Blogposts mommy Robin

Nog twee weekjes werken en dan begint de vakantie voor ons! Een spannende tijd omdat wij voor het eerst als gezin op vakantie gaan naar Ibiza én we ook nog eens gaan vliegen.. Iets waar Jeroen en ik niet heel erg van houden haha! Ik ben alvast begonnen met een lijstje maken wat in welke koffer gaat en wat we allemaal meenemen. Ik vind het heel fijn om een lijstje te maken. Read more...

Het grote aftellen is begonnen. Bizar dat Lux volgende maand 1 jaar wordt! Dit jaar is zo snel gegaan. Het is omgevlogen en sommige dingen heb ik niet eens echt "bewust" meegemaakt. (Meer mama's hier last van?!) Lux zijn ontwikkeling gaat razendsnel en INEENS kan hij dingen die hij gisteren nog niet deed; kruipen, in zijn handjes klappen en klakken met zijn tong. Read more...

Vandaag een blog over ons ritme met Lux, wat hij eet en drinkt op een dag en hoeveel hij nog slaapt overdag. Dit is natuurlijk niet elke dag standaard maar gewoon hoe ik het altijd “probeer” (soms lukt het en soms ook niet).

Lux is bijna 10 maanden en een enorme vrolijke jongen die altijd zijn bordje leeg eet en zijn flesje opdrinkt! Read more...


Lux is gewoon 9 maanden! Ik kan het bijna niet geloven; mijn schattige ienieminie pluisje van 3100 gram en 49 cm is uitgegroeid tot een heuse baby buddha met zoveel vet rolletjes and i love it! Ook ben ik officieel "ontzwangerd"en mag ik van Jeroen de zin: "9 maanden op 9 maanden af" niet meer gebruiken. Alle hormonen en gekke dingen zijn ineens foetsie en ik moet weer normaal doen want ik ben immers weer mezelf na 9 maanden. Read more...

Sinds een paar dagen kan hij het ineens: OMROLLEN! Van zijn rug naar zijn buik en weer terug; Er is geen houden meer aan! Als ik hem even neerleg draait hij binnen no-time op zijn buik. Hij lijkt het ook ineens een stuk leuker te vinden.

Eerst legde ik Lux geregeld op zijn buik maar hij wist niet zo goed wat hij ermee aan moest en begon binnen een paar minuten al te huilen omdat hij niet meer terug kon. Read more...


In mijn blog over goede voornemens die ik begin dit jaar schreef ben ik zeker niet geslaagd omtrent sporten. Heel jammer maar voor (denk ik) meerdere mensen herkenbaar. Ik zit nou eenmaal liever thuis bij mijn gezin de huismus te spelen. Sport abonnement opgezegd omdat ik dus nooit ging en vond dit zonde van het geld. Maar nu begon het toch wéér te kriebelen en als ik naar mezelf in de spiegel kijk ben ik best tevreden maar het kan iets strakker en fitter! Read more...


Wat ik wel heb is de angst dat Lux ergens in stikt. In brood bijvoorbeeld, ik geef hem nog net geen kruimel zodat hij er niet in KAN stikken. Bij elke hap hou ik mijn adem in. Dat is mijn grootste angst: Dat Lux ergens in stikt en ik er dan bij sta. (Volgende maand ga ik mijn baby & kids EHBO halen dames en heren!) Jeroen is hier veel makkelijker in en ik kan echt panisch worden. Lux verslikt zich nog weleens en is bijna een keer in een stukje brood gestikt. Read more...


Even een keer geen "baby blog" maar een blog over mij! Ik wil jullie graag een kijkje geven in mijn kledingkast, mijn favoriete items showen, laten zien wat ik het allerliefste draag en wat er nog op mijn wensen lijstje staat voor de zomer. (WAT NIET?!) Ik heb heel veel "lekker zittende broeken" ook wel joggingbroeken genoemd maar dat is zo'n niet-sexy woord... Je kan ze op verschillende manieren combineren waardoor het de ene dag sportief is en de andere dag casual. Read more...

20 augustus 2017 om 17:49 werd Lux geboren. Deze datum en tijd vergeet ik nooit meer. Maar wat was het afgelopen half jaar een rollercoaster van emoties, geluksmomentjes, huilbuien, depressief gedrag en keiharde slappe lach momenten. Echt van alles is voorbij gekomen. Niet alleen Lux maar ook ik ben erg veranderd. (En niet alleen positief kan ik je vertellen!) Read more...


Begrijp me niet verkeerd hoor mama zijn is het aller aller leukste wat er is maar je bent ook nog vrouw/vriendin en tijd voor jezelf en elkaar is essentieel. (Vinden wij!) Dus rust en relaxen was het sleutelwoord voor dit weekend, dan kom je al snel uit op de sauna! HEERLIJK!!!Een paar dagen van tevoren begon ik een beetje onrustig te slapen en Jeroen droomde veel over Lux. Read more...


Goede voornemens... Ik doe hier eigenlijk niet aan.

Ik zeg het vaak genoeg en hou me er dan 2/3 weken aan en dan verwatert het weer.

Máár omdat ik nu moeder ben geworden vind ik dat ik een nieuwe poging moet wagen, voor mezelf en voor Lux! 

Het zijn dan ook goeie en mooie voornemens die waargemaakt moeten worden! 

Read more...


