Zoë haar desert chic room met bohemian/scandinavische twist

Zoë haar desert chic room met bohemian/scandinavische twist. Omdat onze kleine meid alweer 4 jaar werd afgelopen maand vonden wij dat zij toe was aan een grote meiden kamer. Het was mijn vriend die vond dan er in plaats van roze beschilderde sterren tegen een witte muur, wat spannends mocht komen. Al snel zag ik bij een oud klasgenootje die druk bezig was met de komst van haar babymeisje, een te gekke flamingo behang. Vanuit daar ben ik begonnen met het bepalen van de kleur op de muur bij haar bed. Ik wilde de muur niet helemaal in 1 kleur hebben omdat ik hou van strakke lijnen, daarom had ik gekozen om de muur voor 2/3 goud te verven met een metalic muurverf van Flexa. Om de strakke lijn niet te doorbreken heb ik de wittebrood boekenplank van de Ikea precies op de lijn opgehangen wat ik zelf een mooi effect vind. Kortom, ik let op details. Misschien zwaar overdreven in een kamer van een 4 jarig meisje, maar ik hou er zo van! Geen doorsnee Frozen room voor mijn draakje.

 

Ik hou van gekke printjes en eigenlijk het liefst in een combi wat niet matcht zeg maar. Zo houd je het lekker apart en hoeft ook niet alles precies op de goeie kleur gezocht te worden in de winkels. Ik heb namelijk ontdekt dat je dan vaak een kleur er tussen hebt zitten van bijvoorbeeld een kussentje wat dan net een andere tint heeft dan de rest. Zwaar irritant. Dus de oplossing, alles kan en alles mag qua accessoires. Ik laat evengoed wel hier en daar wat kleuren terug komen door middel van bijvoorbeeld de kast te schilderen in een zelfde tint als het flamingo behang. En wat gouden accenten in de aankleding. Het hemeltje boven Zoë haar bedje is per ongeluk ontstaan door dat ik begon met het ophangen van de Ikea haak en het hangplantje in het gouden potje. Ik vond dat er wat ontbrak het was te kaal voor in een kinderkamer dus besloot er een lampje op te hangen. Bij de bazaar vond ik dit lampje met snoer en heb ik door met een deco kunst bladslinger erom heen te draaien een super gaaf effect gecreëerd al zeg ik het zelf. Ik hou van groen in huis. Dit geeft je huis gewoon net even meer kleur en sfeer.

Zelf had ik van zwarte rietjes een himmeli in de vorm van een diamant geknutseld met visdraad. De pompom is van de Xenos. De sterrenslinger is van Zoë haar verjaardag versiering van vorig jaar via langzalzeleven.com. Als moeder wil je natuurlijk altijd op de kleintjes letten, ik vind het altijd een sport om voor zo min mogelijk de leukste spulletjes te scoren. En natuurlijk om hier en daar zelf dingen te maken en schilderen om een kamertje uniek te maken en uiteraard geld te besparen. Het overtrek op Zoë haar bed en het desert chic kussen zijn van de Sissy boy, dekentje, zwart witte kussen en groene velours kussen van de Ikea, het bed is van Tom en Lily. Het poppenhuis is een kringloop schat gevonden voor 7 euro die ik uiteraard zelf helemaal heb opgeknapt en met door mijzelf gemaakte meubels en accessoires. Het zwarte draadstoeltje komt van de Jysk.

 

Dit is Zoë haar verjaardagscadeau die ze kreeg van ons voor haar 4e verjaardag. Een kaptafel helemaal in de stijl van nu. Het tafeltje gemaakt van bamboe hout en de zwarte dragers zijn van de Ikea. De spiegel van de kwantum, het plankje hing al in haar kamer en heb ik zelf geschilderd met een peach kleurige krijtverf in een zelfde teint als het flamingo behang voor het geheel. De muurstickers zijn van POM.  

 

Bij de ikea scoorde ik ook deze te gekke onderzetter per vier voor €2.99 ik hing hem aan de muur en door middel van punaises door de kettinkjes te prikken werd het een unieke sieraden houder. De olifant en het lijstje zijn van de Sissy boy mijn favo winkel.

 

De kledingkast van Zoë zijn twee losse kasten van de Ikea die we boven elkaar hebben gehangen. Het ontwerp van het patroon wat ik er zelf heb opgeschilderd is ook van Ikea zelf. Dit kwam ik tegen op Pinterest en besloot het zelf erop te verven. De speelzak is van telkiddo. Ideaal voor het makkelijk en snel opbergen van speelgoed bende. De mermaid boekensteun komt van de Flying tiger waar een vriendinnetje van mij werkt. Zij liet hem mij zien op een foto en dit was zo een item waar ik meteen verliefd op werd. De olifanten kop aan de muur heb ik zelf gemaakt met een patroon uit de poppy van vorig jaar.

 

Zoë is gek op olifanten. Ze heeft zelf een olifanten knuffel die ze vanaf 6 maanden oud nooit meer uit het oog heeft verloren. Zij vind het prachtig dat in haar slaapkamer overal olifanten terug te vinden zijn in de vorm van beeldjes, koppen, speelgoed, schilderijtjes en muurstickers. 

 

Deze tipi heb ik vorig jaar gemaakt voor Zoë haar 3e verjaardag. Ik kocht houten stokken bij de gamma, stof bij Jan Sikkes en de veren bij een fournituren zaak in Alkmaar. De bolletjes lampjes slinger is van de Blokker. Het gouden olifantje die op de lightbox staat heb ik zelf goud gespoten met een verfbus van de Action. Kussentjes zijn handmade. Het kleed met patroon erin is van HK-living net als het imitatie huidje wat bij het poppenhuis ligt. 

 

Deze houten handgemaakte veren slinger is gemaakt door Littlemishmash, ik hou van haar handgemaakte houten goodies en doordat ze blijft vernieuwen blijft moeders prachtige items aanschaffen. Net als deze mooie wandhaak die je zelf kan laten customizen ik koos voor de tekst #ootd (outfit of the day) de rok is handgemaakt door mijzelf @vandaelmadebyhand.

 

xx Kim 

Reactie schrijven

Commentaren: 0