Vakantie blog van mama Melissa

Voordat ik onze heerlijke vakantie verhaal aan jullie vertel, ga ik mij eerst even voorstellen!

Ben Melissa, 26 jaar en heb een dochter van 6 genaamd Destiny-Melissa en sinds 17 maanden een nieuwe liefde Danny. 

Het was rond januari/februari en al snel kwamen de vakantie reclames weer op tv. En dan begint het toch echt weer te kriebelen! Dus lekker samen op de bank, tablet er bij en rond kijken maar. Het word onze 2e vakantie met Danny en dus ook als gezin. 

We komen dan toch weer uit op Egypte maar dan de plaats Sahl Hashees. Het liefst ga ik na Sharm el sheik maar die is helaas nog dicht. 

Na veel zoeken en hotels te hebben vergeleken word het dus hotel Baron Palace Resort, 5 sterren, all-inclusive. ( 1x per week word ook op hun kosten de was gewassen, gedroogd en gestreken! Hoe fijn is dat met een kind?!) De beoordelingen/fotos etc. zien er goed uit en 17 juni stond de reis geboekt voor 2 weken. De volgende dag moest ik eerst even na de directeur van Destiny haar school om verlof aan te vragen. 

 

Destiny en ik wonen nog thuis bij mijn ouders, mijn vader heeft een eigen airco bedrijf en kunnen bijna nooit in het hoogseizoen op vakantie. Het verlof is gelijk geregeld en goedgekeurd. En toen kon het aftellen beginnen. Maar op vakantie gaan met een dochter van 6 dat gaat ook niet altijd even makkelijk, ze heeft dan wel een eigen koffer en al dik 2 jaar gaat de buggy ook niet meer mee maar wel voor 15 dagen kleding, 4 paar slippers, 1 paar vaste schoenen, eigen shampoo, paracetemols ,ORS voor uitdrogen, factor 50+ en noem het maar op. Waarom ik altijd zoveel kleding voor haar mee neem is omdat Destiny altijd wel iets vind van haar kleding. Het jeukt, het zit niet lekker, het zit strak of het zit te los, bij haar moet je op alles voorbereid zijn. En wat doe je voor haar in de handbagage zodat ze die 6.5 uur incl. tussen stop wat te doen heeft? We kozen dan ook iets waar ze zich thuis ook meestal mee vermaakt:

 

• Tablet met gedownloade teken films/series van Netflix 

• Kleur boekjes met kleurpotloden 

• 2 vaste knuffeltjes 

 

De weken voor vertrek stond dan ook in het teken van vakantie spullen kopen. 

Wat ik thuis allemaal gebruik neem ik dubbel mee in de koffer. Zelfs 2 pakjes koffie, aardbeienthee en suiker haha. 

De dag van vertrek. 

Ons vliegtuig vertrok al om 09.00 in de ochtend dus onze nacht rust was niet heel lang. 

Om 03.40 ging de wekker. Destiny was die ochtend gelukkig heel meegaand en had dan ook bijna geen zin om rustig bij te komen. Na dat ik klaar was, mijn koffer dicht had gegooid en vervolgens weer open deed om te kijken of echt alles er in zat, haalde ik Danny thuis op en kon de reis na Schiphol beginnen (wat nog dik een uur rijden was). 

 

We hadden de dag van te voren al online ingecheckt plus de stoelen vast gezet dus dat scheelde een hoop gedoe op Schiphol. Nu was het alleen een kwestie van de auto parkeren, koffers in de drop-off doen, langs de douane en snel door na de gate. Snel ging het niet want bij de douane werd ik weer eens aangehouden. Destiny heeft een andere achternaam en haar vader is er niet bij. 

Ondanks de erkenning papieren en het moeten uitleggen dat hij geen gezag en geen vaste omgang heeft en dat haar achternaam over 2 weken word gewijzigd moesten we toch mee na een aparte kamer. 