Ja ja, de feestdagen komen er weer aan! En wat hebben we er een zin in zeg! Elk jaar kijk ik enorm uit naar een heerlijk ruikende kerstboom, de kerst hits op Skyradio en natuurlijk het samenzijn met onze families.  Wij zijn enorme familie mensen en genieten dan ook de feestdagen met elkaar. Deze kerst is het natuurlijk anders dan anders want wij hebben onze eigen kerst(b)engel: LUX! Dat maakt de kerst nog magischer dan dat hij al is. Read more...


Maandag 4 december was mijn aller eerste werkdag sinds 4 maanden. In mijn verlof ben ik ook nog van baan veranderd dus het was dubbel spannend. Wel ben ik terug gegaan naar mijn oude werk in de schoenen branche dus het was en is heerlijk vertrouwd! Zoals ik al eerder had verteld werk ik de maandag middag, woensdag en donderdag. Op maandag en woensdag is Lux bij mijn moeder en op donderdag heeft Jeroen vaste "papa dag". Read more...


Mijn laatste weekje verlof is ingegaan en wat heb ik een gemengde gevoelens!! Ik ben al 4 maanden thuis en heb enorm zin om weer te beginnen, ik ga terug naar mijn oude werk in de schoenen branche. Super veel zin in en lekker dichtbij huis. Máár aan de andere kant vind ik het enorm lastig om Lux “achter te laten”. Hij gaat op maandag middag naar mijn moeder dan werk ik van 13:00 tot 18:00. Op woensdag is Lux de hele dag bij mijn moeder en op donderdag heeft Jeroen vaste papa dag. Read more...


Graag neem ik jullie mee naar onze perfecte dag op 15 juli 2015; onze trouwdag! Voor mij een droom die uitkwam.. Toen ik een klein meisje was wilde ik altijd al graag trouwen in een prinsessen jurk met alles erop en eraan. Jeroen heeft deze wens voor mij in vervulling laten gaan, en ik zou met niemand anders deze trouwdag willen doen! Jeroen is de liefde van mijn leven!! Read more...

Rond mijn 30 weken zwangerschap heb ik een te gekke fotoshoot gedaan bij Nelianne Kroon. Wij kennen elkaar goed en ze wist precies wat ik wilde, haar style trok me enorm aan namelijk: stoer, industrieel en niet zo standaard zwangerschaps shoot met “blauwe muisjes die over je buik vallen”. Ik wilde iets aparts waarin ik mezelf ook onwijs mooi en ook nog sexy zou vinden. Read more...


Kort máár krachtig zal ik je meenemen naar zondag 20 augustus heeeeel vroeg: 04:00 Ik werd wakker en voelde me buik rommelen, ik moest naar de wc. Jeroen volgde mij want hij moest ook (allebei aan de diarree!)  We hadden die avond bij mijn moeder gebarbecued dus het lag vast aan het pittige eten. Eenmaal terug in bed merkte ik dat het niet over was. Gauw gaan slapen dacht ik... Read more...


Jeroen is geboren met vier vingers links en drie vingers rechts. Totaal onverwachts en voor mijn schoonouders best wel een schrok. Maar gelukkig is Jeroen verder kerngezond! Wel is hij in zijn kinderjaren een paar keer geopereerd aan zijn handen en vingers zodat hij deze optimaal zou kunnen gebruiken in zijn leven. Jeroen is de oudste van drie kinderen en zijn zusje hebben al hun 10 vingers! Niemand in zijn familie heeft een afwijking. Read more...


Wat hebben wij een top weekend gehad! Jeroen had het hele weekend vrij (iets wat niet vaak gebeurd omdat hij op zaterdag meestal werkt) dus hebben hier extra goed van genoten! Zaterdag heerlijk naar het bos geweest met zijn drieën en daarna lekker gelunched in de zon. Het was heerlijk weer en hebben zo genoten! Zo leuk om met je gezin op pad te zijn. Read more...


Vanaf het moment dat Jeroen en ik voor een baby'tje wilde gaan begon ook het fantaseren over de babykamer. Iets wat ik van kleins af aan al leuk vond om over na te denken! Interieur styling is echt mijn ding en in huis verander ik zo nu en dan ook van alles dus in de babykamer kon dit niet uit blijven! Het wachten was wel eerst op de geslachtsecho voordat ik echt los kon gaan. Ondertussen natuurlijk wel overal inspiratie opgedaan!

Read more...


Als kersverse ouders enorm verliefd op ons kind! Maar ook reuze spannend en alles is nieuw. Niemand geeft je een handleiding erbij van; "Zo moet je het doen" of "Zo hoort 't" Gelukkig bestaat er zoiets als kraamzorg en leer je daarvan een hoop! Na die tijd moet je het toch echt zelf doen. Onzeker ben ik niet echt geweest, wel vroeg ik mezelf af; doe ik het wel goed? Hoort het wel zo? Maar aan de andere kant dacht ik: 'Hé, het is mijn kind..

Read more...


Yes we did it!

Lux slaapt op zijn eigen kamer en ben best trots op mezelf! Met 2 weken naar zijn eigen slaapkamer, als je me dat van tevoren had verteld had ik je nooit geloofd! Maar het werkt zo goed. Lux heeft zijn eigen rustige ruimte en wij hebben wat meer vrijheid. 1 á 2 keer per nacht kom hij voor de fles dus ben super trots op hem! 

Read more...Reactie schrijven

Commentaren: 0