Mama Robin


 

New Mommy💙


 

Hallo, ik zal mezelf even voorstellen: mijn naam is Robin, 25 jaar en ben kersverse moeder van onze prachtige zoon Lux. Ik woon in Maarssen samen met mijn man Jeroen en onze twee katten Kiki & Bibi.


 

Op zondag 20 augustus om 17:49 zijn Jeroen en ik papa en mama geworden. Als kersverse ouders enorm verliefd op ons kind! Maar ook reuze spannend en alles is nieuw. Niemand geeft je een handleiding erbij van; "Zo moet je het doen" of "Zo hoort 't" Gelukkig bestaat er zoiets als kraamzorg en leer je daarvan een hoop! Na die tijd moet je het toch echt zelf doen. Onzeker ben ik niet echt geweest, wel vroeg ik mezelf af; doe ik het wel goed? Hoort het wel zo? Maar aan de andere kant dacht ik: 'Hé, het is mijn kind.. Ik weet heus wel wat goed is voor hem en wat niet!' Op je gevoel afgaan.. Dat is iets wat heel veel mensen je als tip meegeven en het is waar! Je eigen moeder gevoel is het betrouwbaarste wat er is!

Waar ik wel moeite mee heb is het slapen... Lux slaapt op onze slaapkamer aan mijn kant van het bed en ik merk dat ik constant naar hem lig te kijken en hem observeer. Van elk geluidje schrik ik wakker en bij elk kuchje denk ik dat die zich verslikt. Maak mezelf lichtelijk gestoord hiermee en slaap daardoor slecht. Volgende week gaat Lux naar zijn eigen slaapkamer waardoor hij en ik hopelijk beter slapen. Want Lux wordt ook steeds wakker door een wekker die af gaat of door mij als ik naar de wc moet etc... Maar dit vind ik dus doodeng!!!

 

Zo'n klein hummeltje van 3 weken die dan alleen in zo'n groot ledikantje ligt alleen op zo'n grote kamer.. Krijg nu al een brok in me keel als ik eraan denk (hormonen, sorry!) We hebben wel een babyfoon met camera gekocht en wonen gelijkvloers dus iedereen denkt vast: "mens maak je niet zo'n zorgen" Maar ik ben een controlfreak en als de dood dat er iets met Lux gebeurd en ik er dan niet of te laat bij ben.. Zit dus enorm in twee strijd..! Meerdere mama's hier last van?! Toch gaan we het doen volgende week! Vertrouwen leren hebben dat het goed komt en dat Lux prima op zijn eigen kamer kan slapen in alle rust. En hij heeft juist zo'n leuke baby kamer hihi!

 


 

Een nieuwe mama zijn is het spannendste wat me ooit is overkomen! Je wilt alles perfect doen maar niemand is perfect... Perfect is eigenlijk ook maar saai! Zolang je je eigen gevoel maar volgt zit je sowieso goed!

Want onthoudt dit: Mama worden duurt maar even, mama zijn de rest van je leven! 😊


 

Tot volgende week! Bedankt voor het lezen xxx 💋😘  

 

Lux


Reactie schrijven

Commentaren: 0