Mama Sabrina

Ik plof nu even op de bank want ik heb er weer een drukke werkdag er op zitten. Hoe doen sommige moeders dat?! Dat vraag ik me soms echt af. 

Ik vertel in deze blog hoe ik mijn gezin combineer met mijn werk. Ik werk gemiddeld 35 uur per week maar moet wel zeggen dat ik vaker 40 uur op mijn werk ben dan dat mijn contract aangeeft. 

Ik werk in Amsterdam in de H&M op 'De Dam' en vele van jullie zullen wel bekend zijn met deze winkel. Het is een drukke winkel met 6 etages en op elke etage heb je een concept van H&M. Ik ben te vinden op de 5e etage en run de mannen afdeling. Een tijdje geleden moest ik wat rustiger aandoen omdat het even niet zo lekker ging met deze mama. Toen begon ik met 2 dagen werken en ik zit nu weer op de 4 á 5 dagen per week. Waarom moest ik het rustiger aandoen? Ik ben vorig jaar Oktober mijn mama verloren en ik ben zelf ook mama geworden. Best heftige dingen in een korte tijd. Maar alles gaat weer goed. 

 

Regelmaat 

Ik werk 2 á 3 ochtenden en 2 avonden. Dat heb ik bewust zo gekozen omdat onze winkel koopavonden heeft en de mensen echt nodig hebben kan ik niet zeggen "Hey jongens, ik kom niet meer in de avond!". Dat zou betekenen dat iemand anders alleen maar avonden moet draaien en ik zelf zou dat ook niet leuk vinden dus denken we ook even aan een ander. Omdat ik met mijn andere diensten wel op tijd klaar ben kan ik Boy zelf nog naar bed brengen. En kunnen we samen nog even een hapje doen. Ik zelf vind dat wel belangrijk. Heb ik vaste dagen? Nee dat niet, maar omdat ik al 4 á 5 dagen per week werk is er niet veel variatie in de week. Ik werk dus wel vaak op de zelfde dagen. 3 á 4 dagen door de weeks en 1 dag in het weekend. 

 

Mama dag 

Elke maandag is het mama dag en ben ik altijd vrij. Papa gaat dan naar school om zijn studie af te maken en oma moet werken. Maandag is echt de enigste dag dat er geen oppas is. Op deze dag moet ik alles doen maar dan ook echt alles. Van het huis opruimen tot boodschappen doen tot de was en dan ook nog Boy vermaken. En mocht ik naar de kapper willen of mijn rijles willen doen, (je raad het al) dan moet het op deze dag. Lukt dat altijd? 

Naja niet altijd, maar ik zorg er wel altijd voor dat ik stofzuig, dweil etc. en dat de was klaar is zodat we "schoon" de week in kunnen gaan. Ik ben wel erg van het schoonmaken en ik stofzuig bijna elke dag. Boy speelt af en toe op de grond en wil dan dat de grond spik en span is. Zodra ik een paar dingen niet op maandag heb gedaan, merk ik dat later in de week en stroomt de wasmand echt over. Als het huis niet schoon is, is deze mama niet rustig in haar hoofd.

En elke woensdag is papa dag en wat die twee uitspoken is nog steeds een raadsel haha.

 

Wat doen Boy en ik samen op deze dag?

Vooral laat ik hem lekker veel zijn gang gaan en genieten we van elkaar. Het weekend gebruiken we vaak om dingen te plannen zodat papa ook gezellig mee kan. Vaak zet ik lekker de TV aan op baby TV en leg ik hem op een kleed op de grond en meneer heeft dan de grootste lol. 

Een dag heeft maar 24 uur en door Boy weet ik echt hoe weinig dat eigenlijk is.  Boy gaat om 18:00 of 19:00 naar bed en word de volgende ochtend wakker om 07:00.  Je hebt dan maar 11 uur om dan echt alles te doen. En dan zou je denken dat 11 uur toch genoeg is?! Nou nee, ik heb nog steeds tijd te kort.

 

Family time 

Zoals ik net al zei, gebruiken we het weekend echt om samen dingen te doen. Deze uitjes vind ik echt heerlijk en hebben we ook echt nodig. Na een week hard werken vind ik dat we echt tijd met elkaar nodig hebben ook al is het bankhangen, samen boodschappen doen of samen rondje in het park. Als we maar samen zijn. Als we het heel druk hebben zorgen we gewoon dat we daar tijd voor vrij maken. Dat zou iedereen moeten doen. Kind of geen kind. 

De avonden die we samen thuis zijn, zijn echt mama en papa tijd, samen naar de bios of een hapje uiteten. Wij houden ervan en doen dat dan ook regelmatig. Even een belletje naar oma en ze staat voor ons klaar. 

 

Oppas

Wij hebben wel echt geluk met de oppas die wij hebben. Alle familie en alle vrienden van ons wonen bij ons in de omgeving. Momenteel is Boy het meest bij opa & oma en als oma werkt gaat Boy naar zijn tante toe. Ik heb nooit echt een goed gevoel bij een kinderdagverblijf... maar dat is persoonlijk. Boy is ook een heel makkelijk kind en hebben daar ook echt geluk mee. Hij kan met iedereen vriendjes worden en vind alles goed.  Ik zou ook niet met een rustig gevoel op mijn werk zitten als hij op een kinderdagverblijf zou zitten... zoveel kinderen in een groep... krijgt hij dan wel genoeg aandacht? Wordt hij niet vergeten? Al die vragen zouden door mijn hoofd gaan. Als ik nu op mijn werk zit, weet ik dat alles goed gaat. En dat Boy zijn ritme heeft. 07:00 fles, 09:00 papje, 12:00 een broodje, 13:00 fles, 15:00 fruithapje en 18:00 gezellig mee eten en dan 19:00 fles. Alles is ongeveer hoor! Niet alles gebeurd precies op dat tijdstip hahaha. En zijn ritme zou helemaal door de war gaan denk ik dan met zoveel kindjes. 

 

Schuldgevoel

Ik denk niet dat ik de enigste mama ben maar ik stel soms de vraag aan mijn vriend: "zou Boy me wel lief vinden ..?" soms denk ik dat ik teveel werk. Maar dat komt denk ik omdat ik van vroeger heb mee gekregen dat mijn moeder altijd thuis was en me vader op zijn werk. Tegenwoordig kan dat niet meer en is alles zo duur dat een mama ook aan het werk moet. "Tuurlijk vind Boy je lief!" krijg ik dan elke keer te horen. Ik weet dat ook wel, maar 35 uur werken is gewoon veel.  Elke keer denk ik dan 'elk centje is voor Boy'. Hebben jullie ook zo'n schuld gevoel?! En wat doen jullie daar mee? 

 

Rennen en vliegen ! 

Elke ochtend is het dan ook wel rennen en vliegen vooral als we alle 2 een vroege dienst hebben. Daarom slapen we soms voor het gemak een avondje bij opa en oma. Boy blij en papa en mama ook. 

Ik kan het nog niet om Boy alleen te laten logeren. Ik ben daar nog niet echt aan toe. Ik denk ook dat dat wat makkelijker gaat als Boy wat ouder is. 

Laten jullie de kleine al ergens slapen? En vanaf welke leeftijd deden jullie dat? 

Al bij al is ons leven druk, maar we genieten zeker van elkaar. Als ik één tip zou mogen meegeven, is dat dan ook echt zeker: maak tijd voor elkaar. Niets is belangrijker dan dat!

 

Tot de volgende keer!

 

Liefs,

Sabrina 

Reactie schrijven

Commentaren: 0