Mama Rony

NAMEN KIEZEN?!

Inmiddels op de 34 weken, BABYGIRL "A" KOMT ER BIJNA AAN! Wooohooppp. 

Yep, je leest het goed, haar naam begint met de letter A. Dit heb ik een paar weken geleden verklapt en sindsdien zijn er talloze mensen die continue proberen te raden wat haar naam nou word (zo leuk want niemand raad het toch). 


Ik had de naam al in mijn telefoon staan sinds 2015. Ik zat toen mega single thuis op de bank naar een programma te kijken, en daar kwam de naam voorbij. En ik wist direct, ALS ik zo blessed mag zijn om een kindje/dochter te krijgen ooit, vind ik dit wel echt een hele mooie naam!!!! 

 

Toen ik mijn vriend ontmoette hadden we het al best wel snel over kindjes en kindjes krijgen samen. ZOOOO cute, I know ;). 

En toen ik vond dat hij het mocht horen heb ik dus die naam aan hem verteld dat ik die mooi zou vinden voor (ons) kindje. En????? HE LOVED IT! Dus eigelijk voor we überhaupt zwanger waren, hadden we al een naam!!! Crazy hè. Ik geloof dat alles gebeurt met een reden, niks is toeval en alles wat gebeurt in je leven stond al vast. Dus zodra ik deze knapzak (mijn man) tegen kwam, wist ik het gewoon. HIJ word de beste papa! 

 

Alleen dan raak je zwanger en word het menens .. en moet je dus gaan bedenken of je je kindje ook echt zo de rest van haar leven wilt noemen. Past het bij haar toekomstige achternaam? En gaat de naam bij haar passen? Ik bedoel, ze word hoogst waarschijnlijk (licht) getint, krijgt krulletjes. Gek ja, maar daar moet je toch wel een beetje over na denken. Ik vind bijvoorbeeld persoonlijk de naam Anne of Kees niet bij een getint kindje passen. Daarom moest het wel wat exotischer, maar totaal niet ghetto, uniek maar niet dat mensen het niet kunnen uitspreken als ze de naam lezen maar toch speciaal. Man man man, wat een eisen.

 

Nah, je kijkt op miljoenen sites, toch maar even kijken of er een andere naam voorbij komt die ons meer pakt. Maar nee, gewoon echt totaal niet. Dus we bleven gewoon lekker bij de huidige naam. En dan krijg je nog de struggle van; hoe ga je het schrijven? Tegenwoordig heeft iedereen een á, é, ë etc etc. Maar maakt dat het nou ook echt beter te lezen wat er nou staat?

 

Ik maak het zelf met mijn eigen naam nog steeds dagelijks mee. R-O-N-Y .. rooooooony. Dus geen RONNIE, do I look like a freaking dude to you? NO! Dus noem me geen freaking Ronnie .. echt traaaaauma's aan opgelopen. Als er Romy staat zeg je toch ook geen Rommy? Lezen mensen .. er staat maar 1 N !!!!! Nou deze struggle dus, wilden wij TOTAAL niet voor onze dochter.

En naar onze mening is dat aardig gelukt!

 

Dan heb je ook nog na te denken over eventuele 2e en/of 3e namen .. of wil je gewoon maar 1 voornaam. Het kan allemaal. We wisten sowieso al wel dat haar 2e of 3e naam, de naam van mijn vriend zijn moeder zou worden. Zij is overleden en vonden dat wel echt een heel mooi gebaar. Plus ze heeft een prachtige naam! 

 

Wij zijn er in ieder geval helemaal uit! En I love it already .. verspreek me soms bijna aangezien we thuis continue al zo tegen me buik aan het lullen zijn en dan gebruiken we haar naam regelmatig. Maaaaaar, we houden het nog vol hoor jongens. En er valt niks uit ons te trekken .. slimmerds.

 

Dikke succes voor alle mensjes die nog aan het nadenken zijn over de naam voor hun kind. Trust me, als je het weet dan weet je het. You'll feel it!

 

XOXO,

Rony

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Emma (maandag, 01 januari 2018 19:17)

    Aahh yes! I love! Hier heb je echt goed over na gedacht wow! Respect