Daily thoughts...

Kind en relatie

Toen Martijn en ik nog geen kindje hadden, hadden we werkelijk alle tijd voor elkaar. Als we niet aan het werk waren dan waren we altijd samen en hadden we altijd wel iets leuks op de planning staan. Zelfs toen ik zwanger werd was het alleen maar hij en ik. Je hoorde wel van ouders dat dat snel over zou zijn als ons kindje eenmaal geboren zou zijn maar ik stond er eigenlijk niet zo bij stil... 

 

Een kind veranderd je relatie. Dat is ook echt wel zo. Hoeveel tijd je eerst voor elkaar had, zo weinig heb je het nu. Sinds het moment dat ik bevallen ben staan onze ogen alleen maar op Wess gericht en hebben we het gewoon te druk voor onze relatie. Super slecht en hoe komt dat eigenlijk... Nu ik terug kijk naar het afgelopen jaar dan ben ik blij dat alles zo goed is verlopen. Alles gaat goed met Wess en dat is zo super fijn! Maar zou ik het weer zo aanpakken als er nog een kindje zou komen?

Nee, totaal niet. Ik zou het compleet anders doen. 

 

Mama zijn is 24/7 klaar staan voor kind en gezin. Zeker als je thuis mama bent. Je hebt geen afschakeling van een dagje werken. Maar hoe zit dat dan met een oppas? Dit is een puntje die ik heel graag anders wil aanpakken bij een volgend kindje mocht deze er komen. Wess is bijna 1 jaar en we hebben letterlijk maar 1 datenight gehad in heel dit jaar... NIET NORMAAL eigenlijk! Wess had enorm last van éénkennigheid en ik had er gewoon geen goed gevoel bij om Wess achter te laten zo dat mama even een avondje weg kon. Ja als Martijn er was voor Wess maar niet bij iemand anders. 

 

Ik kan ook niet uitleggen waarom ik mij daar zo slecht bij voelde. Maar goed, om je relatie goed te houden heb je ook tijd voor elkaar nodig. Daarom ontstonden er vaak frustraties en onenigheid omdat we gewoon te weinig 'tijd' met elkaar hadden. Het even weg zijn van thuis, en even weer die vlinders loslaten dan alleen maar bezig zijn met flesjes, luiers en anders verplichtingen. Hoe graag ik hier ook mee bezig ben, we zijn ook nog man en vrouw en dat is iets wat je echt niet moet vergeten. Ik snap ook wel dat sommige relaties hier op stuk lopen. Wanneer je dit niet inziet en alleen maar bezig bent met je kindje en het opvoeden ervan dan is de kans op een broer en zus relatie super groot. Of je groeit gewoon letterlijk uit elkaar. En dat is iets wat we niet moeten willen!

 

 

Maar goed, hoewel je altijd samen aan je relatie moet werken is er ook nog tijd die je voor jezelf moet vrijmaken. Ook iets waar ik op de één of andere manier niet aan toe kom. Je eigen even optutten, je eigen de tijd gunnen om met een bakkie koffie of thee op de bank te ploffen of überhaupt gewoon even de deur uitgaan en even geen 'mama taak' op je schouders te hebben hangen. Iets wat ik allemaal veel te weinig doe en ook iets wat ik dus ook anders aan moet gaan pakken. De laatste keer dat ik naar de bioscoop ben geweest is toen Wess nog in mijn buik zat... 

 

Je vergeet je zelf gewoon helemaal omdat je zo in het mamaleven gegoten zit. Een rommelige knot, huiskloffie aan, overal spuug en snot en waar is die knappe frisse mama gebleven die er voor zorgt dat ze zichzelf ook nog weet te waarderen???!

 

Herkennen jullie dit? En waren jullie na de geboorte al snel samen op pad? Hoe goed en sterk is jullie relatie nu echt? Of hebben jullie nog tips? Ik ben heel benieuwd naar jullie verhaal! Alles is welkom!

Bedankt weer voor het lezen! 

 

Morgen meer over het wel of niet gebruiken van anticonceptie!

 

Veel liefs,

Nikki

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0