Mama Samantha

Vorige week hadden wij een 'ziekenhuisweekje'....

 

Maandags naar de oogarts in het VUmc, racen naar Hoorn omdat broertjelief met een gebroken vinger op de SEH zit en de dag erna mocht Jay zich weer melden bij de kinderarts in het WFG voor zijn 1jaars controle. Dagen waar ik tegenop zag en oh zo blij ben dat ze voorbij zijn! De oogarts was nog een dingetje.... Voor ons gevoel zaten we daar 'voor jan lul'... en werden we naar huis gestuurd met de mededeling dat we gewoon door moeten gaan met Jay z'n brilletje. Hoe dubbel het ook voelt, we gaan ons best doen het leuker te maken voor Jay. We begrijpen natuurlijk hartstikke goed waarom hij een bril heeft en waarom het zo belangrijk is, maar hoe maken we dat Jay wijs? Ik kan hem nog niet belonen als hij zijn bril goed ophoudt.... We hebben samen met de oogarts afgesproken dat we een uurtje per dag (i.p.v. de hele dag) zijn bril opzetten. Gaat dit goed? Dan gaan we de tijd uitbreiden. Gaat dit niet goed? Stoppen we direct en wachten we een weekje tot we weer opnieuw beginnen. Zijn er misschien meer mama's die hier ervaring mee hebben op z'n jonge leeftijd?!

 

Dinsdags mocht Jay weer naar de kinderarts. Dit vind ik altijd erg spannend. Is Jay goed gegroeid? Hoe gaat het met zijn ontwikkeling? Is de k.a. tevreden? Maar mijn zenuwen waren voor niets.... De k.a. was zeer positief en blij te zien dat Jay zich goed blijft ontwikkelen volgens zijn eigen lijntje. Inmiddels weegt Jay 7895gr en 74.5cm. Blij dat we dit weer even gehad hebben! Eind november hebben we nog een afspraak staan in het VUmc voor Jay's 1jaars controle, benieuwd of zij ook net zo tevreden zijn!

 

Wie mij op IG volgt, heeft ook gezien dat Jay alwéér een oorontsteking heeft. De 3e in nog geen 3 maanden tijd! Ik ben bang dat het ook niet bij deze 3 blijft.... Een papa en mama die er ook erg gevoelig voor waren, zorgen er vast voor dat het 'de normaalste zaak' van de wereld wordt. Iemand dé goude tip om de pijn voor Jay dragelijk te maken?! Want dit is echt niet goed voor je mama-hart!

 

Liefs,

Sam

 

Instagram - @mamavanjay

Reactie schrijven

Commentaren: 0