Mama Lore

Al van tijdens mijn zwangerschap ben ik verliefd op de producten van Naïf care. De uitstraling van de producten en de lekkere geuren doen mijn hartje sneller slaan. Niet alleen dat maar ook de visie achter Naïf care spreekt me enorm aan. Alleen gemaakt van natuurlijke ingrediënten en geen troep, kortom “Less is more” zoals ze op hun website verkondigen. Toen ze babydoekjes toevoegden aan hun assortiment moest ik ze dan ook meteen uitproberen. Ik dacht geen twee keer na en plaatste meteen een bestelling. Een enkele verpakking (56 stuks) kost €2,99 maar omdat ik het uitgebreid wou testen kocht ik meteen een doos van 6 verpakkingen (€17,50).

 

De babydoekjes

Als je erover nadenkt gebruik je als ouder/verzorger zeer veel babydoekjes. Daarom ontwikkelde Naïf care babydoekjes gemaakt van bamboe die volledig afbreekbaar zijn. Bamboe is van nature hypoallergeen en antibacterieel. Geweldig toch? De doekjes zijn voor zowel het gezicht als het lichaam bedoelt. Met een geur van lavendel kan dit alleen maar de goede kant opgaan.

 

Eerste indruk

Ik vond de verpakking meteen geslaagd. Zoals we van Naïf care gewend zijn heeft het een zachte en lieve uitstraling. Wat me ook opviel is dat de verpakking vrij klein van formaat is. Ik veronderstel om de afvalberg zo klein mogelijk te houden. De buitenkant lijkt ook van stevig materiaal gemaakt te zijn zodat het niet meteen kapot kan gaan en de doekjes kunnen uitdrogen. Ik ben benieuwd!

Toen ik de verpakking dan eindelijk opendeed en rook aan de doekjes drong de geur van lavendel naar me binnen. Ik waande me heel even in een spa.

 

Eerste gebruik

Zoals ik al zei vond ik de lavendelgeur heel aangenaam. Het is zeker niet té overheersend want daar had ik wel even schrik voor. De doekjes zelf zien er vrij dun uit en ik heb schrik dat ze snel gaan scheuren. Ook qua formaat vind ik ze aan de kleine kant. De doekjes zijn niet te droog en ook niet te vochtig. Net goed! Verder lijkt de verpakking ook goed te sluiten.

 

Na een paar weken

Ik ben de babydoekjes van Naïf care nu al een tijdje aan het gebruiken en ik stoot op 1 ‘probleem’. Omdat de doekjes vrij klein zijn van formaat moet ik naar mijn gevoel veel meer doekjes gebruiken dan bij een ander merk. Aan de andere kant zijn ze wel 100% afbreekbaar dus misschien moet ik me er maar bij neerleggen dat ik misschien een doekje meer moet gebruiken om alles proper te krijgen. Ook kan het wel eens gebeuren dat je meerdere doekjes tegelijk uit de verpakking haalt, maar dit is meestal ook mijn eigen schuld omdat ik vrij ongeduldig ben. Verder is het heel mild voor de huid en heeft Luke geen reactie getoond op de doekjes. En de lavendelgeur vind ik helemaal top!

 

Pluspunten

100% afbreekbaar (dus geen schuldgevoel als je de doekjes weggooit)

Lekkere geur (dit is natuurlijk persoonlijk en geldt misschien niet voor iedereen)

Natuurlijke ingrediënten (perfect voor de gevoelige huid)

Compact (dus makkelijk mee te nemen)

Stevige verpakking (de verpakking kan wel scheuren maar minder snel dan bij andere merken)

 

Minpunten

- €2,99 voor een verpakking van 56 doekjes is best wel prijzig (maar het wel waard?)

- De doekjes zijn klein van formaat waardoor je er meerdere moet nemen

- De doekjes zijn dun (maar wel stevig)

 

Ga ik ze opnieuw kopen? Ik vermoed van wel. Naïf care heeft me doen stilstaan bij hoeveel doekjes er per dag/per week/ per maand worden weggegooid. Ik stel me dan een afvalberg vol babydoekjes voor. Babydoekjes die 100% afbreekbaar zijn? Zo zouden ze allemaal moeten zijn. Verder vind ik het ook onverantwoord dat er bij zoveel merken schadelijke stoffen in babydoekjes te vinden zijn. Alleen daarvoor al raad ik deze doekjes aan. Als de doekjes nu net iets groter waren geweest gaf ik de Naïf Baby Wipes een dikke 10/10.

 

Bron: https://naifcare.com/over-ons/

 

Te koop in de webshop van Naïf care: https://naifcare.com/product/baby-doekjes/

 

Heel veel liefs,

Lore

Reactie schrijven

Commentaren: 0