Hometour van Jellina

Ik ben Jellina Detmar-Mulder, 32 jaar oud en woon samen met mijn man Jan Detmar, 38 jaar oud in Friesland, in een dorpje genaamd Kollum. 

Wij hebben twee kinderen, Déjan is van december en wordt dan 4 jaar oud en Melin is van augustus 2016 en net 1 jaar oud! 

Wij wonen in een woonboerderij sinds maart 2017. 

 

Ik ben werkzaam als fysiotherapeute, en in mijn dagelijkse leven maak ik graag mooie foto’s van onze kinderen. 

Mijn man en ik hebben veel verre reizen gemaakt en ook zeker in de toekomst staat dit weer op ons wenslijst om dit samen met onze kinderen te doen.

Ik ben altijd sportief, heb soms energie teveel, ben heel druk en kan dit hierin kwijt.

Ook ben ik creatief en besteed ik veel tijd aan ons interieur. 

Vanaf vorig jaar ben ik erg actief op Instagram en kan daarin mijn passie kwijt, de combinatie van het maken van mooie foto’s van ons interieur maakt een mooie feed. 

 

De woonboerderij waar wij nu in wonen is gebouwd in 1770 het is een monumentaal pand. 

Het staat nu midden in het centrum van ons dorp, wat vroeger denk ik niet zo was.

De schuur en de stallen zijn in 1974 ingestort door natuurgeweld en zijn weer opnieuw opgebouwd. De basis van deze woonboerderij oogt goed en buitenom ziet er netjes. 

Voordat we besloten om dit monumentale pand te kopen vonden we dat het geen bouwval moest zijn, maar we stonden zeker wel open voor een flinke verbouwing. 

Het idee is dat mijn man deze verbouwing zelf onder handen neemt. We zijn begonnen in de voorkamer/keuken die op dit moment af is, en we zijn nu bezig in de achterkamer.

Mijn man maakt veel items die in ons huis staan zelf, zoals het eiken keukenblad, te eiken tafel, vensterbanken, paneeldeuren en zo verder…..

 

De industriële stijl rekt mij erg aan, kleuren als zwart/wit hout het stoere en robuust mag naar voren komen.

In deze woonboerderij zijn authentieke elementen aanwezig die uitstraling geven aan het geheel, zoals oude binten, staldeuren, oude paneeldeuren, houten balken plafond enz.

Ik trek erg naar aardetinten toe, en daarbij moet de basis wit zijn.

Bruintinten, roest, zwarttinten, wit hout en staal kan je terug vinden in onze woning. 

Daarbij vind ik dat planten, veel groen in je huis het geheel af maken. 

 

Items die je inrichting persoonlijk maken vind ik altijd wel bijzonder, dat is bij ons op dit moment echt onze stalen deuren tussen de voor en achterkamer. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0