Mama Milou

Relax mama!

Hallelujah, deze week heb ik een dagje vrij genomen voor mijzelf! Misschien is dit voor sommige mama’s niet zo’n dingetje, maar voor mij dus wel. Waar ik voor anderhalf jaar terug de vraag kreeg of het wel goed met mij ging als ik een dag zonder lippenstift op m’n werk verscheen, mag ik nu blij zijn dat mijn haar in fatsoen zit (altijd in een knot, zodat de grijze haren zo onopgemerkt mogelijk blijven) en er geen tandpasta op m’n kleding zit. Deze keer dus een persoonlijk blogje over mijn struggles als werkende mama, die ook nog een (samengesteld)gezinsleven te managen heeft.

 

Working mom

Na mijn verlof ben ik 32 uur blijven werken. Deze keuze heb ik gemaakt omdat ik jong ben en ambities heb. Op dit moment ben ik weer ruim een jaar aan het werk na mijn verlof. Het valt me absoluut niet tegen om 32 uur te werken, met dank aan de opa’s en oma’s die met liefde oppassen. Toch begint het me steeds meer te kriebelen om wat minder te gaan werken. Kick gaat zo snel in zijn ontwikkeling, dat ik soms het gevoel heb dat ik dingen mis en dat ik niet optimaal kan genieten van hem. Daarnaast merk ik dus aan mijzelf dat ik het lastig vind om tijd voor mijzelf te nemen. Omdat ik al vier dagen werk voel ik een enorme verantwoordelijkheid (die ik overigens ook terecht vind) om op de dagen dat ik vrij ben, voornamelijk thuis te zijn. Maar de dingen die normaal zo vanzelfsprekend waren, zoals een dagje winkelen of een kappersbezoek, worden nu op de weegschaal gelegd of ze wel belangrijk genoeg zijn. En dat zijn ze natuurlijk wel. Daarom heb ik deze week een dagje vrij genomen om mijn eigen kledingkast een aanvulling te geven. Want die van Kick puilt inmiddels uit. Laten we ook eerlijk zijn, wat is er nou leuker dan shoppen voor je kind? En dat kappersbezoekje stellen we dan nog maar even uit...

 

 

Mom in Balance

Afgelopen voorjaar ben ik begonnen met Mom in Balance en wat vind ik dat leuk! Ik val absoluut niet onder de categorie fitmom, maar vond het toch wel belangrijk om weer wat aan sport te gaan doen na mijn zwangerschap. Daarnaast leek het mij fijn om zo een momentje voor mijzelf te creëren. Dit werkt echt super goed. Sporten met allemaal andere gezellige mama’s en nee, het is echt geen theekrans! Ik ben begonnen met de back in shape trainingen en doe nu al een tijdje mee aan de Mpower trainingen.

Een heerlijk workout in de buitenlucht onder begeleiding van professionele trainers waar de combinatie van kracht, cardio en high intensity oefeningen centraal staan. Wat ik aan mijzelf merk is dat ik hierdoor echt beter in mijn vel zit en dat ik een leukere mama, collega en Milou ben. Het daagt mij uit om meer uit mezelf te halen!

 

Ik kan me haast niet voorstellen dat ik alleen deze struggles heb. Ik ben dus heel benieuwd hoe andere mama’s hier mee omgaan en hoor dus graag van jullie! Hoe nemen jullie tijd voor jezelf? 

 

Liefs, 

Milou. X

 

Instagram: @miloutitulaer

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0