Mama Chantal

Hallo allemaal,

 

Ik ben Chantal, 37 jaar oud en first time mommy van Kate… Samen met mijn vriend wonen wij in een klein dorp midden in het land.. vlakbij Utrecht.

Graag wil ik jullie meenemen in mijn leven via mijn blogs… Hoe is het om een ‘oudere’ first time mommy te zijn, terwijl vrienden al nummer 2 en 3 hebben uitgepoept. Hoe verloopt het zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en alles daarna als je een wat ouder lijf hebt…  Welke schrikmomenten zijn er nog meer aan het wat ouder zijn, behalve de rimpels die je dus op elke foto ziet! Dit alles en nog veel meer  (fashion, fit worden, feesten…. Voor zover we het nog kunnen) wil ik met jullie delen in mijn blogs.

 

Onze lieve, soms ietwat drama queen, Kate is geboren op 16-08-2016.. Om precies 11:58 is zij middels een keizersnede te wereld gekomen. Het bevallingsverhaal zal later een keer aan bod komen, vandaag wil ik de blog wijden aan Kate haar eerste verjaardag!  Wat een bijzonder leuke dag is het geweest… Veel liefde, zon, gezelligheid en kadootjes voor onze mini.

 

Het plannen van deze dag begon bij ons al een paar maanden van tevoren, welke datum geven we het feest? Wat doen we op de verjaardag zelf? Wie staan er op de guestlist? Wat doen we met eten? En zo waren er nog veel meer vragen. Uiteindelijk hebben we knoop doorgehakt en de bday bash stond gepland op de zaterdag na 16 augustus. Uitnodigingen verstuurd, vriend vrij gevraagd en het echte plannen kon beginnen.  Kado bedenken, taarten bestellen, beslissen over het eten en drinken, kado opties doorgeven aan de familie en vrienden…etc. De dag kwam steeds dichterbij en de spanning steeg… zeker met de weersvoorspellingen.  Het is bizar hoe het weer kan zijn in augustus, je vraagt je soms af.. is het nog zomer of herfst?

 

Na zoveel nachtjes slapen en zo vaak zeggen dat ons kleine meisje nu echt bijna geen baby meer is, was het zover… woensdag 16-08-2017. Onze mini is een dreumes! Nadat mijn vriend en ik wakker werden door Kate haar ochtendbabbels, hebben we voor haar gezongen en zijn we nog lekker met zijn drietjes in het grote bed gaan liggen. Kate uiteraard met haar ochtendfles, anders slaat het gebabbel en gelach snel om in piepen.. Zo rond 9 uur gingen we naar beneden en konden we eindelijk Kate haar reactie op HET kado (een ballenbak van Misoo) filmen!!! Wij waren super enthousiast… Kate moest even wennen… maar na een paar minuten had ze de smaak te pakken en  vlogen de ballen door de kamer.

 

Omdat we allebei vrij waren en het weer ook nog eens meezat, beloofde het een mooie dag te worden! Op instagram volg ik al een tijd de pagina van Life of pie Amsterdam. Bij de foto’s loopt het water mij al in de mond en ik had mezelf voorgenomen sowieso een keer zo’n taart te proeven! Kate haar 1e verjaardag was hiervoor de uitgelezen mogelijkheid. De taart was gehaald en zou ’s middags met de familie aangesneden worden. Maar eerst gingen we met zijn drietjes pannenkoeken eten in Doorn waar mijn vriend vroeger altijd heen ging met opa en oma. Kate heeft zitten eten van haar pannenkoek met aardbeien als een kleine bouwvakker!  Rond een uur of 15:00 kwam de familie aan om mee te genieten van de taart, het moment waar ik al de hele dag naar uitkeek! Ow ow ow  wat was de taart een plaatje om te zien en hij smaakte ook echt heerlijk!! Kate is al flink verwend die dag… en heeft zichtbaar genoten.. dat betekent wij dus ook. De dag zat vol met ah oh en hmmmm momentjes.. Ik vond het heerlijk om echt met z’n drietjes de dag door te brengen en Kate te zien genieten.  Ook breekt een woensdag vrij zo lekker de week…

 

Donderdag weer back to business en Kate bij mijn moeder gebracht. Om 17:30 was het tijd om naar huis te gaan… en mini op te halen. Maar hoe vrolijk ze eerder de week was, hoe zielig ze nu klonk. Kate heeft koorts! En dat vond ze uiteraard niet leuk.. Arm meisje was totaal niet meer in d’r hum, wilde niet eten, niet slapen… niets!  Natuurlijk neemt je moederinstinct het over en geeft haar knuffels en veel liefde, maar ook sloeg de paniek een beetje toe. Hoe moet dat nu zaterdag?? Door laten gaan, afzeggen, kan je zoiets afzeggen zo kort van tevoren?  De koorts bleef aanhouden tot vrijdag avond. Vrijdag kon ik thuis werken en zag ik dat Kate wel opbloeide naarmate de dag vorderde.. Alle boodschappen waren ook al in huis dus besloten we de b’day bash door te laten gaan…. En hoe!

 

De zaterdagochtend was het nog flink duimen dat het droog zou blijven, voor de zekerheid hadden we partytenten opgezet. Kate haar koorts was gezakt en ze had nog een kleine verhoging. Vrolijk was ze gelukkig wel en weer genoeg babbels.  Let the party begin… nou dat is gelukt! Kate en wij hebben een zonnige en erg leuke dag gehad! In de tuin waren de ouders aan het genieten van taart en koffie en later bbq en een borrel. Binnen waren alle kindjes lief met elkaar aan het spelen. De oudere kids waren een gezamenlijke mobiele eenheid met de ipads en iphones en de kleine kids waren druk met de poppen en loopwagens. Na de BBQ gingen de laatste vrienden weg om 20 uur. Kate, m’n vriend en ik hebben nog even met zijn drietjes op de bank gezeten en nagenoten van de gezellige dag. We hebben de eerste kinderverjaardag overleefd! Hoe blij!! Ik heb vaker verjaardagsfeestjes georganiseerd en gevierd, maar een Baby b’day bash…. Is toch andere koek! We lagen dan ook allemaal rond 21:00 uur op bed… dat is dan wel weer een voordeel van kinderverjaardagen, heel laat wordt het niet ☺

 

Nu kunnen we een jaar lang genieten van de foto’s en de herinneringen. Onze kleine Kate 1 jaar oud…daaaaag baby, hallo mini dreumes! Bring on the year 2! Met veel knuffels liefde en nieuwe dreumes dingen.

 

Liefs,

Chantal

 

PS… de koorts en alles is inmiddels verklaard.. Kate heeft twee kiezen die doorkomen!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0