Mama Sabrina

Jong oud worden heeft zo zijn voor en nadelen. Elke keer als er gedacht word aan jong ouderschap, denken mensen vaak aan het meisje van 16 dat geen vaste vriend heeft, geen baan en hoe zou ze het toch gaan redden zo alleen. 

En dat vind ik erg. Dat daar aan gedacht word... want ik geloof juist wel dat dat meisje het red! Ouderschap zit in je en je leeftijd bepaald dat niet.

Zoals veel mensen al weten (of misschien weet je het nog niet), ik was net een paar dagen 20 toen ik wist dat ik zwanger was. En ik was blij dat ik het woord "tien" niet meer bij mijn leeftijd hoorde. Ik was bang dat als mensen me zagen dat ze zouden denken "Kijk daar heb je er weer één..." Gelukkig zie ik er al wat ouder uit van mezelf en ben ik wat volwassener, maar toch had ik die gedachten.

Als mensen vroegen hoe oud ik was (wat ik een rare vraag vind om zomaar te stellen) zei ik altijd: "20". En meteen daar achteraan: "maar was niet de bedoeling maar we zijn wel heel blij!". 

Ik had altijd het idee dat ik me moest verantwoorden omdat mensen zeiden : "Jaa wel jong hè... "

Ik en mijn vriend krijgen vaak te horen: "Jullie zijn geboren ouders, jullie doen het geweldig!"

Dan denk ik ook van: dat we jong zijn betekend niet dat wij niet weten wanneer Boy honger heeft of wanneer hij slaap nodig heeft. Zoals ik net al zei, ouderschap zit in je en je leeftijd bepaald dat niet. 

Maar in de tijd dat mijn opa en oma jong waren zag je niet anders en was het heel normaal om rond je 18e al te beginnen aan een gezin samen. Natuurlijk is de tijd veranderd en willen mensen de beste baan die je kan krijgen. Dat snap ik ook maar je klokje tikt gewoon met je mee. Alle opleidingen duren tegenwoordig zo lang en eerder je aan kinderen kan beginnen ben je alweer bijna 30. Begrijp me niet verkeerd, maar als je kind 10 is ben jij al 40 of zelfs ouder. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik wilde altijd al vroeg moeder worden maar vroeg vond ik rond 23 jaar. Boy is er ook iets eerder dan gepland maar wat houden we veel van hem!

Je raad het al, ik heb mijn opleiding niet afgemaakt en vind ik dat erg? 

Nee, ik heb nu een baan waar ik me op mijn plek voel en wat ik leuk vind is dat ik als jonge vrouw kan zeggen dat ik een contract van 35 uur heb. Niet veel mensen kunnen dat zeggen. Ik ben daar dan ook echt trots op!

Ik zei altijd tegen mijn ouders: "Ik ga in een kledingwinkel werken!".  Maar ik moest eerst een opleiding proberen te halen. En waar zit ik nu? Bij de H&M hahah!!

Al met al ben ik juist trots als mensen mij nu vragen hoe oud ik ben. Ik denk ook wel dat als je zelf nog jong bent en zo denkt dat het juist ook helpt om later beter dingen te begrijpen van je kind. Maar dat moet ik nog gaan ondervinden!

Oké het klopt, ik heb misschien nog niet alles op orde. We hebben ons eigen huisje nog niet, maar binnen nu en een half jaar hebben we ons eigenplekje. We zijn hard aan het werk voor onze nieuwe stap in de toekomst!

 

Liefs, 

Sabrina 

Reactie schrijven

Commentaren: 0