Mama Sabrina

Het is toch het beste wat je kan geven zeggen vele mensen. En toen ze vroegen wat voor voeding ik wou geven wist ik het meteen: borstvoeding!

Tijdens mijn zwangerschap twijfelde ik ook echt niet en kon ik niet wachten om hem groot te zien worden doormiddel van mijn eigen mama melk. Het leek me ook super handig, je hebt het altijd bij je en altijd op de goede temperatuur. In deze blog vertel ik over mijn korte periode dat ik borstvoeding aan Boy gaf. Waarom ben ik gestopt? En wat ik ervan vond lees je hier. 

 

Daar lig je dan met je wondertje op je borst alle pijn ben je vergeten en Boy had meteen honger toen hij zijn oogjes open deed en me aankeek. Het voelde zo gek. Het kietelde maar vond het zo bijzonder. Alles ging goed en de kraamzorg vond dat Boy goed dronk en mijn melk kwam goed opgang. Ik moest mijn borsten masseren onder de warme douche en wauw dat heb ik geweten. Als ik naar voren bukte kwam er melk uit hahah. Zelfs als Boy aan het drinken was en even stopte spoot het in zijn gezichtje hahahaha, was zo grappig om te zien. 

 

De kraamzorg vond dat ik echt moest doorzetten omdat het zo goed bij ons ging. En dat wilde ik ook heel graag. De momentjes s'nachts vond ik heel bijzonder. De hele wereld sliep en ik en Boy hadden even een momentje samen. Die kleine kraal oogjes die je s'nachts aankeken. Ik krijg er weer kippenvel van als ik eraan denk. 

 

Maar wat heb ik een respect voor alle vrouwen die zijn doorgegaan. Ik ben zelf gestopt met 2 weken. Waarom? Omdat ik gewoon gek werd. Boy had heel veel honger en ging opeens spelen met mijn borst. Daardoor was hij soms 1 uur / 1,5 uur bezig met drinken. En ja een baby wilt om de 3 uur eten. Ik had dus heel weinig tijd om andere dingen te doen. We gingen een middag naar de Ikea en daar gebeurde weer het zelfde. Boy wou alleen maar eten en heb denk ik wel op elke stoel daar gezeten om ze "uit te testen " haha ik zei tegen me vriend in de auto: we gaan nu Nutrilon halen! Ik belde de verloskundige op en vroeg of dat dat mogelijk was. En dat kon, alleen moest ik eerst gaan afbouwen. Eerst 1 flesje met kunstvoeding en dan steeds meer per dag. 

 

Het afbouwen ging goed en had nergens last van, ik kon weer gewoon slapen zonder bh en natte kleding want owhh wat lekte mijn borsten..  met boy ging het wat minder, hij had erge krampen en kon niet tegen de normale Nutrilon. We hebben toen speciaal Nutriton gehaald tegen krampen. En wauw, dat hielp meteen! Echt een aanrader! Ook hebben we met deze Nutrilon moeten stoppen, want boy spuugde erg veel.. en ook dat hielp meteen. Boy is nu 8 maanden en zijn nu aan het afbouwen met de Nutriton.

(Nutriton is een poeder die de melk dikker maakt en waardoor het beter in het maagje blijft) 

 

Toen we helemaal over waren op kunstvoeding ging alles goed. We konden gewoon rustig opstap. Omdat borstvoeding speciaal moet worden opgewarmd heb je daar veel meer tijd voor nodig en met een hongerige baby is dat persoonlijk niet zo handig. Ook mijn vriend kon Boy flesjes geven en dat vond ik zo fijn om te zien. Ook ik had dan even tijd om wat anders te doen en kon papa mooi even wat eten aan Boy geven.

 

Ik moet wel zeggen dat ik best onzeker was tijdens de borstvoeding. Kreeg Boy wel genoeg naar binnen? Kreeg hij wel genoeg vocht? Maar gelukkig ging dat allemaal goed. Ik denk dat veel moeders dit hebben gehad en dat ik niet de enigste ben geweest.

 

Hoe gaat het nu met Boy en zijn eten? 

Het gaat super goed hij zit nog maar op 3 flessen per dag en een pyjama papje voor het slapen gaan. In de ochtend neemt hij een papje en om 12 uur eet hij een fruithapje, tussendoor eet hij een liga of een rijsten wafel en s'avonds eet hij met ons mee aan tafel met een maaltijd hapje. Ook gaat het afbouwen met de Nutriton super goed! 

 

Ik zal ook een blog gaan schrijven over handige tips voor voeding voor de kleintjes. Wat geven jullie je kleintje te eten en drinken ? Let me know, ik ben super nieuwsgierig!!

 

liefs x  

sabrina 

Reactie schrijven

Commentaren: 0