Mama Callista

Eerst groenten en dan fruit, ik maakte hele schema’s voor de eerste hapjes van Josefien.  3 keer proberen, 3x nieuwe smaak en dan alles weer 1x herhalen gevolgd met een nieuwe smaak. Dit deed ik bij 6 groentes en toen liet ik ook dit voornemen varen. Josefien geeft zelf goed genoeg haar ritme aan en wat ze wel en vooral niet wilt. Ze groeit goed dus eigenlijk niks om zorgen over te maken. Maar toch: Als ik kindjes zie die al croissantjes, krentenbollen en pepernoten eten ben ik toch onzeker.  Ik ben namelijk al mega trots dat ze iets grover eten eet en vandaag een soppig tomatensoep boterhammetje naar binnen werkt. Ze drinkt nog vaak 4 flessen en voldoende water. Durf ik dan toch te weinig grote stukken te geven?

 

Ik had ook nooit verwacht dat ik zo panisch zou doen om stukjes eten, ik werk al ruim 6 jaar met kinderen en na vele EHBO cursussen zou ik toch op alles voorbereid moeten zijn? Maar ik zat met doodsangsten op de bank als manlief Josefien brood gaf.  

 

Inmiddels likt ze mijn bord af en probeert ze hapjes van mijn avond eten als ze bij mij op schoot zit, want blijven zitten op haar eigen stoel zit er helemaal niet meer in. Ui, boerenkool en de meest gekke sausjes, alles wilt ze wel proberen. Eerst hangt ze haar tong er uit om even te proeven en na 3 hapjes is ze er wel klaar mee.

 

Als klapper op de vuurpijl krijg je ook nog veel ongevraagd advies of de opmerkingen "O, mag ze dat nog niet?". Nee, Josefien eet geen patatjes en grote stukken en volgens mij is daar niks mis mee.

 

Alles op zijn tijd.

Reactie schrijven

Commentaren: 0