Mama Milou

Ameland – genieten van de kids en het strand

Nu de temperaturen gelukkig weer wat stijgen, leek het mij een goed moment om nog even terug te blikken naar onze vakantie op Ameland. De weersvooruitzichten waren destijds dramatisch en mijn stemming begon ook dit soort vormen aan te nemen. En dat ik zo ongeveer twee keer per dag de weersvooruitzichten ging checken, hielp ook niet bepaald mee. Herkenbaar voor iemand? Gelukkig bleek dit allemaal niet nodig te zijn geweest, want we hebben een stralende week gehad!

 

Vakantiepark Boomhiemke

Ons verblijf hadden we geboekt bij vakantiepark Boomhiemke, een modern familiepark op een unieke locatie. Het ligt namelijk aan de voet van de Hollumer duinen en vlak naast een mooi natuurgebied. Daarnaast is er ook genoeg te doen voor de kids. Ik heb bewust de keuze gemaakt om een accommodatie te boeken waar ook een binnenzwembad bij zat, voor het geval het slecht weer zou worden. Uiteindelijk hebben we er maar één keer gebruik van gemaakt. Waar je, je als mama wel allemaal niet druk om kan maken! Er was ook een animatieteam op het park aanwezig. Zelf ben ik hier eigenlijk helemaal geen fan van, maar toch stond ik elke ochtend met Robine de ‘Roompot clubdans’ te doen. Ook hebben we samen een aantal keer geknutseld (lees: Milou druk met knutselen, zodat Robine trots haar werkje aan papa kon showen!). Uiteindelijk kan ik mijn menig over een animatieteam toch wat bijstellen na deze vakantie. Als je kinderen er zichtbaar van genieten, dan heb je hier als ouder ook plezier van!

Op dit vakantiepark hadden we een huisje, type Vuurtorenlodge. We zijn met z’n vieren, maar heb een huisje voor zes personen geboekt. Kick en Robine hadden allebei een eigen kamertje, ideaal! De huisjes zijn leuk ingericht, met een beach look. De uitkijk op de vuurtoren is echt uniek. En ik wist niet dat ik zo blij kon zijn met een wasmachine in het huisje, maar na een weekje had ik alles bijna weer schoon in de koffer zitten. De quote ‘behind every mom is a basket of dirty laundry’ ging voor een weekje even niet op!

 

 

Leuk om te doen & tips

Ik was zelf nog nooit op de wadden eilanden geweest. Het enige wat me van de basisschool is bijgebleven, is het ezelsbruggetje tv-tas. Ik vond het een geweldige ervaring, vooral met kinderen! Het is natuurlijk al een feestje om de overtocht met de boot te maken. Daarnaast hebben we een aantal dagen fietsen gehuurd (niet heel verrassend), maar het is wel een unieke ervaring om in de duinen te fietsen. De stranden staan ook gegarandeerd voor uren speelplezier. Schepje en een emmertje mee, de ingrediënten voor een geslaagde stranddag. En laten we dan als afsluiter van de middag het wijntje in een strandpaviljoen niet vergeten, je moet ook aan jezelf blijven denken! In de plaatsjes Hollum, Ballum en Nes is ook genoeg te zien. Mijn tips deel ik hieronder met jullie. Op de laatste dag zijn we (per ongeluk) beland in het Natuurmuseum van Ameland. We waren eigenlijk van plan om naar een buitenspeelplaats/recreatiegebied De Vleijen te gaan, maar ik had een afslag gemist. Ja, dat kan dus ook nog op Ameland. Bij het Natuurmuseum was ook een blotevoetenpad, erg leuk om met Robine te doen. Met Kick moesten we een beetje improviseren. Met een buggy loopt dat helaas niet zo relaxed.

 

De lekkerste appeltaart (bijna net zo lekker als die van mijn moeder) – Strandpaviljoen Ballum

Fietsen huren met goede kinderzitjes en windschermpjes (musthave) – Kiewiet Fietsverhuur

Genieten van een wijntje, of wat anders – The Sunset, Hollum

Buitenspeelplaats voor de kinderen – Recreatiegebied de Vleijen

Lekker eten en je niet opgelaten voelen omdat je met kinderen bent – Zee van Tijd, Nes

Mooie spullen winkel, maar dan ook echt mooi – Fox en de Haan, Nes

Een schapenvachtje meenemen naar huis – Bij Risje, Ballum

Back-up plan bij slecht weer – De Speelboerderij, Ballum

Borreltje voor bij de koffie – Nobeltje, Ballum

  

Op de bank met een Nobeltje

Voor mij was het een totaal nieuwe ervaring om met twee kinderen op vakantie te gaan. Ik moet eerlijk bekennen, dat was wel even schakelen. Normaal gesproken is Robine ongeveer drie dagen per week bij ons, maar nu was ze de hele week mee. Dat vergt toch wat meer momskills dan ik in eerste instantie had verwacht. Kick slaapt uiteraard nog een paar uur in de middag, rustmomentje denk je dan. Die vlieger ging nu niet op, want Robine huppelt dan nog vrolijk rond. Gelukkig hadden we dit ingecalculeerd en hier ook de nodige kleurboeken en spelletjes bagage voor meegenomen. ’s Avonds, als Robine en Kick in bed lagen, hadden Tjal en ik gelukkig ook nog een beetje quality time met elkaar. Even geen Koos Konijn, knutsels of een gefrustreerd jongetje die nog nèt niet kan lopen. Heerlijk samen op de bank met een Nobeltje!

 

Samengevat in één minuut

Kijk zelf maar! https://youtu.be/iQjwIr2LeMA

Reactie schrijven

Commentaren: 0