Mama Jonne

7x inspiratie voor monochrome kinderservies

Voor de monochrome liefhebbers is er steeds meer keuze in zwart wit kinderservies. Als die hard zwart/wit fan juich ik dit helemaal toe. Want hoe fijn is het dat bordjes en bekers met speelse plaatjes en teksten er ook nog stylish uitzien aan tafel? Er is op dit moment zo veel leuks uitgebracht dat ik graag een paar monochrome collecties op een rij zet.

 

Waarom ik dat doe? Instagram is voor mij altijd een enorme inspiratiebron geweest. Zo veel mooie interieurs, perfect gestylede kinderkamers en prachtige kindjes. Ook volg ik heel wat leuke merken en shops voor kinderkleding en –accessoires. Een beetje te veel, vrees ik. Want alles is gaaf en voor je het weet zie je door de winkels het bos niet meer. Herkenbaar?

 

Met Sinterklaas en Kerstmis voor de boeg heb ik besloten om enkele van mijn zoektochten met jullie te delen. Wie weet helpt het jou het perfecte cadeautje voor de feestdagen te vinden. *Disclaimer: ik pretendeer zeker niet volledig te zijn; ik realiseer me dat er nog veel meer vergelijkbare producten op de markt zijn. Dit zijn simpelweg de items die mij opvielen of bekend zijn. Dit blog is dan ook niet gesponsord op wat voor manier dan ook.*

 

Buddy and Bear

Het meest bekende hippe merk kinderservies is toch wel het Britse Buddy and Bear. Ze hebben ontzettend veel prints, ook in kleur trouwens. Van cijfers en teksten tot afbeeldingen van wolkjes, fruit en dieren. Er is ook een speciaal kerstbord met ‘ho ho ho’. Ik heb thuis een serie met wolken en fruit; de kinderen zijn er gek op! Naast borden, kommen en bekers hebben ze ook dingen als eierdopjes, dienbladen en schorten. Buddy and Bear is bij verschillende Nederlandse webshops te kopen.

 


 

MiniMixi

MiniMixi kende ik tot voor kort vooral van de handgemaakte kinderkleding op Instagram. Maar Joyce heeft, als onderdeel van haar opleiding tot dessinontwerper, een prachtig panterservies uitgebracht. Een beetje Nel Veerkamp op tafel, wie wil dat nou niet ;-). MiniMixi heeft ook bekers in wit of transparant met een afneembare tuit.

 

 

Ebzo

Ebzo is ook een shop die de stap heeft gemaakt van kinderkleding naar een eigen kinderservies. Want met een opleiding grafisch vormgever wil Kim graag haar collectie uitbreiden. Ebzo heeft een mooie complete set op de markt gebracht, met een bord, kom, beker en bestek. Het ontwerp is een combi van vrolijke ‘hagelslag’ met tekst van het alom bekende liedje ‘smakelijk eten’. Fris, monochrome en lekker Hollands!

 

 

Kidooz

Kidooz, de shop voor baby, kids en lifestyle, is bezig met het uitbreiden van haar eigen merk. Onlangs  kwam daarom haar eigen ontworpen servieslijn uit. En wát voor een: er zijn zo veel verschillende toffe borden, kommen, bekers en besteksets dat kiezen in alleen al deze shop vreselijk moeilijk is.

 

 

Mint and mini

Minimalistisch en lief, zo zou ik het monochrome servies van Mint and Mini omschrijven. De servieslijn van deze shop bestaat uit een kom, en twee soorten bekers en borden. Ik ben het meest fan van de beker met de boot, want hoe leuk is het voor kinderen om te zien dat er een bootje op hun ranja vaart.

 

 

Little Mr M and Friends

Een nog niet zo bekend monochrome serviesje is die van Little Mr M and Friends. De ontwerpster bedacht ‘Bobot’ naar aanleiding van een spelletje dat ze met haar zoontje speelde. Zo’n persoonlijk verhaal achter een product vind ik echt tof! Je hebt een bordje, kom en twee soorten bekers, vol met grappige robotjes. Echt iets voor stoere jongens en meisjes. Het servies is te koop via Etsy.

 

 

H&M kids

Wist je dat zelfs H&M superleuk kinderservies heeft? Let op, ze hebben wel alleen porseleinen producten. Dus ik zou deze pas kopen als je zeker weet dat je kinderen het spul netjes op tafel laten staan. Ik ben erg blij met mijn auto-, batman- en poezenservies. Het assortiment is natuurlijk wisselend, maar de laatste twee zijn op dit moment nog te vinden op de website.

 


Dat zijn ze, mijn favoriete zwart witte kinderserviezen van dit moment….voor ieder wat wils denk ik. Ik word er in ieder geval hebberig van, maar mag niks meer kopen anders past het niet meer in de kast ;-). Hopelijk heb ik je geïnspireerd en maakt dit lijstje jouw zoektocht naar monochrome kinderservies wat makkelijker. Voor welke ga jij?

 

Liefs,

Jonne

Reactie schrijven

Commentaren: 0