Mama Lore

Hi lieve lezers,

 

Vandaag wil ik mijn ochtendritueel van maandag tot vrijdag met jullie delen. De tijden die ik aangeef zijn maar een gemiddelde want geen dag is hetzelfde met een baby/kind in huis.

 

5:00 - 7:00

Luke wordt meestal tussen 5u en 7u ’s morgens wakker voor een flesje. Wij gebruiken al sinds hij ongeveer 4 maanden oud is de flesjes van Twistshake. Eerst gebruikten we die van Tommee Tippee waar hij wel goed uit dronk maar toen ik een flesje van Twistshake probeerde zag ik pas het verschil. Uit de Tommee Tippee-flesjes dronk hij veel moeizamer en de Twistshake-flesjes had hij in no time uitgedronken. De flesvoeding die wij gebruiken is die van HiPP. We hebben ook wel eens andere merken geprobeerd en we hebben hem zelfs een tijdje flesvoeding gegeven op basis van rijst omdat ik dacht dat hij misschien een melkallergie had. Uiteindelijk bleek dit niet zo te zijn en zijn we verder HiPP blijven gebruiken. Binnenkort wordt Luke 1 jaar en gaan we overstappen naar groeimelk en dan langzaamaan naar gewone melk. Na zijn flesje slaapt hij meestal nog even verder.

 

 

7:00 - 8:00

Tussen 7 en 8u ’s morgens geef ik Luke boterhammen. Deze besmeer ik meestal met Philadelphia-kaas of iets soortgelijk. Af en toe geef ik hem hierna wat yoghurt. Nestlé en Ella’s kitchen zijn favoriet. Heel af en toe geef ik hem een granenpapje in de plaats.

 

8:00 - 9:00

Nadat hij zijn ontbijtje op heeft laat ik hem wat spelen. Dit is ook een moment voor mezelf om te ontbijten en om mezelf klaar te maken voor de dag. Ik doe het niet graag maar ik zet dan de tv op in de achtergrond zodat hij afgeleid is als ik even in de badkamer ben. Ik laat hem natuurlijk nooit alleen op de grond rondkruipen maar zet hem dan veilig in zijn box. Ik heb liever dat hij dan een kwartiertje tv kijkt dan dat hij een kwartier aan het huilen is. Vroeger deed ik dit tijdens zijn ochtenddutje maar dit lijkt hij nu over te slaan.

 

9:00 - 9:30

Rond 9u doe ik zijn pyjama uit en zijn kleertjes aan. Een outfit uitkiezen is één van de leukste dingen om te doen, het dan bij een super beweeglijke baby aandoen is weer wat anders! Daarna spelen we nog gezellig samen en geef ik hem duizend kusjes en knuffels. Tandjes poetsen mogen we ook niet vergeten! Wij gebruiken de tandpasta van Jack N’ Jill.

 

9:30 - 9:45

Om half 10 vertrekken we naar het kinderdagverblijf. Het is maar tien minuten wandelen van waar we wonen. Super makkelijk! Ik heb ook het geluk dat ik in dezelfde straat werk als de opvang waar ik om 10 uur moet beginnen.

 

10:00

Op dinsdag en woensdag begin ik om 10 uur met werken. Op maandagen pas om half 2. Donderdag en vrijdag zijn mijn vrije dagen. Dan doe ik meestal de was, ruim ik op en haal ik alles in huis voor Luke.

Zijn jullie geïnteresseerd in een avondritueel? Laat het mij weten via mijn Instagram account @LoreSmellenbergh. Wat geven jullie als ontbijt voor jullie kleintjes?

 

Heel veel liefs, 

Lore 

Reactie schrijven

Commentaren: 0