Vakantie blog van mama Carmen

Vakantie Lanzarote

Op 7 juni afgelopen zomer ben ik mama geworden van ons eerste kindje, een prachtige dochter Livia Sofia. 7 weekjes nadat zij geboren is stond een vakantie gepland naar Lanzarote met mijn ouders (opa en oma), mijn broertje en natuurlijk papa en Livia. Dit zou de aller eerste vakantie zijn voor Livia. Ik vond het enorm spannend. Zou het wel goed gaan in het vliegtuig? Krijgt ze last van haar oortjes met het opstijgen of dalen? Heb ik genoeg spullen voor haar mee? Gaat ze geen last krijgen van de warmte? STRESS STRESS STRESS.

De week voordat we op vakantie gingen heb ik alle spulletjes gekocht die we mee moesten nemen. Wij geven flesvoeding aan Livia, dus er moest genoeg voeding mee. Je zou maar zonder voeding zitten! Luiers hebben we gewoon in Spanje gekocht, want anders hadden we nog wel een extra koffer mee mogen nemen.

 

We vlogen om 13:00 uur vanaf Eindhoven naar Arrecife met Ryanair. We zijn rond 08:30 uur thuis vertrokken met de auto en zijn onderweg gestopt voor een flesje. Rond 11:00 uur zijn we op het vliegveld aangekomen. Zo langs gereden? Ja wij wonen ver weg van alle vliegvelden… Zeeuws-Vlaanderen. Wat een zooitje is het daar in Eindhoven zeg! De koffers hebben we gelijk afgegeven op het vliegveld. Ik heb Livia in de draagdoek van Bam+Boe gehad, want de Maxi-Cosi en de kinderwagen gingen ook met de koffers mee. De kinderwagen en de Maxi-Cosi moesten wel via een ander punt afgegeven worden. De Maxi-Cosi hebben we in een grote sporttas gedaan en de Joolz kinderwagen hebben we in de transsporttas van Joolz gedaan. Zo wisten we zeker dat de Maxi-Cosi en de kinderwagen niet beschadigd raakten. Nadat we de koffers hadden afgegeven zijn we door de douane gegaan. Daar werden wij met z’n drietjes apart gehaald en moesten we niet in de rij wachten. Special treatment. De melkpoeder en het kokend water mocht gewoon door de douane en Livia mocht gelukkig gewoon in de draagdoek blijven zitten. Eenmaal door de douane hebben we Livia verschoond en hebben we het flesje alvast klaargemaakt voor in het vliegtuig voor tijdens het opstijgen, want niet veel later mochten we het vliegtuig al in. Tijdens het opstijgen heeft Livia een flesje gekregen. Tijdens het opstijgen heeft ze gelukkig geen last gehad van haar oortjes. Tijdens de 4,5 uur durende vlucht heeft ze eventjes bij mij in de draagdoek gezeten en heeft ze bij ons op schoot gelegen/gezeten. Dit ging super goed. Ze heeft echt nauwelijks gehuild. Tot grote blijdschap van ons (en waarschijnlijk ook de rest van het vliegtuig haha). Ook met het dalen heeft Livia weer een flesje gekregen. Toen we uit het vliegtuig kwamen stond daar onze kinderwagen al klaar, wat een service!

 

Eenmaal aangekomen op Lanzarote zijn we met een huurauto naar ons privéhuisje met zwembad gereden. We hadden een prachtig huis gehuurd met 3 slaapkamers en 3 badkamers. Dat was erg fijn, omdat ook mijn ouders en mijn broertje mee waren. Het huis had gelukkig ook een goed werkende airco, want met temperaturen van boven de 30 graden was dat toch wel erg fijn. We hadden van thuis de babygym meegenomen. Daar heeft Livia tijdens de vakantie vaak op gelegen. Meestal binnen, maar als we eenmaal schaduw hadden op ons terras dan legde we haar ook wel eens buiten in de schaduw. De babygym was toch een soort herkenning van thuis. In Nederland sliep Livia net in haar eigen bedje op haar eigen kamer. Tijdens deze vakantie had ze geen eigen kamer, maar sliep ze bij ons op de kamer. Wel had ze een eigen bedje en dat ging ook hier helemaal prima. Ons huisje lag aan het begin van de boulevard. De boulevard was ongeveer 2,5 km lang  en kwam uit in het plaatsje Costa Tequise. Hier konden we dus ideaal met de kinderwagen lopen of met Livia in de draagzak/doek.