Een marechaussee moest even rond bellen en moest dit controleren. (Snap ik ook wel want wie weet nam ik haar wel gewoon mee, stel dat het anders om was geweest?!) Na dat ze alles gecontroleerd hadden mochten we onze reis vervolgen naar de gate. 

Het vliegtuig. 

We stegen optijd op en Destiny pakte haar koffertje en die probeerde haar eigen te vermaken. Wij daarin tegen konden de draai niet vinden en waren dan ook blij dat we na 6.5uur vliegen landen op Hurghada airport. 

 

Na dat we onze koffers hadden gepakt werden we met de bus naar het hotel gebracht. Bij aankomst keken we onze ogen uit. 

Op de Baron Palace website stond dat deze hotel 6 sterren waardig was, maar dit hadden we niet verwacht! In één woord wauw! We werden netjes ontvangen met een welkoms drankje en een natte warme doek om ons gezicht/handen mee op te frissen. Voor de deur van onze kamer stonden de koffers al. Links onze kamer rechts van opa en oma. Ideaal voor Destiny maar wat minder voor mijn ouders. De 2 weken waren in gegaan en het genieten kon beginnen! Destiny viel die avond laat gelukkig als een blok in slaap. 

Onze eerste dag in het mooie Egypte! 

Rond een uurtje of 10 werd Destiny wakker en gingen wij samen wat drinken op het balkon. Voor Destiny had ik een flesje ranja mee genomen die we dan alleen hoeven te mengen met het water uit de mini bar en ik aan de koffie, wat is dit toch heerlijk bijkomen. 

Destiny had weer eens geen geduld om rustig wakker te worden en wilde snel haar bikini aan met een jurkje en naar de kamer van opa en oma want het was vaderdag. 

Na omstandigheden ziet ze opa als 'opa papa'. Cadeautjes en zelf gemaakte schoolwerkje in de strand tas en hup naar opa en oma. 

De dag veder was rustig , gingen bij de beachbar lunchen en namen plaats op de zachte strandbedjes. Met een boekje van Vogue keek ik naar mijn dochter die vooraan in de zee speelde. (Ze heeft gelukkig haar A-diploma ) 

Onze dagen er na vermaakte we ons prima op het strand en bij het hotel. Danny pakte zijn 1x per week gratis massage, en mijn moeder en ik namen een pedicure. En Destiny kon normaal ook elke dag naar de kidsclub maar ze keek liever eerst de 10 dagen de kat uit de boom en is totaal maar 2x geweest. Die 2x konden wij even rustig genieten in de zon. De avonden konden we heerlijk eten bij de à la carte, en boven bij de bar konden we een drankje en een hapje doen. 

 

Destiny zat dan gewoon rustig op haar of onze telefoon Netflix te kijken. Op vakantie let ik niet zo op bed tijden, maar meestal rond een uur of 10 a half 11 gaf ze wel aan dat ze moe was en graag naar de kamer wilde. De rest van de vakantie hebben we natuurlijk niet alleen op het strand gelegen en veel gegeten maar ook geweldige boot trips gemaakt. Dagje Orange bay, Mahmya en gezwommen in de zee met dolfijnen in het dolfinhouse.

Dat houd in zwemmen in de open zee met dolfijnen. Dit was zo gaaf! We zijn nog een avondje het centrum in geweest en kon een buggy/kamelen trip ook zeker niet ontbreken. 

En zo was na 2 weken onze vakantie weer voorbij. Hoe graag ik ook terug wil naar dit hotel, ik krijg mijn vriend niet meer mee om 6.5 uur te vliegen. Maar we zijn alweer aan het kijken voor volgend jaar zomer. Wordt het Ibiza, Portugal of gaan we toch voor Tunesië?  

 

Ik hoop dat jullie mijn vakantie blog een beetje leuk vonden! Heb je nog vragen of vind je het leuk om mij te volgen dan mag dat natuurlijk ook! 

Xxx Melissa 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0