Mama Lore

 

Al zolang ik me kan herinneren ben ik geobsedeerd door babynamen. Als klein meisje vond ik het al leuk om te fantaseren over hoe m’n kindjes later zouden heten. Ik had altijd gedacht dat ik eerst een dochter ging krijgen en had daarom ook heel veel meisjesnamen in gedachten. Jongensnamen vond ik altijd zo moeilijk. Toen ik dan in verwachting van een jongen bleek te zijn ging er een hele wereld voor mij open. Nu vind ik meisjesnamen veel moeilijker!

Mijn zoontje heet ‘Luke’. We gingen voor een Engelse naam omdat we oorspronkelijk in Australië zouden gaan wonen. In 2016 was Luke de vijfde baby geboren in Vlaanderen met deze naam. Ondanks dat Luke een vrij populaire naam is in Engelse landen is het niet echt populair hier in België, wat ik wel leuk vind. Ik hou wel van unieke namen! Als mensen achter Luke’s naam vragen, maken ze ofwel de link met Star Wars (‘Luke Skywalker’) of ‘Lucky Luke’ en heel soms ‘Luke van Gilmore Girls’. Maar neen, hij is niet naar hun vernoemd! Als Luke een meisje was geweest hadden we hem ‘Rose’ genoemd.

 

Vandaag wil ik 20 babynamen delen die ik op dit moment leuk vind. 10 jongensnamen en 10 meisjesnamen. Ben jij nog op zoek naar een leuke naam voor jouw baby? Misschien vind je in deze lijst wel een naam voor jouw toekomstige mini-me!

 

Jongensnamen

Miel (vriendelijk, navolger, betekent ‘honing’ in het Frans) Noé (troost, comfort, Franse vorm van ‘Noah’)

Walt (leger heerser)

Fraser (aardbei bloemen, plaats in Australië ‘Fraser Island’) Finn (wit, blank, blond)

Oliver (olijfboom)

Florian (bloeiend)

Felix (gezegend, voortvarend, gelukkig)

Eden (zalig paradijs)

Fjodor (geschenk van God)

 

Meisjesnamen

Rosie (roos)

Olivia/Olive (olijf, olijftak - symbool van vrede en vruchtbaarheid -) Mona (nobele vrouw)

Willow (wilg, sierlijk) 

Feline (vruchtbaar, gelukkig) Lizzie (gewijd aan God) Adeline (nobel)

Chloé (jong groen)

Quinn (intelligent)

Estelle (ster)

 

Als ik ooit het geluk heb om voor de tweede keer mama te worden zou ik zeker één van deze namen overwegen. Ik heb gemerkt dat ik zowel van Franse namen hou als van Engelse namen. Iets uniekere namen maar ook wel traditioneel. Ik ken nog zoveel leuke namen maar die hou ik voor een volgende keer!

 

Heel veel liefs,

Lore 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0