie handige tips te geven om babyproof op vakantie te gaan. En dan vooral als je met de auto op vakantie gaat. Onze kleine man is nu 8 maanden. En dan op vakantie gaan is best wel stres vol . Maar onze reis ging super goed en daarom wil ik ook graag onze handige musthaves en tips geven voor in de auto en op bestemming. 

 

1300 KM is heel ver met een baby en dan met de auto op vakantie... Ik hield me hart vast... Gaat dat wel goed? Hebben we genoeg ruimte? Zometeen zitten we 16 uur lang met een huilende baby?! Maar gelukkig viel alles reuze mee.

Hier komen de handige musthaves en tips!

 

Tip nummer 1!

Wie wilt er nou niet fris en fruitig in de auto als je weet dat je een lange rit gaat hebben. Doe je kleine eerst even lekker in een warm badje zo word hij of zij rozig en valt ie gemakkelijker inslaap.

 

Tip nummer 2!

Neem de iPad/ tablet mee met de aller leukste filmpjes en video's. Is het favoriete filmpje van je kleine alleen maar op YouTube te vinden? Bij deze link kan je het filmpje van YouTube zo op je iPad of tablet zetten hoe handig is dat?!

https://www.youtubeinmp4.com/

 

Musthave!

Autostoel... klinkt mis heel normaal maar er zijn ook mensen die de MaxiCosi willen gebruiken. Dat kan , maar een autostoel is veel comfortabeler voor je kleine. Er is een nieuwe regel ingegaan per 2017 alle kindjes onder de 15 maanden mogen NIET met de rijrichting mee kijken. Ze moeten dus anders om zitten. Waarom ? Zo hoeven de nek spieren veel minder harde klappen op te vangen en worden ze dus steeds sterker. Ook moeten ze nog in ligstand kunnen worden vervroegd. Voor het nekje en het rugje .Ook voor eventueel ongelukken is dit veel veiliger .Wij hebben de autostoel van Nuna gekocht van groep 1 (eerste autostoel die je kan gebruiken, ze werken in groepen) en zijn er zeer tevreden over. Deze stoel laat ook warme lucht door en zorgt en dan ook voor dat je kindje niet zweet tijdens de autorit deze stoel kan je dus in lichtstand doen en in zit stand wij gebruiken nu dan alleen nog de lichtstand. Ook heeft deze stoel een draai functie zodat het voor ons ook handiger is om die kleine in de stoel te zetten .En mocht je kleine oud genoeg zijn en nog in de stoel passen,dan kan je stoel dus ook anders om draaien zodat hij wel met de rijrichting mee kan kijken. Bij deze stoel kan je ook de kussentjes eruit halen en kan het hoofdkussen omhoog worden geschoven je kan de stoel dus zo aanpassen dat je kleine perfect als een koning of koningin kan worden vervoerd!

Bij bovenstaande link zie je wat info over de rijrichting tot 15 maanden .

 

https://www.consumentenbond.nl/autostoeltje/langer-achteruitkijken

Ik heb ook even de link erbij gezet van het autostoeltje ook in meer kleuren verkrijgbaar.

 

 

 

Musthave!

Het opblaas badje ! Wat geniaal. Je kleine in bad doen is natuurlijk wel zo lekker. om nou elke x samen onder de douche te staan ? Nee niet echt handig jij zou je ook wel eens lekker willen wassen. Dit badje is precies het zelfde zoals we allemaal gewend zijn maar je kan hem opblazen ! Zo neemt dit ook niet veel ruimte in in de auto en geniaal voor eventueel logeren , je stopt hem zo in de tas! 

Voor nog geen 13 euro heb jij ook zo een badje.

 

Musthave!

Luiertasje. In dit tasje kan je luiers, billendoekjes, suducreme en noem maar op in doen. Dit tasje kan je zo uitvouwen als een verschoonkleedje zo kan je je kleine dus  op de achterbank verschonen zonder dat alles onder komt te zitten. Ook is dit gewoon handig om te hebben. Ik vind het zelf niet zo hygiënisch om me kleine overal op neer te leggen. Dan is dit perfect om te gebruiken. En super plat zo neemt dat ook weinig ruimte in beslag ! 

 

Tip3!

Ga je door de bergen ? Of ga je vliegen ? Zo kunnen je oren dichtgaan, voelt vervelend. Wij weten dat door te slikken dit weggaat . Maar je kleine voelt dit voor het eerst en weet zich geen raad. Ook Boy begon een beetje te jammeren. Geef je kleine de fles , wat water , limonade of een sapje. Zo slikt je kleine en is het zo over. En zo komt je kleine ook nog een aan zijn vocht. Jij blij , baby ook blij. Vind je het lastig om je kleine het juiste drinken te geven ? Voor vanaf al 4 maanden heb je al speciale sapjes en limonade om te gebruiken. En water is altijd goed.

 

Musthave 

Dit is hem dan ! De welbekende flamingo van Boy 

Gewoon leuk om te hebben en helemaal veilig!

Bij Onderstaande link kan jij hem ook bestellen!

Dit zijn mijn handige tips en musthaves , natuurlijk gingen de zonnebrandproducten en noem maar op ook mee ! Haha maar dit waren toch echt de dingen die wij zo top vonden, en onze vakantie toch wat makkelijker hebben gemaakt.

 

Bedankt voor het lezen en hoop dat je hier wat aan hebt! Tot snel 

 

Liefs,

Sabrina

Reactie schrijven

Commentaren: 0