Mama Julie

WORK-LIFE BALANCE

Ondertussen ben ik weer al een goede 5 maanden aan het werk. Ik werk als HR Consultant op een interimkantoor. Ik heb altijd voltijds gewerkt, maar sinds Seth er is heb ik gevraagd om 4/5 te gaan werken. Zo ben ik elke vrijdag thuis en dit is echt een moeder-zoon dag!

 

 

Baby weg

Gezien ik 4/5 werk en mijn man voltijds, moet Seth vaak naar een oppas. Toen ik nog zwanger was, stonden ze allemaal te springen voor een plaatsje. Maar ik wou ook dat Seth naar de crèche ging. Hier leren ze toch veel & volgens mij is dit ook heel leuk voor hem om te spelen met de kindjes. Dus hebben we nu een ideale regeling gevonden voor iedereen:

- Maandag: Schoonouders

- Dinsdag: Crèche

- Woensdag: Mijn ouders

- Donderdag: Crèche

 - Vrijdag, zaterdag en zondag: thuis!

 

Veel werken = veel missen

Het grootste nadeel bij mij is dat ik heel veel moet missen van Seth. De kans dat hij zijn eerste stapje zet bij de grootouders of in de crèche is groter dan dat hij dit thuis zal doen. Dat is heel jammer ja, maar anderzijds zijn er zo velen. Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om van 1 loon te leven. Anderzijds denk ik ook niet dat ik het zou kunnen, thuisblijfmama zijn. Want dat is ook een hele klus. Tijdens mijn bevallingsverlof had ik ’s avonds echt het gevoel dat ik niets nuttig had gedaan, terwijl je net zó veel doet. Voor je kind zorgen is nog meer dan een fulltime job, en dan komt er nog een huishouden bij. Respect voor thuisblijfmama’s, ook respect voor werkende mama’s. Niets van beide is volgens mij ideaal, maar je moet zelf doen zoals het best past voor jouw situatie.

Genieten van de momenten samen

Vrijdag is moeder-zoon dag. Hier genieten wij echt samen van en doe ik echt alles in functie van Seth. Ik weet nog hoe zalig ik het vond tijdens mijn bevallingsverlof. Een leuke wandeling samen, eens afspreken met andere mama’s om iets leuk te doen, enkele winkeltjes bekijken… En dat doe ik dus nu ook op vrijdag. De voormiddag speel ik met Seth en maak ik hem helemaal klaar. Tijdens zijn dutje maak ik zijn eten alvast klaar en doe ik wat in het huishouden. Dan nog wat spelen en lekker eten. Namiddagdutje. En pas wanneer hij wakker is én er klaar voor is gaan we (meestal) eens weg. Echt genieten samen.

 

Zaterdag en zondag is ook mijn man thuis. Dan kunnen we genieten van het gezin, maar ook dan moet het huishouden gebeuren. Gezien we dan met 2 thuis zijn heb ik hier iets meer ruimte voor. Toch proberen we toch leuke dingen samen te doen, want de weekends zijn al zo kort.

Korte avonden

Sinds Seth na zijn papje van 19u / 19u30 gaat slapen, zijn onze avonden zo kort. Dat is voor mij het ergste van allemaal. Ik werk tot 17u30 en haal dan Seth op van de opvang. Ik ben dan rond 18u thuis. Dit wil zeggen dat we nog ongeveer een uur hebben om zelf te eten, met Seth te spelen en zijn badje te geven. Dit uur is altijd een rush en vliegt dus ook voorbij.

 

Ik heb nog geluk dat ik zo dicht bij huis werk, dat is echt een luxe. Ik ben op 15 minuten op het werk, en onderweg neem ik een tussenstop bij de opvang. Deze zijn allemaal ongeveer op de weg naar mijn werk. Ik besef nu wat een luxe dit is, & denk niet dat ik nog ver weg zou kunnen werken, tenzij hier dan weer andere voordelen zijn (flexibele uren, thuiswerk mogelijk enz.).

 

Werken jullie ver van huis? En hoe combineren jullie werk, huishouden én baby? Ik ben alvast benieuwd naar jullie reacties!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0