Mama Callista

Wij kochten een prachtig kamertje met alles er op en er aan inclusief ledikant en wiegje.

 

Alleen heeft Josefien nog geen nacht in dit prachtige kamertje geslapen en staat het onbeslapen wiegje alweer op marktplaats. Josefien had erg veel last van reflux als baby en zo begon het samen slapen. Ik wilde haar zo graag dichtbij mij houden en al die onrust die in haar kleine lijfje voelbaar was verdween zodra ze op mij in slaap viel.

 

Als ze in haar wiegje lag moest ik haar er telkens uitplukken als ze weer last had van zuur of er bijna in stikte. Zo sliep ze de eerste weken op mij en daarna op een voedingskussen met een waskussenhoes er  omheen. Tuurlijk was ik mij ervan bewust van de gevaren en daarom ging ik mij verdiepen in een nestje. Van mijn ouders kregen wij toen met kerst een nestje waar Josefien heerlijk tussen ons in sliep.

 

Dit was een perfecte oplossing, ze lag in haar nestje en ik gebruikte hem als kussen. Al snel sliep Josefien hele nachten door, maar ze groeide ook door en zat rond de 6 maanden bijna vast in het nestje. Toen besloten wij haar los tussen ons in te leggen. Dit was geen goed plan. Mevrouw ging diagonaal in bed liggen en trapte mijn kaak soms bijna in tweeën. Wij hadden ook al een 2 persoons matras gekocht zodat ze gewoon vlak kon liggen ipv in de geul er tussen in. Overdag sliep ze vaak bij mij in de draagdoek/zak.

 

Voor de vakantie kocht manlief een Sleepyhead Grand, in het vakantie huisje sleepte wij 3 één persoons bedden bij elkaar en sliep mevrouw in de Sleepyhead tussen ons in. Thuis zouden we dit doorzetten doormiddel van het ledikant aan te schuiven en haar daar in te leggen met haar Sleepyhead. Eerlijk? Het voelde alsof ze op kamers ging. Ik heb nogal moeite met los laten geloof ik. Nachten lang lag ik met mijn armen door de spijlen en keek ik om de haverklap of ze het nog wel deed.

 

Zo verhuisde ze rond de 8 maanden naar het voeteneind. Van samenslapen gingen wij naar co sleeping en nu rooming in. Ze valt nog steeds bij mij in slaap met een fles of lekker knus tegen elkaar aan en daarna leg ik Josefien in haar Sleepyhead/ledikant.

 

Gek genoeg krijg je dan in eens de vraag hoe het zit met je seks leven en wanneer gaat ze dan naar haar eigen kamer? Mijn seks leven zal ik jullie niet visueel mee belasten, maar wie zegt dat Josefien überhaupt is verwerkt in bed...  Juist haha, je wilt het niet weten ;) en wanneer Josefien naar haar eigen kamer gaat, dit zouden we afgelopen september al doen. Alleen voelt het voor ons nog niet goed. Nu er weer tandjes doorkomen slaapt ze ook weer vaker tussen ons in.

 

Ze zal hier heus niet tot haar 16e  blijven liggen, maar wat begint je dag heerlijk als ze haar pamper kont vol stront in je neus drukt of de grote lamp aan doet en druk in haar handjes begint te klappen.

 

Ik snap dat mensen dit totaal gestoord vinden, wij hadden dit van te voren ook niet bedacht en sterker nog ik zou mij zelf ook voor gek verklaren. Nu geniet ik elke avond van het samen in slaap vallen en blijf ik elke avond als het nodig is lekker bij haar liggen tot ze slaapt.

 

Callista

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0