Mama Nesserine

Bruiloft:

In mijn eerdere blog hebben jullie alles kunnen lezen over mijn huwelijksaanzoek in Parijs.

Maar wat nu verder?

 

Eenmaal terug in Nederland kon het plannen, organiseren en regelen van onze bruiloft beginnen. Wij zouden gaan trouwen in Tunesië Nabeul, de plek waar mijn Tunesische familie woont en waar wij ons eigen huis hebben.

Als klein meisje heb ik altijd gezegd: 'als ik ooit ga trouwen, dan trouw ik in Tunesië' Waarom? Omdat het daar altijd drie dagen groot feest is, met leuke muziek, heerlijk eten en zomers is het altijd mooi weer. De keuze was voor ons dan ook makkelijk gemaakt.

De data 27, 28 en 29 mei 2016 stonden vast.

 

Wij zijn twee keer op en neer gevlogen samen met mijn ouders om daar de belangrijkste dingen te regelen, zoals: de trouwzaal, hotel, decoratie, geluid, de artiesten, auto, mijn traditionele Tunesische jurken etc.

Mijn witte trouwjurk, Yannick zijn pak, de ringen, de jurken voor de bruidsmeisjes, de DJ en de uitnodigen konden wij gelukkig vanuit Nederland regelen.

Er kwamen maar liefst 60 man aan familie en vrienden over om bij onze bruiloft aanwezig te zijn. Wat hebben wij toch geweldige lieve mensen om ons heen!

Ik kan het nog steeds niet geloven dat al deze mensen voor ons over zijn gekomen, mede dankzij hen was het een bruiloft om nooit te vergeten!

 

Ik kan jullie natuurlijk tot in de details vertellen over het passen van mijn jurk, de accessoires, het vinden van de perfecte ringen, de jurken van mijn bruidsmeisjes etc. maar dan wordt het een boekwerk in plaats van een blog. Om het kort te houden vertel ik verder vanaf het moment dat wij het vliegtuig instapten op weg naar een onvergetelijke tijd.

 

Ineens was het zo ver, in deze week zou alles gebeuren. Vol zenuwen ging ik dan ook deze week in. Onze geliefde familie en vrienden waren aangekomen in Tunesië dus het feest kon beginnen!

Dag 1 Hammam:

Alle vrouwen kwamen naar ons huis. Daar werd ik met muziek (op z'n Tunesisch met trommels) koets en paarden opgehaald om naar het badhuis (Hammam) te gaan. Daar werden alle vrouwen gescrubd, gewassen en gemasseerd. Een echte vrouwen verwendag! Na deze ontspannen middag gingen wij terug naar ons huis, want 'S avonds werd er henna op mijn handen en voeten aangebracht. Ook voor degene die dit leuk vonden aangezien de volgende dag de henna avond was.

 

Dag 2 Henna feest:

De hele middag zat ik bij de kapper en visagiste ter voorbereiding van deze avond.

Deze avond werd gevierd in een hele grote tent bij ons voor de deur. Ik heb die avond 3 traditionele Tunesische jurken aan gehad, waarvan de laatste jurk een typische traditionele jurk uit Nabeul (de plek waar mijn familie vandaan komt) was. Ik vond het heel bijzonder om deze mooie jurk te dragen. Deze avond werd gevierd met muziek en veel dansen. Zie foto's!

 

Dag 3:

Deze dag zat ik wederom de gehele middag bij de kapper en visagiste, ook mijn bruidsmeisjes en vriendinnen lieten hier hun haren doen. Heel mooi om deze dag al vanaf de voorbereidingen samen te zijn.

Eindelijk mocht ik mijn mooie witte trouwjurk aan waarbij mijn moeder mij hielp met aantrekken. De avond waar ik al zo lang naar uit keek was eindelijk aangebroken. Yannick kwam mij halen bij mijn ouders thuis. De hele familie stond buiten te wachten tot wij de auto in gingen op weg naar de trouwlocatie. Met toeterende auto's, welke ons volgden, kwamen wij aan. Wij werden daar in een haag van al onze dierbaren onthaald met trommels en vlaggen. Met een cameraman en twee fotografen om ons heen voelde ik mij echt een prinses!

Eenmaal binnen kon het feest beginnen!

We hebben de hele avond gedanst en gefeest, wat was het geweldig! Een bruiloft om nooit maar dan ook nooit meer te vergeten ❤

 

In mijn volgende blog zal ik iets vertellen over onze huwelijksreis naar de Malediven en hoe ik er achter kwam dat ik al 5 weken zwanger was.

 

Wedding photo diary


Reactie schrijven

Commentaren: 0