 

Tijdens onze vakantie zijn we een paar keer met Livia naar het stadje Costa Tequise gelopen om lekker wat te drinken. In de 2e week van de vakantie zijn we voor het eerst met haar in het zwembad geweest. Het was wel wat kouder dan ze natuurlijk gewend was, maar ze vond het erg leuk. Al denk ik dat wij het leuker vonden dan Livia haha… We hebben een aantal keren ge-bbq’d, maar meestal gingen we ’s avonds uiteten in Costa Tequise. Mijn ouders en broertje gingen dan met de auto (en Maxi-Cosi) naar het stadje en wij liepen dan met Livia in de draagzak naar het stadje zodat ze al wandelend in slaap zou vallen. Dat was echt ideaal, want eenmaal aangekomen bij het restaurant lag ze lekker te slapen. Zo kon ik lekker relaxed eten. Terug gingen wij dan met de auto terug en gingen mijn ouders te voet weer terug. Dat was ideaal op die manier. In Costa Tequise heb je erg veel lekkere restaurants en is het niet zo toeristisch als in Puerto del Carmen. Ik kan Costa Tequise zeker aanraden om met kindjes naar toe te gaan. Je hebt er een mooi strand en het is er ‘bijna’ altijd lekker weer en het is niet té warm. Vooral in het voor- en najaar is het weer er ideaal. De zomers zijn vaak wel wat warmer.

 

Na 2 weekjes was het jammer genoeg weer tijd om terug ons koude kikkerlandje te gaan. Dit keer vlogen we om 07:00 uur. Nu moesten we rond 05:00 uur al naar het vliegveld. Costa Tequise ligt gelukkig op maar 15 minuutjes rijden van het vliegveld, ideaal. Ook op dit vliegveld moest de Maxi-Cosi en transsporttas met kinderwagen via een ander punt weggebracht worden. Dat was maar een klein stukje lopen vanaf de incheckbalies. Bij de douane ging het wel wat anders dan in Eindhoven. Hier was geen apart gedeelte voor mensen met baby’tjes en hier moest Livia wel uit de draagzak. Dit was niet fijn, want ze sliep net lekker in de draagzak. Gelukkig is ze na de douane weer verder gaan slapen. Ik vond het echt totaal geen fijn vliegveld op Lanzarote. Het personeel bij de douane was niet te genieten en er werd totaal niet aan mensen met baby’tjes gedacht. Eindhoven had dit écht een stukje beter geregeld allemaal. Ook eenmaal in het vliegtuig heeft ze met het opstijgen een flesje gekregen en heeft ze 3 uur aan een stuk geslapen, WAUW. Pas een uur voordat we moesten gaan dalen werd ze wakker. We hebben toen even met haar geknuffeld en hebben haar toen verschoond in het vliegtuig. Wat is dat niet normaal krap om dat in het vliegtuig te doen.  Ongeveer 20 minuutjes voordat we gingen landen hebben we haar weer een flesje gegeven. Ook tijdens deze vlucht heeft ze gelukkig nauwelijks gehuild. Zo enorm fijn.

 

Al met al was dit echt een super 1e vakantie met z’n drietjes. We hebben enorm genoten met z’n allen en ik kan het aanraden om met een baby’tje van 7 weekjes op vakantie te gaan. Livia heeft in ieder geval genoten van de vakantie en wij ook!

 

Liefs,

Carmen, mama van Livia SofiaVakantie foto diary!


Reactie schrijven

Commentaren: 0