Daily thoughts...

Zwangerschapskilo's...

Mijn zwangerschapskilo's is zoals je al in een eerdere blog heb kunnen lezen wel even een dingetje. Ik behoorde bij die groep vrouwen die meer dan 30 kilo aankwam tijdens de zwangerschap. Iedereen stelde mij gerust tijdens de zwangerschap dat het er allemaal zo wel af zou zijn als de kleine eenmaal is geboren. Nou ik waarschuw je alvast... Mocht je net zoveel geluk hebben als mij met al die extra kilo's, je raakt ze echt niet zomaar kwijt. Niet na de bevalling en ook niet met het geven van borstvoeding!

 

Tuurlijk helpt de borstvoeding je met een aantal kilo's, maar dan heb ik het ook echt over een 'aantal'. Toen ik stopte met 4 maanden borstvoeding had ik dus nog genoeg kilo's om kwijt te raken. De eerste keer dat ik echt moest gaan lijnen in mijn leven. En als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel eten laten staan. Ik hou van eten. Ik hou van snoep, dus lijnen kwam nog niet in mijn woordenboek voor. Maar ja, wat moet ik laten staan, en hoe zorg ik er zo snel mogelijk voor dat ik mijn oude lichaam van voor de zwangerschap weer terug krijg...

  

Hier zie je dus een heeeeele duidelijk foto van het voor en na resultaat!! (En ja, alleen een foto van mijn hoofd want met mijn lichaam ging ik toen echt niet op de foto!) Eigenlijk wil ik deze eerste foto al niet delen. Op dat moment was ik net 24 uur mama en zat ik helemaal op mijn roze wolk. En ik werd super verwend door mijn kraamzorg die elke dag weer een heerlijke en mooie creatie maakte van allerlei lekkers! (En ik was er totaal niet mee bezig van hoe ik er nu precies uitzag) Ik wist dat ik enorm veel was aangekomen maar zoveel en dat ik er zo uit zag.... WAT VERSCHRIKKELIJK!!! Maar ja dat doet 35 kilo dus met je lichaam. Het zat letterlijk overal. Mijn benen en enkels waren opgeblazen, mijn buik was echt niet zomaar weg na de bevalling, ik had een onderkin en ook mijn armen waren super dik! En dan die putten...!!!

 

Aangezien Martijn inmiddels bijna sponsor is van de Body&Fitshop, had ik besloten ook maar aan de shakes te beginnen. Eigenlijk helemaal niet vies maar het is zo enorm saai... Maar goed, ik moest na 4 maanden mama zijn nog 16 kilo kwijt dus dan beginnen we daar maar aan. Toen ik de frisdrank, fruitsappen, snoep en koekjes liet staan moet ik zeggen dat er al snel een aantal kilo's afging. En dat zelfs zonder sporten! Wat geen suiker eten al niet doet met je lichaam! Ik besloot de dag te beginnen met een shake en de rest van de dag 'gewoon' te eten ander hield ik het gewoon niet vol. En met gewoon bedoel ik salades, groente, zilvervliesrijst, kipfilet, veel ei en vooral heeeeel veeeel water drinken! En dan moest ik er ineens nog maar 7... en ik kan je zeggen, die laatste kilo's zijn het moeilijkste om kwijt te raken. Daarom ging ik vanaf die dag elke dag op de hometrainer en fietste ik minimaal 500 calorieën weg.

 

Je hoort veel over afvalprogramma's en menu's maar ik wilde dit gewoon op eigen kracht proberen. Met discipline kom je heel ver en het is mij nu ook gelukt. En nee niet binnen 12 weken zoals je wel vaker hoort, maar ik ben er nu pas vanaf. En Wess is al 11 maanden... Tuurlijk had dit sneller gekund maar ja, ik ben nu voor zover het kan blij met mijn lichaam. Je merkt wel dat een kindje krijgen echt een aanslag is op je lichaam. Mijn buik is totaal niet meer zo strak als eerst en mijn borsten zijn ook totaal niet meer de vorm als dat ze eerst waren. Maar ja, ik heb er een mooi mannetje voor terug gekregen en mocht er geen kindje meer komen in de toekomst of na een tweede en het is nog steeds zo erg dan bestaan ook daar weer oplossingen voor!

 

Morgen vertel ik jullie mijn eerlijke verhaal over 'kind en relatie'!! Want hoe gaat dat bij ons? 

 

Veel liefs,

Nikkie

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0