Daily thoughts...

Instagram, wie kent het niet?

Je DAGELIJKSE VERSLAVING waar je elke dag mee opstaat en mee naar bed gaat.

IK BEKEN EERLIJK hoor, ik behoor bij die groep die elke dag wil weten wat iedereen precies aan het doen is. Ook al ken ik diegene niet eens persoonlijk!

Verschrikkelijk, want kunnen we eigenlijk nog wel zonder? Leg jij je telefoon wel eens weg om een MOBIELE DETOX te ondergaan?

 

Ik merkte dat ik steeds 'bekender' werd op Instagram en mijn volgers aantallen namen toe. Het werd een verslaving. De likes die je krijgt geven je een goed gevoel. Alles voor een goeie en perfecte foto toch? Maar hoe echt zijn de Instagram accounts eigenlijk? Maken de mensen met tien of honderdduizenden volgers nu echt foto's van hun dagelijkse leven of is alles gemaakt om alleen puur zoveel mogelijk likes en volgers te verzamelen...

 

Als je een bedrijf voor jezelf begint wat samen gaat met het social media leventje, dan betekenen LIKES en VOLGERS heel veel.

Waarom? Als bedrijven op zoek gaan naar mensen waarmee ze willen samenwerken en hun producten willen promoten, kijken ze naar het bereik van je content wat je plaatst. Maak je mooie foto's, hoeveel likes krijg je, en wat ik je bereik? Hoeveel mensen zien jou content? Oftewel, hoeveel succes maak jij met het plaatsen van de perfecte foto. Maar hoever gaan we voor de perfecte foto?

 

Als we het bekende MOMLIFE erbij pakken dan worden er vaak perfecte foto's gemaakt van moeders die er helemaal happy bij staan en staan te shinen met hun geweldige make-up look en hun haar helemaal on point. En nog gekker... 3 dagen na de bevalling is hun lichaam weer helemaal back in shape!! Maar is dit echt hun ware gevoel? Is dit echt hun 'dagelijkse' leven?

 

NEE dat hebben ze niet. KUT DAGEN bestaan ook in hun leven als mama. Hun hebben ook slapeloze nachten, zijn kapot, verschrikkelijk moe en willen ook graag neer ploffen op de bank en alles even los laten. Maar deze mensen hebben dus alles over voor het perfecte content wat soms wel verwacht wordt van bepaalde klanten maar ook van zichzelf. Want wat zullen je volgers wel niet denken als je er een keer niet bij loopt als een wandelende etalage pop... of je ware gezicht laat zien zonder al het make-up en je out of bed hair?

 

Social media accounts kunnen je gevoel en eigenwaarde bepalen. Je kan helemaal HAPPY worden door de samenwerking die je binnensleept met je post of je kunt je DOWN gaan voelen door wat andere mensen kunnen uitstralen. Je gaat je eigen of je leven toch vergelijken met een ander. Zeker als ik kijk naar het wereldje van de bloggers. Samenwerkingen met andere bedrijven kunnen mij onzeker maken. Want waarom krijgen hun wel die toffe samenwerking met dat geweldige MERK en ik niet? Ben ik niet goed genoeg? Is mijn content of kwaliteit van mijn blog niet goed genoeg voor het gene wat hun uit willen stralen? Want hoe meer je in de schijnwerpers staat, hoe sneller je volgers aantallen groeit! 

 

HOE MAAKT SOCIAL MEDIA MIJ IN??

Toen ik (in Oktober 1 jaar geleden) net was begonnen met mijn blog hoorde ik via een Nederlandse vlogger over DE manier op meer volgers te krijgen. Je doet mee met het VOLGEN en ONTVOLGEN spelletje. Dat is namelijk een manier om op een snelle manier meer volgers te creëren. Je maakt je eigen bekend bij andere mensen. Als je content leuk genoeg is raken mensen geïnteresseerd en ze beginnen je terug te volgen. Iets waarmee ik me eigen gek heb laten maken om via deze manier zo snel mogelijk mijn account zo groot mogelijk te kunnen maken. 

 

Als ik iets niet wil is dat ik mijzelf laat beïnvloeden door de hoeveelheid LIKES en VOLGERS die ik krijg op het content wat ik plaats.

 

Een half jaar geleden nog waren er nog echte volgers die je volgenden en serieuze interesse hadden in alles wat jij mee maakte in je leven. Vandaag de dag is dat niet meer zo. Mensen beginnen je te volgen en wanneer het te lang duurt voordat jij hun terug volgt ben je ze ineens weer kwijt. Mensen die je gaan volgen voor een win actie, niet winnen en je vervolgens weer ontvlogen. Een grote frustratie voor velen en het gebeurd steeds vaker. (Ik deed hier eerst natuurlijk ook gewoon aan mee...). Wanneer je over de tienduizenden volgers heen bent dan merk je het niet eens meer. Het lijkt wel of de volgers alleen maar sneller toenemen als je over dat punt heen ben. Of dat je dan ineens bij een bepaalde soort groep hoort en ineens wel BELANKRIJK genoeg bent met je account. En erger nog, ik krijg dagelijks mails binnen van bedrijven met de vraag of ik volgers of likes wil kopen om mijn Instagram account groter te maken

 

Tuurlijk kan ik dat doen, de buitenwereld laten zien dat ik enorm populair ben, meer samenwerkingen krijgen van bedrijven, maar nog steeds blijft het veel leuker als mensen je volgen om degene wie je het bent. Degene die geven om wat jij doet in je leven. Kunnen genieten van de foto's die ik wil plaatsen op Instagram en ik niet alleen bezig ben met de hoeveelheid LIKES die ik hiervoor krijg. 

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie mening over SOCIAL MEDIA. Is jou account ook in scene gezet en komen die overeen met jou echt leven of hoeft niet alles perfect te zijn wat je uitstraalt?

 

Liefs,

Nikkie

 

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0